Igazi kuriózum a KeepWay standján

Nem csalódhattak az idei EMO-n a KeepWay standjára látogatók. Élőben is megtekinthető volt a tajvani szerszámgép gyártó KT20 YM hajtószerszámos C-tengelyes esztergája.

A hazánkban az Absolut CNC Kft. által képviselt, precíziós, nagy sebességű és nagy terhelhetőségű szerszámgépeket gyártó tajvani KeepWay idén egy nagy teljesítményű, ferdeágyas esztergával készült az érdeklődőknek. A márkát már hazánkban is egyre többen ismerik és kedvelik, az ázsiai piacon pedig már több mint három évtizede van jelen. Magyarországi terjedéséről árulkodik, hogy idén 20 db szerszámgépük érkezik hozzánk.

Innováció Tajvanból

A Kaifeng Machinery Co., LTD. (KFM | KEEPWAY) a távol-keleti régió egyik meghatározó gyártója. A tajvani központ melett Vietnámban és Kínában is rendelkeznek gyárakkal. Utóbbi kettő a belső piacokat szolgálja ki, előbbi pedig az európai partnereket. A 2 oszlopos gépek mellett fő termékeik a csúszóvezetékes (TM széria) és lineáirs (TL széria) marógépek, illetve a ferdeágyas esztergák (KT széria). A szerszámgépek FANUC, Siemens és Heidenhain vezérléssel egyaránt elérhetők, felár nélkül. Esztergáikhoz opcionálisan gentry típusú töltő-ürítő is elérhető, mely külön vezérléssel készül, így akár géptől függetlenül is üzemeltethető.

keepway_01

A KeepWay az Abosult CNC egyik húzómárkájának számít, ami többek között a tajvani cég kiváló támogatottságának köszönhető. Szerszámgépeik mellé kiterjedt szervizhátteret és alkatrésztámogatást biztosítanak, emellett minden eladott gépükhöz egy komplett golyósorsó-főorsó-csapágy szettet küldenek, ezzel is biztosítva a hosszan tartó, hibátlan működést.

Gondos mérnöki tervezés

Az idén kiállított KT20 YM hajtószerszámos C-tengelyes eszterga 30°-ban döntött szerkezeti kialakítású öntöttvas gépággyal rendelkezik, ami kiváló strukturális merevséget kölcsönöz. Az X- és Z-tengelyek szánvezetékeihez Turcite®-B alacsony súrlódású, lineáris csapágyszalag anyagot használtak, ami alacsony súrlódást, tapadásmentes működést, hosszú élettartamot és minimális kopást biztosít.

keepway_03

Az érintkező felületek (szánvezetékek, főorsószekrény, revolverfej és szegnyereg) a rendkívüli geometriai pontosságot és hosszú élettartamot eredményező kézi hantolással kerülnek kialakításra. A nagy pontosságról gondoskodnak továbbá a gép C3-as osztályú gyolyósorsói is, melyek csökkentik a szükséges holtjáték kompenzáció mértékét.

Olvasson bővebben a kézi hantolás technológiájáról!

Az orsószekrény szintén öntöttvasból készül, az orsók pedig a japán NSK precíziós csapágyaival vannak felszerelve, amik jelentősen növelik annak terhelhetőségét és teljesítményét. A nagy indexelési pontossággal és gyors szerszámcsere idővel bíró revolverfej hajtásáért olajnyomásos motor felel. Ennek előnyei a nagy forgatónyomaték és a megnövekedett teljesítmény stabilitás.

keepway_02

A gép, páratlan tulajdonságainak köszönhetően kis-, közép- és nagyvállalatok számára egyaránt optimális. Termelékenysége, támogatottsága és vonzó ára mellett ráadásul 3 év garanciával vásárolható meg, így igazán kedvező ajánlatnak számít, mérettől és tevékenységtől függetlenül.

További információ:

Az Absolut CNC Kft. hivatalos honlapján.

A KeepWay hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]