Újdonságok az Elbo Controlli-tól

Egy új szerszámbemérőt és egy új szoftvercsomagot is bemutatott az olasz Elbo Controlli az idei EMO-n.

Az 1983-ban alakult Elbo Controlli kezdetben optikai mérőlécek, illetve digitális kijelzők (DRO) gyártásával foglalkozott. A profil 1988-ban bővült – ebben az évben került bemutatásra a vállalat első szerszámbemérőgépe, az AR2000, ami hamarosan a cég legsikeresebb termékévé vált.

A növekedés ezt követően jelentősen felgyorsult, ami újabb telepekhez és innovációkhoz vezetett. Utóbbinak egyik legjobb példája a ’94-ben bevezetett természetes gránit, amit a gépek alapjának kialakításához használtak, hogy azok merevebbek, tartósabbak és megbízhatóbbak legyenek. Az első gárnit alapú modell az E660-as volt, az Elbo Controlli pedig – a piacon egyedülálló módon – azóta is így készíti szerszámbemérőit. Ennek eredménye, hogy termékeik kifejezetten jól bírják a műhelykörülményeket, nem igényelnek rendszeres karbantartást és kalibrálást, illetve rendkívüli hőstabilitással bírnak.

Hazánkban a vállalat precíziós, csúcstechnológiás berendezéseit a HÓD Industrial Kft. forgalmazza. A termékek 2003 óta találhatók meg portfóliójukban, mára pedig több mint 140 működő szerszámbemérőt telepítettek országszerte.

Az idei EMO-n az Elbo Controlli két újdonsággal is készült az érdeklődőknek: az E346V modell nagyobb testvérével, az E346V+-szal, illetve az E68LaiS sorozat berendezéseihez fejlesztett MASTER szoftvercsomaggal.

e346v+_01

Az E346V+ a cég középkategóriás termékeit bővíti: mérési tartománya maximum 360 mm-es átmérőig és 460 mm-es magasságig terjed. Ahogy azt a típusnév ‘V’ jelzése is mutatja, a modell vákuumos befogó rendszerrel van ellátva. A berendezés emellett számos egyéb hasznos funkcióval is bír, úgy, mint a C-MOS szenzoros, 25x-ös nagyításra képes képi mérőrendszer, a 15″-es, érintésérzékeny kezelőfelület, az intuitív szoftver vagy az Elbo Controlli automatikus szerszám azonosító rendszere, a TID.

e346v+_02

A kiállítás másik érdekessége az E68LaiS sorozat berendezéseihez bemutatott MASTER mérőszoftver volt, amely teljes mértékben számítógép vezéreltté teszi a szerszámbemérőket. Ez magába foglalja az X-, Z- és C-tengelyek automatikus mozgatását, illetve a szerszámok különböző sajátosságainak, például azok geometriájának mérését. A szoftver utólag is telepíthető az E68LaiS sorozat gépeire, így meglévő berendezéseken is elérhetővé válnak az új automatizációs lehetőségek.

e68lais_01

További információ:

Az Elbo Controlli hivatalos honlapján.

A HÓD Industrial Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]