MonsterMill TCR – a titánmegmunkálás csúcsa

CERATIZIT_G_OFFICE_color_300_6cm

A repülőgépgyártó szektorban folyamatosan nő az igény a titán felhasználására, ami magával hozza az igényt a minél hatékonyabb megmunkálás iránt. A tömör keményfém szerszámok innovációja terén régóta élvonalban lévő Ceratizit Group és Team Cutting Tools közti együttműködés legutóbbi eredménye a MonsterMill TCR sorozat, ami maradéktalanul kielégíti ezeket az igényeket.

A MonsterMill TCR speciálisan titán megmunkálására lett kifejlesztve, különös tekintettel a repülőgépgyártás és az orvostechnikai eszközök szektorának sajátosságait figyelembe véve. A fejlesztés eredménye egy tömör, keményfém marószerszám, amely nagyobb műveletbiztonságot és hosszabb szerszáméltartamot kínál. A Ceratizit fejlesztői alaposan tanulmányozták a forgácsképződést, így alakították ki a változó szögű, egyenlőtlen osztású éleket és hornyokat, valamint a speciális forgácsteret, ami elősegíti a leválasztott forgács eltávolítását. Az élgeometria és a forgácseltávolítás megtervezését követően figyelmet fordítottak a forgácsolási paraméterek javítására és a szerszáméltartam növelésére is. Többek között kifejlesztettek egy rendkívül szívós alaptestet, amely az erősített szerszámtesttel együtt ellenáll a forgácsolás közben fellépő hajlító igénybevételnek. Az utolsó lépcső a Ceratizit által kifejlesztett Dragonskin bevonatolási technológia, amely nagymértékben javítja a hő- és a kopásállóságot. Természetesen vannak olyan alkalmazások – például az orvostechnikai eszközök gyártása – ahol a bevonat keresztszennyeződése problémát jelent, ilyen esetekben a Monstermill TCR szerszámok Dragonskin bevonat nélkül is rendelhetők.

A CERATIZIT MonsterMill TCR marói új szintre emelik a titánalkatrészek forgácsolását.

A CERATIZIT MonsterMill TCR marói új szintre emelik a titánalkatrészek forgácsolását.

A fejlesztések eredménye egy olyan szerszámcsalád, amely a konkurenciához képest lényegesen nagyobb szerszáméltartammal rendelkezik.

Konkrét gyakorlati példa: 3.7164 TiA6V4 alapanyagból készült munkadarab, 12 mm átmérőjű, ötélű MonsterMill TCR marószerszámmal megmunkálva a szerszáméltartam 28 százalékkal nőtt, 360 percről 450 percre. A megmunkálás paraméterei a következők: 90 m/min forgácsolósebesség, 1.433 mm/min asztal előtolás, 18 mm tengelyirányú- és 0.75 mm sugárirányú fogásvétel.

A MonsterMill TCR marószerszámok széles választékban elérhetők 4 mm és 20 mm közötti átmérőtartományban, valamint többféle élszámmal és több szerszámhosszban, az eltérő igénybevételű technológiáknak (süllyesztés, kontúrmegmunkálás, horonymarás teljes szerszámszélességgel) megfelelően. A repülőgépgyártás igényeit figyelembe véve szerszámrádiuszok széles választéka áll rendelkezésre 0.4 mm és 6.3 mm között, természetesen az átmérőtől függően, illetve a gömbvégű- és tóruszmaróknál egyaránt. A programozást elősegíti, hogy a teljes MonsterMill TCR szerszámcsalád elérhető 2D (DXF) és 3D (STEP és STL) formátumban a vásárlók számára.

További információkat a CERATIZIT új, Up2Date katalógusában olvashatnak a MonsterMill TCR termékcsaládról.

ForrásCERATIZIT

További információ:

A CERATIZIT hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]