Lehengerlő képességekkel mutatkozott be a HANWHA HCR kollaboratív robot

A Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotját számos folyamatba könnyű beilleszteni az egyszerű pick&place alkalmazásoktól kezdve a palettázási és csavarozási feladatokon át egészen az adagolásig.

https://www.youtube.com/watch?v=LZxAarzncNs

A Hanwha Precision Machinery olyan jövőt vízionál, amelyben a jövő gyárainak munkavállalói vállvetve dolgoznak majd a robotokkal. A robotok kiválthatják a humán munkaerőt az unalmas, repetitív és veszélyes műveletekben, így biztonságosabbá válhat a munkavégzés az emberek számára. Egyszerűen vezérelhető és az üzemen belül könnyen áthelyezhető. A Hanwha biztonságos és rugalmas HCR-5 kollaboratív robotja így hatékonyabbá teszi a termelést.

HCR-5 – Robot a biztonságos jövőért

PES_Sep18_News_Dugard-1024x17571977-ben a Hanwha Precision Machinery megnyitotta precíziós megmunkálással foglalkozó üzemét, amely a repülőgép és védelmi iparág számára biztosított gyártási bázist. A vállalat a mai napig ebben az üzemben működik. Az eltelt időszakban azonban számos területen tevékenykedett már, így a robotika, a precíziós és többtengelyes megmunkálás és a szoftvertechnológia terén is. Ezek együttese vezetett a HCR-5 kollaboratív robot bevezetéséhez.

21 kg-os saját súlyával és 5 kg-os maximális terhelhetőségével, a HCR-5 egy könnyűsúlyú, könnyen vezérelhető robotkar. A robotnak egyszerűen betaníthatók az olyan repetitív munkafolyamatok, mint például a pick&place alkalmazások, a palettázás, a csomagolás vagy a csavarozás. Persze nemcsak manuális feladatok alkalmazásában jeleskedik – üzemekben a humán munkaerőnek is biztonságos munkatársa lehet.

Egyszerű

Egy félnapos oktatás elegendő a programozási ismeretek elsajátításához még a kezdő szakembereknek is.

A HCR-5 robotok egy tabletszerű kézi programozó készülékkel (Teaching Pedant) érkeznek, amelyen egy könnyen kezelhető kézikerék is található. Akárcsak egy videókészítő program, a Teaching Pedant is lehetőséget ad a folyamatok felügyeletére és az intuitív irányításra. Ráadásul az eszköz a 3D szimulációt is támogatja, így előnézetet kaphatunk a programozott mozgásokról, és könnyebb a programozás is. Egyszerűbb mozgásokra a robot kézzel történő mozgatásokkal is betanítható, ezeket meg lehet jegyeztetni a vezérléssel. Ez a betanítási mód igencsak leegyszerűsíti a programozás folyamatát.

Rugalmas

A termelési üzem elrendezésében bekövetkező változások miatt nem kell lecserélni a robotokat.

A HCR-5 egy könnyűsúlyú, egyszerűen áthelyezhető és helytakarékos robotkar. Könnyen elhelyezhető a termelésben anélkül, hogy változtatni kellene az elrendezésen. Ráadásul az I/O modul és az EtherCAT csatlakozó elhelyezése is könnyen hozzáférhető – így a különböző kiegészítők (megfogók, kamera, szenzorok) is egyszerűen csatlakoztathatók. Rugalmasságának köszönhetően számos iparágban használható, az élelmiszeripartól és mezőgazdaságtól kezdve az autóiparon át egészen a laboratóriumokig.

Két robot használata nem jelenti azt, hogy két kontrollerre is szükség lesz.

Ugyanazzal a vezérlővel két robot is irányítható, így a bekerülési költségek optimalizálhatók. A Teach Pedant szintén használható két robottal.

Biztonságos

Biztonságos munkavégzés akár a robot közvetlen környezetében is.

A HCR-5 egy virtuális biztonsági hálóval van körülvéve, amely könnyen beállítható a munkakörnyezetnek megfelelően. Erre azért van szükség, hogy az ütközéseket elkerüljük, illetve a legkisebb ütődés hatására leálljon a robotkar. Ezzel lehetővé válik a robotok és az emberek közös és biztonságos munkavégzése különböző kerítések, védőfelszerelések nélkül.

Hagyja, hogy a robot végezze el a veszélyes feladatokat!

Telepítse a robotot oda, ahol magas hőmérséklettel vagy veszélyes anyaggal kell dolgozni, vagy a műveletek között kell mozgatni a munkadarabokat (pl. fröccsöntésnél, préselésnél és CNC gépeken). A robotok használatával elkerülhetők az emberi sérülések és fejleszthető a munkakörnyezet.

A perifériák széles választéka

A HCR-5 robothoz számtalan perifária érhető el. Elektronikus, pneumatikus, vákuumos megfogók, gépi látási rendszerek, különböző kiegészítők, biztonsági megoldások és szimulációs szoftverek állnak rendelkezésére, kedvező áron.

HCR5-1_cut

Az Absolut CNC Kft. kínálatában elérhető Hanwha HCR-5 kollaboratív robot az idei Automtive-on Innovációs Termékdíjat is nyert!

ForrásHanwha

További információ:

Az Absolut CNC hivatalos honlapján.

A Hanwha hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]