A PTC felvásárolja a vezető SaaS alapú termékfejlesztési platform szolgáltató Onshape vállalatot

A PTC bejelentette, hogy aláírta az Onshape vállalat felvásárlásáról szóló végső megállapodást.

Az Onshape cég az első, a számítógépes tervezést (CAD) az erőteljes adatkezelési és együttműködési megoldással (PLM) egyesítő Software as a Service (SaaS) termékfejlesztési platform megalkotójaként ismert. A PTC ettől a döntéstől azt várja, hogy a SaaS alapú termékkínálatnak köszönhetően még vonzóbbá válik a cég az új vásárlók számára, valamint előnyös helyzetbe kerülhetnek az iparban elkerülhetetlennek látszó felhő alapú megoldásokra való átállás során. A különféle szabályozási engedélyek megszerzésével, illetve az egyéb, lezáráshoz szükséges feltételek teljesülésével, a felvásárlási folyamat várhatóan 2019. novemberében fejeződik be.

Az Onshape bármilyen számítógépről, mobil eszközről elérhető egy böngészőn keresztül

Az Onshape bármilyen számítógépről, mobil eszközről elérhető egy böngészőn keresztül

A cambridge-i telephelyű Onshape vállalatot a számítógépes tervezés (CAD) úttörői és más műszaki területen tevékenykedő kiválóságok hozták létre 2012-ben. Az alapítók között szerepel Jon Hirschtick, John McEleney és Dave Corcoran, a SolidWorks megalkotói és korábbi vezetői. A cég több mint 150 millió dollár invesztícióra tett szert a vezető kockázati tőke társaságoktól és több mint 5000 előfizetővel rendelkezik. A cég szoftverkínálata felhő alapú megoldásként (SaaS) érhető el. Ezzel lehetővé válik, hogy bárhonnan, bármikor hozzáférhető legyen és feleslegessé teszi a drága hardvereket, valamint a fenntartásukhoz szükséges adminisztratív személyzetet. A tervezők, illetve mérnökök különböző telephelyeken dolgozó csoportjai számára is előnyt jelent a felhő alapú megoldás, hiszen ezáltal nagymértékben fejleszthetik az együttműködésüket és csökkenthetik a termékeik piacra jutási idejét, valamint folyamatosan naprakészek maradhatnak a legújabb szoftverekkel kapcsolatban.

„A PTC arról ismert, hogy folyamatosan törekszik a vállalati növekedéshez szükséges innovációkra és ezekben sikereket is ér el.” – mondta Jim Heppelmann, a PTC ügyvezető igazgatója. „A lokálisan (nem felhő alapon) használt CAD és PLM megoldásaink sikerére  támaszkodva bizakodva tekintünk a jövőbe, ahol viszont a növekedésben a felhő alapú (SaaS) megoldásoknak lesz nagy szerepe.”

Az Onshape felvásárlása a második logikus lépés a PTC bevételi üzleti modelljének átalakításában, melynek első lépése a 2019. januárjában végrehajtott, bérleti licenckonstrukcióra való áttérés volt. A SaaS modell ugyan a CAD és a PLM piacon még kezdeti fázisban van, ám a SaaS modell a többi szoftver területen rendkívül gyorsan válik az iparban a legtöbbet használt megoldássá.

Az Onshape-be integrált PDM egyszerűvé teszi az adatok kezelését

Az Onshape-be integrált PDM egyszerűvé teszi az adatok kezelését

„Ma főként a kis és közép méretű CAD felhasználóknál látható, hogy az érdeklődésük egyre inkább a SaaS megoldások felé irányul, de a nagyobb felhasználóktól is azt várjuk, hogy idővel az ő érdeklődésük is ebbe az irányba fog fordulni.” – folytatta Heppelmann. „Az Onshape felvásárlása kiegészíti a lokális (nem felhő alapú) megoldásainkat egy, az iparban már bevált skálázható, tiszta SaaS platformmal. Ettől a lépéstől azt várjuk, hogy új növekedési lehetőségeket, területeket nyit meg a CAD és PLM területén, valamint lehetővé teszi a PTC számára, hogy vezető helyre kerüljön a piac SaaS modellre való átállásának folyamatában.”

A SaaS modell használatával a felhasználóknak lehetősége lesz a gyorsabb munkára, a jobb együttműködésre és innovációra. Mindezt alacsony költségek mellett, valamint adminisztrációt és karbantartást igénylő IT infrastruktúra nélkül. A szoftverszolgáltatók számára a SaaS modell egyrészt stabil és jobban kiszámítható jövedelemforrást biztosít, másrészt növeli a felhasználói hűséget. Ez utóbbit magyarázza, hogy a felhasználók gyorsabban hozzájuthatnak az új technológiákhoz és lehetőséget kapnak az új területekre való terjeszkedésre is.

„Az Onshape-nél, a PTC-hez hasonlóan, fontosnak tartjuk a felhasználók támogatását a termékfejlesztési folyamataik, módszereik átalakításában.” – mondta John Hirschtick, az Onshape ügyvezető igazgatója és társalapítója. „A PTC-vel közösen hiszünk abban, hogy a termékfejlesztési ipar egyre közelebb kerül a SaaS alapú CAD és PLM eszközök elterjedésének a fordulópontjához. Emiatt izgatottan várjuk, hogy felvértezhessük a felhasználóinkat a versenyképességük növelését elősegítő új innovációkkal.”

A továbbiakban az Onshape a jelenlegi vezetésével, de a PTC-n belüli üzleti egységként fog működni, ami közvetlenül a PTC ügyvezető igazgatójának, Jim Heppelmann-nak tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A terméktervezők is hatékonyan használhatják az Onshape-t

A terméktervezők is hatékonyan használhatják az Onshape-t

„Rendkívül elégedett vagyok azzal, hogy egy ilyen tehetséges szakmai és üzleti vezetőkből álló csapatot hozunk a céghez és nagyon várom, hogy segítségükkel az üzleti növekedés következő szintjére léphessünk.” – árulta el Jim Heppelmann.

A PTC kizárólagos pénzügyi tanácsadója a tranzakció során a Barclays cég volt.

A PTC-ről

A PTC díjnyertes és a piacon már bizonyított megoldások mentén engedi szabadjára az ipari innovációt, amely lehetővé teszi a cégek számára, hogy kiemeljék a versenytársak közül a termékeiket, szolgáltatásaikat, valamint javítani tudják a működésüket és a munkaerő hatékonyságukat. A PTC-vel, illetve annak ügyfélkörével való munka során a gyártók biztosak lehetnek benne, hogy ki tudják használni a digitális átalakulásban jelenlévő legújabb technológiákat.

ForrásPTC

További információ:

A PTC magyarországi partnere, az S&T Consulting Hungary Kft. hivatalos honlapján.

+36-1-371-8060,

Megosztás
[
    ]