Robotok az idei EMO-n – KUKA

Az idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő EMO szakkiállítás szeptember 16-21. között nyitja meg kapuit Hannoverben az érdeklődők előtt. Jelen cikksorozatunk célja, hogy néhány rövid interjúval kedvet csináljon az eseményhez, amelyen a gyártóipar minden jeles képviselője felvonultatja termékeit és szolgáltatásait.

emo_banner

A VDW (Német Szerszámgépgyártó Egyesület) és a Deutsche Messe AG által közösen szervezett EMO a gyártóipar egyik legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi kiállítása, melyre eddig 2.210 kiállító jelentkezett a világ különböző pontjairól. Köztük olyan piacvezető cégek, mint például a DMG MORI, az FFG, a Mazak, a Siemens, a Grob, a Doosan, a FANUC, az Okuma, a Makino, az Index, a GF, a Machining Solutions, a Chiron, a Trumpf, az SLM, a Stratasys, a Paul Horn, az Iscar, a Sandvik, a KUKA és még sokan mások.

Az EMO Hannover a világ minden pontjáról vonzza az érdeklődőket, 2017-ben a látogatók majdnem fele Németországon kívülről érkezett a kiállításra.

Az idei kiállítás központi témája (Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését!) az iparág egyik legfontosabb aktuális kihívásával foglalkozik, hiszen napjainkban az intelligens technológiák jelentik a produktivitás, a jobb minőség és a nagyobb rugalmasság legfontosabb kulcsát. Ezért a kiállítók elsődleges célja, hogy új, kreatív megoldásokat mutassanak be az érdeklődők számára az ipar minden területen; a gyártóberendezésektől és robotoktól kezdve a szerszámokon és alkatrészeken át egészen a szoftverekig és vezérlőkig.

Az alábbi rövid interjúban a KUKA HUNGÁRIA Kft.-t kérdeztük a kiállításon látható újdonságokról:

 

CNCMedia: Milyen újdonságokat, bemutatókat várhatunk a cégtől a szeptemberi EMO-ra?

KUKA HUNGÁRIA: A kiállításon többek között megtekinthető lesz a nagysikerű KR QUANTEC robotcsaládunk legújabb generációja, valamint a KUKA termékpalettájának legújabb terméke, a KR 80 L névre hallgató lineáris robotrendszer. Bemutatásra kerül továbbá a KMP (KUKA Mobil Platform) 1500, omnidirekcionális mozgásra képes mobil platformja is. Az Erowa AG standjánál megtekinthető lesz, miként lehet a KMR iiwa mobil robot platformot integrálni egy MES rendszerbe, hogy a szerszámgépeket mindig feltöltse szerszámokkal, illetve, hogy ürítse azokat. Két robotcella is megtekinthető lesz a KUKA standjánál, melyek közül az egyik az öntödei iparágnak kínál megoldást. A Mahr vállalattal közösen kifejlesztett robotcellában KR 3 AGILUS típusú robot segítségével történik az optikai tengelymérő rendszer automatikus üzemelése. Azonban a leglátványosabb újdonságunk talán az első, teljesen automatizált robot zenekarunk lesz. A club KUKA névre hallgató zenekar körülbelül 5 perces show során ötvözi a legmodernebb technológiát a színvonalas szórakoztatással. Leányvállalatunk, a Visual Components bemutatja 3D szimulációs platformjának továbbfejlesztett verzióját, mely kiválóan alkalmas a termelés optimalizálására, elrendezés tervezésére.

KUKA@EMO_2019_club_KUKA_72dpi

CNCMedia: Az idei kiállítás szlogenje “Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését!” Hogyan befolyásolta ez a cégnél a kiállításra való felkészülést?

KUKA HUNGÁRIA: A globális verseny és digitális átalakulás jelentősen növeli a gyártócégekre nehezedő követelményeket. Egyre nagyobb az igény a rugalmas ipari megoldásokra, a kiállításon felvonultatott termékpalettánkkal néhány opciót kívánunk bemutatni azok közül, amiket vállalatunk tud biztosítani jelenlegi, illetve jövőbeli partnereinek. Lineáris rendszerünk, a KR 80 L, tökéletesen alkalmas a különböző gépek összekapcsolására vagy arra, hogy egy robot egyszerre akár több megmunkálóközpontot is kiszolgáljon. A KMP 1500 mobil platformunk a gyártósorok közötti szállításra kínál megoldást, omnidirekcionális mozgásának köszönhetően minimális helyigénnyel rendelkezik a közlekedés terén. A KR QUANTEC modellünk új generációja az iparban felmerülő új igények szerint lett optimalizálva, szem előtt tartva a legfontosabbakat: minőség, megbízhatóság, rugalmasság, költséghatékonyság. Hogy bemutassuk az embereknek a robotok szórakoztató oldalát is, a club KUKA névre hallgató robotzenekarunkat is bemutatjuk a nagyközönségnek a kiállításon, így a látogatók megtapasztalhatják az Ipar 4.0 szórakoztató oldalát is.

KUKA@EMO_2019_KR_QUANTEC_72dpi_02

CNCMedia: A látogatók mely napokon tudnak találkozni a standon a magyar kollégákkal?

KUKA HUNGÁRIA: Magyarországi kollégák nem vesznek részt a kiállításon, ugyanakkor német kollégáink készséggel állnak minden kedves érdeklődő rendelkezésére a 9-es csarnok C38-as standján.

CNCMedia: Aki esetleg nem tud kijutni Hannoverbe, hol és mikor lesz lehetősége megnézni a bemutatott termékeket?

KUKA HUNGÁRIA: A KR QUANTEC család legújabb tagja már debütált Magyarországon az idei évben a MachTech-Ipar Napjai kiállításon. A jövő évben is számos megjelenést tervezünk, amelyek keretében a fent említett robotok közül is bemutatunk majd néhányat. Az Ipar Napjaira például egy igazán látványos standdal készülünk.

 

Keresse fel a KUKA-t a hannoveri EMO-n, szeptember 16-21. között, a 9-es csarnok C38-as standján!

További információ:

Az EMO Hannover hivatalos honlapján.

A KUKA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]