Akár 600 kg-os munkadarabok nagyteljesítményű megmunkálása 8.9m²-en

Az új CLX 750 nagy stabilitásával, erős főorsójával és jövőbe tekintő felszereltségével mély benyomást tesz a digitális gyártás világában.

  • Ø700 mm átmérő és 1290 mm befogható hossz (opcionálisan választott Y-tengely esetén maximálisan Ø640 mm elforduló átmérő)
  • 2000 Nm nyomatékű főorsó (A2-11”) 46 kW teljesítménnyel és patronos befogással max. Ø127 mm-ig
  • 12 állású VDI 50 revolver
  • ±80 mm Y-tengely irányú mozgás (opcionális) az excentrikus megmunkáláshoz, választható állóbábbal Ø430 mm átmérőig
  • Opcionális ISM76 segédorsó 4000 ford/perc fordulatszámmal és 360 Nm nyomatékkal
  • Exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok széles választéka
  • A DMG MORI IoTconnector 3D-s vezérlőtechnológia 19” érintőképernyővel az alapárban, opcionálisan SIEMENS vagy FANUC vezérléssel

A DMG MORI az idei EMO-n mutatta be a CLX széria új csúcsmodelljét, a CLX 750-et. A berendezést 600 kg-os és 1290 mm-es befogási hosszúságú munkadarabok megmunkálására tervezték, így ez az univerzális esztergaközpont különösen alkalmas nagy tengelyek megmunkálására. Az alapfelszereltség részeként DMG MORI technológiai ciklusokkal és az IoTconnector modern 3D vezérlőtechnológiával felvértezett CLX 750 készen áll bármilyen jövőbe mutató gyártási feladat megvalósítására. Ez a magas felszereltség a ügyfélspecifikus automatizálási megoldásokkal tovább szélesíthető.

A DMG MORI a CLX széria új csúcsmodellje, a CLX 750 világpremierjét tartotta az EMO kiállításon, melyet max. 600 kg-os alkatrészek 8,9 m² alapterületen történő gyártására terveztek

A DMG MORI a CLX széria új csúcsmodellje, a CLX 750 világpremierjét tartotta az EMO kiállításon, melyet max. 600 kg-os alkatrészek 8,9 m² alapterületen történő gyártására terveztek

Y-tengelyes kivitel esetén az 1290 mm-es megmunkálható hosszúság és a maximális 700 vagy 640 mm-es elforduló átmérő teszi a CLX 750-et nagyon sokoldalú esztergaközponttá számos iparági alkalmazás számára. Tengelyek gyártása esetén az opcionális állóbáb Ø430 mm átmérőig képes támogatni a megmunkálást. Az Y-tengely lenyűgöző ± 80 mm mozgási távolsága lehetővé teszi a komplex alkatrészek excentrikus megmunkálását, míg a segédorsó segítségével a 6 oldalas teljes megmunkálás válhat valóra. Orsó oldalon a CLX 750 nagy teljesítményt kínál a nagyteljesítményű forgácsolási feladatokhoz: 2000 Nm nyomaték és 46 kW teljesítmény önmagáért beszél. a DMG MORI inlineMASTER orsót használ, amely – mint a MASTER sorozat összes orsója – 36 hónapos kellékszavatossággal érkezik, munkaóra korlátozás nélkül.

Az inlineMASTER orsó 36 hónapos kellékszavatossággal rendelkezik, munkaóra korlátozás nélkül

Az inlineMASTER orsó 36 hónapos kellékszavatossággal rendelkezik, munkaóra korlátozás nélkül

A DMG MORI a CLX 750 szerszámgépet jövőbiztossá tette azzal, hogy lehetőséget biztosít a megmunkálási folyamatok digitalizációjához. A SIEMENS vagy a FANUC modern 3D vezérlő technológiája is elérhető a berendezéshez, míg az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok – mint például a váltakozó fordulatbeállítás, az Easy Tool Monitor 2.0 vagy a Multi-Threading Cycle – lehetővé teszik az egyszerű és hatékony munkavégzést. Az IoTconnector az összes CLX gép alapfelszereltségének része. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a gépek digitális hálózatokba szervezését, és a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az integrált tűzfal révén, valamint úttörő szolgáltatási megoldásokat nyújt a SERVICEcamera és a NETservice segítségével.

A jövőorientált gyártást egyre inkább az automatizált gyártás kíséri – ezt a tendenciát követi elszántan a DMG MORI is. Ily módon a CLX 750 termelékenysége tartósan javítható az egyedi automatizálási megoldásokkal – és a jól ismert DMG MORI minőséggel.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]