A Stratasys új, F120 3D nyomtatója átformálja az ipari szintű asztali 3D nyomtatást

A minden eddiginél egyszerűbben használható Stratasys F120 3D nyomtató megbízható, pontos, összetett és funkcionális alkatrészeket biztosít – a versenytársak asztali 3D nyomtatási megoldásainál akár 3-szor gyorsabban.

image1

A 3D nyomtatást alapjaiban átformáló Stratasys F120 3D nyomtató egyszerűen használható, ipari szintű additív gyártási technológiát kínál a tervezők, mérnökök és oktatók új generációja számára. A Stratasys által kínált FDM nyomtatók F123-as sorozatának új tagja, az F120 3D nyomtató széles körű közönséghez juttatja el az ipari szintű 3D nyomtatást. Egyszerű kezelés, távoli felügyeletet és exkluzív 3D nyomtatási hardvert kínál, amely kiemelkedő megbízhatóságot és ismétlési pontosságot eredményez.

image5

Az F120-as nyomtatóval a technológiában nem jártas felhasználók is egyszerűen megkezdhetik a 3D nyomtatás használatát a tervezőstúdióban, az irodában vagy oktatási környezetben.

Számos asztali 3D nyomtatóval csak a megfelelő technikai tudás birtokában lehet megbízható és pontos alkatrészeket gyártani, azonban a Stratasys F120 3D nyomtató úgy tervezték, hogy minden alkalommal kiváló minőségű 3D nyomtatott modelleket állítson elő. Nincs folyamatos kalibráció, a berendezés azonnal nyomtatásra kész. Az érintőképernyő felhasználóbarát, a GrabCAD Print szoftverrel történő munkafolyamat leegyszerűsíti a 3D nyomtatási feladatokat.

image2

A gyors prototípus-készítéstől a szerszámkészítésen át a teljes gyártásig

Az egy rendszeren belül is többféleképpen felhasználható F120 3D nyomtató a gyors prototípus-készítéstől kezdve a szerszámkészítésen keresztül a teljes gyártásig mindent támogat. A versenytársak által kínált asztali megoldásoknál 3-szor gyorsabb nyomtatást kínál. A tesztek tanúsága szerint a berendezés folyamatos magas szintű teljesítményt nyújt, és a nagy méretű zárt alapanyagtárolók kapacitása által akár 250 órányi megszakítás nélküli nyomtatást tesz lehetővé.

A Stratasys F120 3D nyomtató az egyetlen olyan berendezés ebben az árkategóriában, amely a fejlett technológiai színvonalnak és a minőségi alkatrészeknek köszönhetően nagy pontosságot, megismételhetőséget és felhasználói beavatkozás nélküli gyártást tesz lehetővé.

image3

„A Stratasys már több, mint három évtizede irányadóként szolgál, amikor az ipari szintű 3D nyomtatási technológia teljesítményéről, megbízhatóságáról és pontosságáról van szó. Az autóipar, a repülőgépipar és az egészségügy vezető vállalatai számítanak az általunk biztosított, meg ismételhető, méretpontos, 3D nyomtatással készülő modellekre, akár prototípusok, akár végfelhasználói alkatrészek készítéséről van szó” – mondta Omer Krieger, a Stratasys termékekért felelős ügyvezető alelnöke.

„A Stratasys F120 3D nyomtató még a leghétköznapibb felhasználók számára is elérhetővé teszi napjaink legmodernebb technológiáját, amelynek köszönhetően a piacon elérhető asztali 3D nyomtatók képességeit messze túlszárnyalja. Még soha nem bizonyult ennyire egyszerűnek, hogy a 3D nyomtatás mindenki számára elérhetővé váljon, a szakterületen tanuló diákoktól elkezdve a legkisebb tervezőstúdiókon keresztül a minden funkciót betöltő prototípuskészítő részlegekig, amelyek a tervezők minden igényét kielégítik azzal, hogy biztosítják számukra a munkájukhoz szükséges eszközöket.”

Bizonyított teljesítmény

Az F120 3D nyomtató teljesítményét több, mint 1200 órányi tesztelés szavatolja a legfontosabb területeken: az alkatrészek strapabírósága, a pontosság és a kinyomtatott alkatrész és a CAD-fájl egyezése terén. A nagyobb méretű rendszerek előnyeit kínáló F120 3D nyomtatóval a felhasználók összetett, innovatív terveket is magabiztosan nyomtathatnak.

Krieger hozzátette: „Miközben sok elemző a belépőszintű 3D nyomtatási szegmens jelentős mértékű növekedéséről számol be, tapasztalataink szerint sok cég és szervezet még mindig küzd azzal, hogy ipari szintű modelleket tudjon előállítani az első vagy második próbálkozásra, amelyek képesek hozni a csúcskategóriás rendszerek megbízhatóságát és megismételhetőségét. Ez érezhetően hátrányos helyzetbe hozza a kisebb tervezőirodákat és oktatási intézményeket. A Stratasys F120 3D nyomtató megfelel az ügyfelek igényeinek, és elérhetővé teszi a rendkívül hatékony alkatrésznyomtatást a mérnöki és tervezőcsapatok számára, akár egy irodával odébb, akár több kontinensen szétszórva dolgoznak.”

image4

A Stratasys F120 a 3D nyomtató az F123-as sorozatának többi tagjához, az F170-eshez, az F270-eshez és az F370-eshez csatlakozik – amelyek a megbízható FDM technológia és a tervezéstől a nyomtatásig használható GrabCAD Print szoftver előnyeit ötvözik.

Stratasys F120: megfizethető, valóban ipari minőségű 3D nyomtatás

A VARINEX szakértői húszéves 3D nyomtatási tapasztalattal segítik Önt a 3D nyomtatási eljárások kiválasztásában, továbbá gyártástechnológiai tanácsadással támogatják vállalatának versenyképességét. Ha Ön profittermelő 3D nyomtatás bevezetését tervezi, vagy esetleg a meglévő gyártási folyamatait szeretné optimalizálni, keresse a VARINEX Zrt. szakértő kollégáit a 3dp@varinex.hu email címen!

ForrásVARINEX

További információ:

A VARINEX Zrt. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]