Sandvik és Renishaw együttműködés az additív gyártásban

A két vállalat kollaborációja az additív gyártási alkalmazásokhoz használt új anyagok minősítése érdekében jött létre. Ez magában foglalja a fémporok széles skáláját, ideértve az új, porágyas folyamatokhoz optimalizált, kiváló anyatulajdonságokkal rendelkező ötvözeteket is.

A Sandvik rendelkezik a piac egyik legváltozatosabb programjával az additív gyártáshoz szánt ötvözetek terén és 2018 óta dolgozik a Renishaw AM rendszereivel. Ezalatt az idő alatt a két vállalat a Sandvik számos fémporához fejlesztett folyamatparamétereket, beleértve a rozsdamentes és martenzites acélokat, valamint a legújabb Osprey® nikkel-alapú szuper ötvözetet. A Sandvik nemrég nyitotta meg korszerű titán porlasztó és porfeldolgozó üzemét, most pedig arra összpontosít, hogy ötvözeteit ipari és orvosi alkalmazásokhoz minősítse.

Balról jobbra: Mikael Schuisky, a Sandvik Additive Manufacturing kutatás-fejlesztési és operációs alelnöke; Kristian Egeberg, a Sandvik Additive Manufacturing elnöke; William Lee, a Renishaw vezérigazgatója; Andy Robinson, a Renishaw additív gyártás részlegének igazgatója

Balról jobbra: Mikael Schuisky, a Sandvik Additive Manufacturing kutatás-fejlesztési és operációs alelnöke; Kristian Egeberg, a Sandvik Additive Manufacturing elnöke; William Lee, a Renishaw vezérigazgatója; Andy Robinson, a Renishaw additív gyártás részlegének igazgatója

„157 éves anyagtudásunkkal, a házon belüli acélok, duplex és szuper duplex rozsdamentes acélok átfogó választékával, valamint nikkel-alapú ötvözeteinkkel és új titánporjainkkal, az Osprey® márkanév alatt a piac egyik legszélesebb AM alapanyag kínálatával rendelkezünk” – mondta el Mikael Schuisky, a Sandvik Additive Manufacturing kutatás-fejlesztési és operációs alelnöke. “A Renishaw nyitott gépei lehetővé tették számunkra, hogy gyorsan optimalizáljuk ötvözeteink folyamatainak paramétereit, különféle alkalmazásokban való felhasználásra.”

Ez a paraméterfejlesztési munka rámutatott a Sandvik ötvözetek összetételének apró, de fontos változtatásainak lehetőségeire, miközben megőrizte a vonatkozó ASTM előírásokat, a porágyas alkatrészek mechanikai tulajdonságainak optimalizálása érdekében. Példa erre a fokozott szilárdságú és keménységű martenzites acél és repedésmentes Osprey® HX nikkel-szuperötvözet.

20180416 Sandviken Coromill 390 Foto: Oskar Omne

“Az additív gyártófolyamatok fejlődésének jelentős része a következő néhány évben a fokozott gépteljesítménynek és a továbbfejlesztett ötvözeteknek lesz köszönhető.” – magyarázta el Stephen Crownshaw, a Renishaw AM üzletágának vezetője. “A jobb ötvözet jobb anyagi tulajdonságokat jelent, lehetővé téve az AM-alkatrészek még optimálisabbá és költséghatékonyabbá tételét. A Renishaw legújabb AM-rendszereinek konzisztenciája, a Sandvik anyagi szakértelmével kombinálva óriási lehetőségeket kínál az AM-folyamatok előmozdítására és az additív gyártás erősebb üzleti helyzetének megteremtésére.”

A gyártócégenek szánt minőségi anyagok mellett a Sandvik Additive Manufacturing számos additív gyártóalkalmazást is kifejlesztett.

“Az AM át fogja alakítani a teljes gyártói környezetet, amely átalakulást a jobb alapanyagok és hatékonyabb eszközök fogják előidézni.” – tette hozzá Mikael Schuisky. “A Sandvik tudása az egyedülálló végpontok közti folyamatok terén a nyersanyagoktól kezdve, a porok előállításán és additív gyártáson át egészen az olyan utófeldolgozási folyamatokig, mint a hagyományos megmunkálás – ideális lehetőséget teremt számunkra, hogy segíteni tudjuk a gyártókat és ügyfeleket a technológiában rejlő lehetőségek kiaknázására. A Renishaw legújabb quad lézer rendszerei szintén fontos szerepet játszanak az additív gyártás teljes potenciáljának elérésében.”

e0f3ee7b52d84fef8bca85fbf05905a2

ForrásSandvik

További információ:

A Sandvik Additive Manufacturing hivatalos honlapján.

A Renishaw hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]