Additív megmunkálási szakértelem és digitális fejlesztések

Az idei formnext kiállításon a DMG MORI demonstrálja globális tapasztalatát az additív megmunkálás területén a LASERTEC 125 3D hybrid debütálásával.

  • LASERTEC 125 3D hybrid világpremier: lézeres felrakó hegesztés és 5-tengelyes marás kombinálása nagyméretű munkadarabok gyártásához
  • AM asszisztens: Nagyobb folyamatbiztonság 3D hybrid gépek számára
  • LASERTEC SLM: Biztosítja a porágy maximális pontosságát
  • DMU 50 3. generációja: A konvencionális CNC megmunkálásnak köszönhetően négy additív gyártási ciklus elérhető
  • DMQP: Költséghatékony porkezelési rendszer, minőségbiztosítási megoldással és a porválasztás lehetőségével
  • my DMG MORI: Egyedülálló ügyfélportál a szervizfolyamatok gyorsítására, átláthatóbbá tételére, színvonalának emelésére
  • DMG MORI gazdaságélénkítő program: Erős partner bármilyen gazdasági helyzet esetén
A DMG MORI az idei fromnext-en, november 19-22. között demonstrálja sokéves tapasztalatát és szakértelmét az additív gyártás területén

A DMG MORI az idei fromnext-en, november 19-22. között demonstrálja sokéves tapasztalatát és szakértelmét az additív gyártás területén.

A Frankfurtban megrendezett formnext ideális lehetőség a DMG MORI számára, hogy bemutassa rendkívül széleskörű portfólióját, hiszen ez a világ vezető kiállítása az additív gyártás területén. A szerszámgépgyártó 2019 november 19-22. között demonstrálja a sokéves tapasztalatát és szakértelmét az additív gyártás területén. Az idei kiállítás legfontosabb újdonsága a LASERTEC 125 3D hybrid gép világpremierje lesz, amely a porfúvókás technológián belül egy új gépméretet képvisel. A DMG MORI a porágyas technológiát a 2. generációs LASERTEC 30 SLM  és a LASERTEC 12 SLM szerszámgépeken keresztül fogja bemutatni. Kiállításra kerül továbbá a DMU 50 3. generációja, amely a CNC megmunkáláson kívül additív gyártási ciklusokkal is elérhető. A DMG MORI emellett betekintést nyújt a my DMG MORI ügyfélportáljára és a DMG MORI gazdaságélénkítő programjára is.

LASERTEC 125 3D hybrid világpremier: Nagyméretű munkadarabok gyártása lézeres felrakó hegesztéssel

A LASERTEC 125 3D hybrid szerszámgéppel a DMG MORI kiegészítette a lézeres felhordó hegesztéssel foglalkozó palettáját egy olyan géppel, amelyet karbantartási, javítási célra, és elsősorban nagyméretű munkadarabok gyártására lehet használni. A monoBLOCK sorozat strapabíró platformjára egy olyan szerszámgépet építettek, amely legfejlebb ø 1,250 x 745 mm méretű és 2000 kg tömegű munkadarabok megmunkálására alkalmas. A LASERTEC 125 3D hybrid merev gépkonstrukciója és nagy dinamikája teszi lehetővé a fémalapú alkatrészek teljeskörű, pontos, megbízható, ugyanakkor költséghatékony 3D megmunkálását. A ügyfelek nagy építési sebességet és a CNC szerszámgépektől megszokott ismétlési pontosságot tapasztalhatnak. A LASERTEC 125 3D hybrid az új AM asszisztenst is tartalmazza, amelynek része egy, a munkatér hőmérsékletét folyamatosan figyelő hőkamera és egy AM kiértékelő szoftver, amely a 3D megmunkálási adatok későbbi kiértékelésében játszik szerepet.

Az idei kiállítás legfontosabb újdonsága a LASERTEC 125 3D hybrid gép világpremierje, mely akár 2000 kg tömegű munkadarabok megmunkálására is alkalmas

Az idei kiállítás legfontosabb újdonsága a LASERTEC 125 3D hybrid gép világpremierje, mely akár 2000 kg tömegű munkadarabok megmunkálására is alkalmas.

LASERTEC SLMBiztosítja a porágy maximális pontosságát

A DMG MORI porágyas technológiai palettáján a 300 x 300 x 300 mm-es építőkamrával rendelkező LASERTEC 30 SLM 2. generációja és a LASERTEC 12 SLM gép található. Ez utóbbi új alapokra helyezi a pontosságot, köszönhetően a mindössze 35 µm-es fókuszátmérőnek. A 125 x 125 x 200 mm méretű építőkamrája kategóriájában a legnagyobbnak számít. A LASERTEC SLM gépek közös jellemzője, hogy a porcseréhez a rePLUG pormodult kell használni. Ez a zárt rendszerű porkezelés egyrészt magas szintű munkavédelmet jelent, másrészt használatával a por egyszerűen, mindössze 2 órán belül kicserélhető, amely a piac leggyorsabb megoldása.

A LASERTEC SLM családba tartozó porágyas gépek fő felhasználási területe az összetett geometriájú munkadarabok termelékeny gyártása.

A LASERTEC SLM családba tartozó porágyas gépek fő felhasználási területe az összetett geometriájú munkadarabok termelékeny gyártása.

Két technológiai eljárás: additív gyártás és forgácsolás egyetlen gyártótól

A LASERTEC 3D hybrid sorozat tagjai összetett geometriájú prototípusok gyártására, kisszériás gyártásra, illetve alkatrészek javítására és bevonatolására egyaránt alkalmasak. Ezek a gépek az additív gyártást és a CNC marást egyaránt lehetővé teszik, így a 3D alkatrészek felülete is készremunkálható. A paletta része többek között a LASERTEC 65 3D is, amely kizárólag lézeres felrakó hegesztésre alkalmas, ezért a műhelyben dolgozó megmunkálóközpontokat egészítheti ki. A LASERTEC SLM sorozat a porágyas technológián belül a szelektív lézersugaras olvasztást (SLM) alkalmazza. Az additív gyártási technológiák és a konvencionális CNC szerszámgépek együttes alkalmazásának köszönhetően a DMG MORI egyedi igényeknek megfelelő technológiai ciklusokat tudott kifejleszteni. Ilyen szerszámgép a DMU 50 3. generációja is, amelyet a formnext kiállításon mutatnak be.

DMQP: Költséghatékony porkezelési rendszer, minőségbiztosítási megoldással

A DMG MORI azzal hangsúlyozza a globális folyamatszemléletet, hogy a DMG MORI minősített termékeinek körét kibővíti az additív gyártással kapcsolatos kiegészítőkkel és perifériákkal. A fő szempont egyrészt a szabad porválasztás lehetősége, másrészt az integrált, minősített, zárt rendszerű porkezelés. A port visszaszállítják és újrahasznosítják a kiválasztott DMQP partnerekhez, ezzel gazdaságosabbá tehető a költséges poranyag-gyártás. A Hanau tulajdonú Heraeus egy rendkívül tapasztalt DMQP partner, amely olyan átfogó portfóliót kínál poranyagokból, amely teljesíti az ügyfelek és a minőségügyi szabványok által támasztott követelményeket. Ezen szabványokat a DMG MORI validálta a LASERTEC SLM porágyas gépeken. A The DMG MORI webshop felületén a poranyagok széles választéka elérhető (pl. szerszámacél, korrózióálló acél, alumínium, kobalt-króm ötvözet, Inconel ötvözet, titán, stb.), tehát lényegében az iparágakban előforduló bármilyen anyagigényt ki lehet szolgálni, világszerte, pár napon belül. Minden poranyag el van látva a DMQP minőségbiztosítási jelölésével és felhasználásra kész állapotban van.

A DMQP program lényege a szabad porválasztás, és a minősített, globális, zárt rendszerű porkezelés.

A DMQP program lényege a szabad porválasztás, és a minősített, globális, zárt rendszerű porkezelés.

my DMG MORI: Egyedülálló ügyfélportál a szervizfolyamatok gyorsítására, átláthatóbbá tételére, színvonalának emelésére

Az új digitális ügyfélportál, a my DMG MORI legfőbb célja a maximális ügyfélelégedettség biztosítása. A DMG MORI ezen a platformon hozza össze a jövőbe mutató kezdeményezéseit: „Integrált digitalizáció”, „A minőség a legfontosabb”, „Első az ügyfél”. Az eredmény egy olyan egyedülálló portál lett, amely interaktív együttműködést biztosít a DMG MORI és az ügyfelei között. A jövőben – több más fejlesztés mellett – a my DMG MORI-n keresztül virtuálisan, gombnyomásra nyílik lehetőség szervizigénylés leadására. A szervizigény meghatározásának, és szükség esetén fotó vagy videó csatolásának köszönhetően ráadásul azonnal el lehet érni a “megfelelő” DMG MORI szerviztechnikust. A „Nyomkövetés és nyomon követés” funkció pedig biztosítja az összes szerviztevékenység és eljárás átláthatóságát, valamint a pótalkatrész rendelések percre pontos követését.

my DMG MORI: Egyedülálló ügyfélportál a szervizfolyamatok gyorsítására, átláthatóbbá tételére, színvonalának emelésére.

my DMG MORI: Egyedülálló ügyfélportál a szervizfolyamatok gyorsítására, átláthatóbbá tételére, színvonalának emelésére.

DMG MORI gazdaságélénkítő program: Erős partner bármilyen gazdasági helyzet esetén

A konjunktúra éveit követően számos ügyfél bizonytalan gazdasági helyzet előtt áll. A DMG MORI-ra – globális jelenlétének és egyedülálló, széleskörű szolgáltatási- és termékpalettájának köszönhetően – azonban ilyen helyzetekben is megbízható partnerként lehet tekinteni. Az öt pontból álló, átfogó gazdaságélénkítő programmal a DMG MORI hosszútávú támogatást biztosít ügyfelei számára és magas gazdasági színvonalat garantál a továbbképzések, szervizszolgáltatások és technológia tekintetében. Mindegyik intézkedés tökéletesen kiegészíti egymást és ugyanabból a forrásból érkezik. Az Európában elérhető program tartalmaz szerszámgép visszavásárlási lehetőséget nagyobb pénzforgalommal, kockázatmentes finanszírozási lehetőségeket a DMG MORI Finanszírozási Központtól, továbbképzéseket a DMG MORI Akadémia részéről a felhasználók tudásának fejlesztésére, DMG MORI Full-Service csomagot a zavartalan termelés érdekében, illetve a szerszámgépek felújítását a DMG MORI Használt Szerszámgépek üzletágától, az új gépek beszerzésének költséghatékony alternatívájaként.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]