Csúcsteljesítményű szimultán öt tengelyes marógépek az AXILE-tól

Nevéhez hűen, mozgalmas élményben részesítette látogatóit a tajvani Buffalo Machinery Co., LTD.-hez tartozó AXILE. Számos gép és megoldás került bemutatásra, köztük egy idén debütáló álló portálos megmunkálóközpont is.

Az AXILE márkacsoport az angol ‘agility’ szóból kapta nevét, mely egyaránt fémjelzi nagy sebességű, 5-tengelyes marógépeiket és vállalat erősségeit: a mozgékonyságot, fürgeséget és agilitást. Főbb ismertetőjegyeik az idei EMO kiállításon is határozottan megmutatkoztak, melyet Juan Martin, a Buffalo/AXILE sales menedzserének dinamikus interjúja is megerősít.

A vállalat bestsellere

Az AXILE G6 5-tengelyes mozgó portálos marógép folyamatos fejlesztés és innováció eredménye. A szerszámgép három különböző kivitelben létezik: az alap Standard modell mellett elérhető Compact verzió a kevesebb hellyel gazdálkodó üzemekhez lett fejlesztve, az MT pedig eszterga funkcióval is el lett látva. Az alap kivitel 600 mm átmérőjű munkaasztallal és maximum 600 kg-os terhelhetőséggel rendelkezik, főorsója pedig 15.000 vagy 20.000 fordulat/perces teljesítményre képes.

axile_g6_1_rgb

A szerszámgéphez különböző automatizációs megoldások, így automata palettacserélő- és robotos rakodórendszerek is csatlakoztathatók. Az elérhető palettarendszerek 2, 6 vagy 10 paletta kezelésére alkalmasak, FMS rendszerrel pedig akár 26-ig is bővíthetők, egyenként 400 kg-os terhelhetőséggel.

axile_g6_2

Az AXILE G6 emellett a vállalat ART™ (Axile Reliability Technology) rendszerével is felszerelhető, ami az Ipar 4.0 fényében számos termelékenység növelő képességgel bír. Az olyan funkcióknak köszönhetően, mint a fejlett kezelőfelület, munkafolyamat kezelő eszköz vagy a prediktív karbantartás, jelentősen csökkenthetők vagy akár teljesen elkerülhetők a leállások és optimalizálható a gép fogyasztása.

A nagy testvér

A G8 a vállalat legnagyobb 5-tengelyes mozgó portálos marógépe, amely felépítésében és funkcióiban egyezik kisebb testvérével, a G6-tal, munkaasztala azonban 800 mm átmérőjű és akár 1.300 kg-os darabok megmunkálására is képes. A G6-hoz hasonlóan, az orsó itt is 3 lineáris-, a körasztal pedig 2 forgótengely mentén mozog, illetve a zárt szánvezetékek kialakítása itt is tökéletes U-alakú.

axile_g8_1_rgb

Méreteiből adódóan kiválóan alkalmas komplex, nagyobb darabok megmunkálására, így főként a repülő- és hadiparban használható. A vállalat standján a G8 MT verziója volt megtekinthető, mely – akárcsak a G6 esetében – itt is az eszterga funkciót jelzi. Az ART™ rendszer természetesen ebbe a gépbe is integrálható.

Világpremier

A kiállítás egyik fő látványossága az idén bemutatott AXILE DC12 álló portálos, 5-tengelyes megmunkáló központ volt, amely rendkívül igénybe vevő, nagy sebességű megmunkálásokra lett fejlesztve. A géppel nagy, nehéz munkadarabok pontos megmunkálására, komplex kontúrozására van lehetőség, ezért elsősorban a repülőipar, valamint a szerszám- és formagyártás számára optimális.

axile_dc12_2

Az 1.200 mm átmérőjű körasztal, 2,5 tonnás terhelhetőség, és az öntöttvas gépágy gondoskodnak róla, hogy a gép a legnagyobb munkadarabokkal is könnyedén megbírkózzon. A főorsószekrény emellett fejlett automata egyensúly kompenzációs rendszerrel (SCBS) lett felszerelve, ami még tovább növeli a gép merevségét. A DC12 elérhető 20.000 ford./perces teljesítményre képes HSK-A63-as és 16.000 ford./perces HSK-A100-as orsóval is – utóbbival a keményebb anyagok nagy nyomatékú marása is végezhető. A gép alapfelszereltségének részét képezi egyebek mellett az automata palettacserélő rendszer, a 90 férőhelyes szerszámtár, az orsón keresztüli hűtés és a forgácskihordó, opcionálisan pedig munkadarab mérőtapintóval is felszerelhető.

További információ:

Az AXILE gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, az Optimum Hungária Kft. honlapján.

Az AXILE hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]