Innovációk és know-how a sorjázási és felületkezelési folyamatok optimalizálásához

A sorjázási, és felületkezelési megoldások minden eddiginél nagyobb és átfogóbb kínálata lesz megtekinthető a 2019. október 8-10. között tartott DeburringEXPO-n.

Az idén 3. alkalommal tartott DeburringEXPO 15 százalékos növekedéssel büszkélkedhet a 2017. évi eseményhez képest. Az eseményen több mint 170 kiállító fogja bemutatni legújabb technológiáit, termékeit és megoldásait, a világ eddigi legnagyszabásúbb felületkezelési expóján. A kiállítók egyedülálló sorát vonzó keretprogram egészíti ki: tematikus területekkel, kutatási pavilonokkal és kétnyelvű szakértői fórummal várják a látogatókat.

A folyamattarvezéssel és -optimalizálással kapcsolatos alapokat és szakértői tudást átadó 29, egyidejűleg fordított előadás a DeburringEXPO három napos időtartama alatt kerül megrendezésre.

A folyamattarvezéssel és -optimalizálással kapcsolatos alapokat és szakértői tudást átadó 29, egyidejűleg fordított előadás a DeburringEXPO három napos időtartama alatt kerül megrendezésre.

„A technológiákat, megoldásokat és szolgáltatókat ilyen széles körben felvonultató kiállítás olyan bepillantást nyújt a területre, amelyre más vásáron nem nyílna lehetőség” – jegyzi meg Hartmut Herdin, a faiLXperts GmbH & Co. KG vezérigazgatója és a DeburringEXPO szervezője. Az utóbbi években a sorjázás és felületkezelés, a minőségi alkatrészgyártás és a versenyképesség nélkülözhetetlen elemeivé váltak. Erről tanúskodik az is, hogy az iparág szolgáltató cégei sokszor referencia-partnerei a termékfejlesztés vagy az optimalizációs folyamatok fejlesztésének kezdeti szakaszában lévő gyártócégeknek.

Iparági találkozó: számos új innováció bemutatója

Ez akkor is világossá válik, ha megnézzük az új és fejlett technológiák, termékek és folyamatok számát, amelyek az idei DeburringEXPO kiállítási területén kerülnek bemutatásra. Ide tartoznak a teljesen automatizált sorjázást és az egyfolyamatos tisztítást végző innovatív szerszámgépek, nagynyomású vízvágó és ultrahangos alkalmazásokhoz vagy szén-dioxidos szárításhoz. A látogatók emellett az elektrokémiai (ECM) és termikus sorjázógépek (TEM), valamint a vékony és vastag fémlemezek sorjázásának területéről is számíthatnak újdonságokra. De jelen lesznek a kiállításon új fejlesztéseikkel az automatikus és kézi furatsorjázó szerszámok gyártói is.

Additív Gyártás: 3D-nyomtatott alkatrészek utófeldolgozása

A DeburringEXPO keretein belül idén először kerülnek bemutatásra az additív gyártással (AM) előállított alkatrészek utómunkálataira szolgáló megoldások. “Az additív gyártófolyamatok térhódításának eredményeként a 3D-nyomtatott alkatrészek felületi minősége iránt is egyre magasabbak az elvárások. A kiállítás idén erre a trendre is figyelmet fordít, ami nagy érdeklődést váltott ki az érintett vállalatokban” – magyarázza el Hartmut Herdin. A kiállításon felvonultatott megoldások a támszerkezetek és a poralapanyagok eltávolításától kezdve a tisztításig és finiselésig mindenre kiterjednek.

Alkatrész tisztaság: tisztítás a sorjázás után

Az alkatrészek műszaki tisztaságának egyre magasabb követelményei – legyen szó a gördülékenyebb működésről vagy a későbbi folyamatok minőségének biztosításáról – nem teljesíthetők a sorják és forgácsok eltávolítása és az azt követő tisztítás nélkül. A külön erre a célra kialakított tematikus területen az ipari tisztítás számos cége fogja bemutatni gazdaságos és hatékony termékeit és megoldásait.

Élőben: a fémlemezek sorjátlanításának lépései

Az idei DeburringEXPO legfontosabb eseményei közé tartozik a fémlemezek sorjátlanításának lépéseit bemutató tematikus terület. A szakértők és piacvezető vállalatok közös szervezésében kialakított kiállítótéren, a zsírtalanítás, oxidréteg eltávolítás, sorjázás, letörés és felületkezelési lépéseken túl, különböző technológiák és downstream folyamatok is bemutatásra kerülnek. “A folyamatlánc lépéseit egy minta darabon előben fogjuk demonstrálni. A tematikus park ettől egy olyan egyedi előadásnak ad helyet, amilyenre korábban még nem volt példa” – teszi hozzá Hartmut Herdin.

Az új és fejlett módszerek, termékek és folyamatok sokasága miatt a kiállítás olyan technológiai ellenőrzést biztosít, ami a világon sehol máshol nem tapasztalható.

Az új és fejlett módszerek, termékek és folyamatok sokasága miatt a kiállítás olyan technológiai ellenőrzést biztosít, ami a világon sehol máshol nem tapasztalható.

Kétnyelvű: Szakértelem a sorjázás és felületkezelés optimalizálásához

A DeburringEXPO háromnapos szakértői fórumának középpontjában a tudásátadás és a tapasztalatok cseréje áll. Az ipar és tudomány neves szakértői által tartott összesen 29 előadást egyidejűleg fordítják német és angol nyelven is. “Ezzel igyekszünk figyelembe venni az egyre növekvő nemzetközi információigényt a sorjázási technológiák és a precíziós felületek előállítása területén” – mondja el Hartmut Heldin. A program, amelyet a Fraunhofer IPK-val, az Institute PTW-vel, a TU Darmstadt-tal és a LIMA Ventures GmbH-val való műszaki együttműködésben dolgoztunk ki, a következő hat előadási szakaszra oszlik majd: mechanikus sorjázás, AM-alkatrészek finiselése, sorjázás és funkcionális felületkezelés egy lépésben, sorjázás utáni tisztítás, speciális sorjázás (TEM és egyéb folyamatok), valamint fémlemez sorjátlanítás. A részvétel a kiállítás látogatói számára ingyenes.

Legújabb kutatások: fedezze fel az aktuális kutatásokat

Az idei DeburringEXPO újdonságainak hosszú listáján szerepel még a kutatási pavilon is. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a nemrég befejezett, a folyamatban lévő és a jövőbeli kutatási projektekről a sorjázás területén.

ForrásDeburringEXPO

További információ:

A DeburringEXPO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]