FANUC ROBOSHOT flottával a magas minőségű, megbízható fröccsöntésért

A fröccsszerszámok gyártásához, a gondos tervezői munka és odafigyelés mellett a megfelelő szerszámgép is kulcsfontosságú. A CADCAMWORKS Bt.-nél a FANUC ROBOSHOT fröccsöntői gondoskodnak arról, hogy a minőséggel ne legyen probléma.

A CADCAMWORKS Bt. egy 2003-ban alapított, 100%-os magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás. A cég kezdetben kizárólag szerszámtervezéssel foglalkozott, később pedig a szerszámgyártás és a műanyag fröccsöntés is a tevékenységek közé került. Előbbi 2010-ben, egy FANUC ROBODRILL marógép beszerzésével kezdődött és hamarosan egy újabb géppel bővült, kifejezetten keménymarási feladatokhoz és elektródagyártáshoz. A cég budapesti telephelyén zajló tevékenység ma már számos egyéb technológiát is magába foglal a maráson túl, ennek megfelelően például huzal- és tömbszikraforgácsolást, valamint köszörülést is végeznek.

cadcamworks_02

Újabb profil a teljeskörű szolgáltatásért

Fröccsöntéssel 2017 óta foglalkozik a cég, amelyhez – hogy megrendeléseiket a lehető legjobb minőség mellett, a határidők szigorú tartásával teljesíthessék – egy külön telephelyet és 3 FANUC ROBOSHOT fröccsöntő gépet vásároltak: egy α-S50iA-t, egy α-S100iA-t és egy α-S130iA-t. A géppark, egy sikeres pályázat révén, 2018-ban további 3 további FANUC ROBOSHOT szerszámgéppel bővült, amelyek a meglévőkhöz hasonlóan 50, 100 és 130 tonnás záróerővel bírnak. Egyedül a gépek csigáinak méretében van különbség, amelyre azért volt szükség, hogy több alkatrész is gyártható legyen.

cadcamworks_03

A CADCAMWORKS Bt., fröccsöntési tevékenységét elsősorban 4-5 nagyobb ügyfélnek végzi; közvetetten az autóiparnak szállít be, illetve mezőgazdasági gépek vetőmag adagolóit gyártja. A 2 gépbeállító és 7 operátor által, 3 műszakban felügyelt gyártás kis, akár 1000-2000 db-os sorozatokban zajlik, összesen 250 cikkszám előállításával. A termékekhez a legkülönfélébb műszaki műanyagok kerülnek felhasználásra; a különböző poliamidoktól kezdve az ABS-en át egészen az égésgátolt, üveg- és víztiszta polikarbonátokig, a vevő igényeitől függően.

cadcamworks_01

Miért FANUC?

A ROBOSHOT fröccsöntők kiválasztásában, a magas minőség, megbízható működés és kis szervizigény mellett a teljesen elektromos üzemeltetés játszott döntő szerepet, hiszen a CADCAMWORKS számára kiemelten fontos a környezettudatos gyártás és a gépek olajmentes működtetése az üzemterületen.

cadcamworks_05

A FANUC-kal kapcsolatos tapasztalatok már 2010-ben, az első ROBODRILL marógép vásárlásánál pozitívnak bizonyultak, a fröccsöntési tevékenység indulásakor ezért nem is volt kérdéses, hogy milyen gyártmányú gépek kerüljenek beszerzésre. A ROBOSHOT fröccsöntőket a gyártáshoz szükséges perifériákkal is ellátta a cég; mindegyik rendelkezik temperálóval, elszívóval és meleglevegős szárítókkal, egy pedig hordozható szárazlevegős szárítóval is.

A CADCAMWORKS és a FANUC között az évek során nagyon jó kapcsolat alakult ki, és, bár a gépek ritkán igényelnek szervizelést, a keretszerződésük részeként, évente egyszer végzett megelőző karbantartás gondoskodik róla, hogy a FANUC berendezések miatt soha ne álljon le váratlanul a termelés. A CADCAMWORKS Bt. a jövőben is számít a FANUC segítségére – következő lépésként automatizálási fejlesztéseket szeretnének eszközölni robotok, illetve gyártócellák alkalmazásával.

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

A CADCAMWORKS Bt. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]