A gyártás jövője – a jövő gyártása

Az új technológiai megoldások terjedésével ma már nem az a kérdés, hogy le tudunk-e gyártani (vagy gyártatni) egy terméket, sokkal inkább az, hogy milyen gyorsan és milyen hatékonyan tudjuk mindezt megtenni. A RapidDirect csapata pedig arra vállalkozott, hogy a termelés módját egy egyedi üzleti modell segítségével reformálja meg, legyen szó egyedi- vagy kissorozatú alkatrészgyártásról.

Gyors prototípusgyártástól a szériagyártásig

A kínai székhelyű RapidDirect online elérhető szolgáltatása nem kevesebbet kínál, mint a megtervezett alkatrészek gyártását és akár 24 órán belüli szállítását. A szolgáltatások közé tartozik a gyors prototípusgyártás, a 3D nyomtatás, a CNC forgácsolás, a lemezmegmunkálás valamint a fröccsöntés is. A felsorolt eljárásokkal pedig vevők széles körét képesek kiszolgálni, magas minőségben és rövid határidőkkel.

IMG_2013

A szolgáltatás teljeskörűsége mellett azonban az igazi újdonság az az online felület, amelyen keresztül a rendelések felvétele és kezelése zajlik, illetve az az üzleti megoldás, amiben az alapítók gondolkodnak. Ugyanis egy haladó szellemiségű, modern eszközökre támaszkodó mérnökcsapat áll a RapidDirect mögött, 150 magasan képzett alkalmazottal és egy közel 20.000 m²-es termelőcsarnokkal. Itt készülnek el, akár nagysorozatban azok a megrendelt alkatrészek, amelyek később a világ számos pontján kerülhetnek felhasználásra és beépítésre.

Processed with VSCO with a8 preset

A bérgyártás ezen formája alternatív megoldást kínál azokban a helyzetekben, amikor a megrendelőnek nem áll rendelkezésére termelőkapacitás, illetve a környezetében sem érhető el a megfelelő technológia. A RapidDirect ezt hidalja át széleskörű, többszáz megmunkáló központból álló gépparkjával és folyamatos rendelkezésre állásával.

IMG_0172

Modellből valóság

A gyártási folyamat lépéseit a cég teljes mértékben átvállalja a megrendelőtől, akinek csupán annyi feladata marad, hogy feltöltse a megrendelni kívánt alkatrész modelljét. Az online rendelési felületen keresztül a megrendelő előzetes árkalkulációt, illetve technológiai tervet is kap – ennek alapján dönthet a megrendelés véglegesítéséről. Amennyiben ez megtörténik, megkezdődik a feldolgozás a RapidDirect telephelyén, ahol az előkészületek után a megfelelő eljárással legyártják az alkatrészt.

2V3A0795

Az, hogy a tervezett alkatrészmodell milyen módon válik 3D modellből valódi termékké, a megadott adatok alapján egy speciális algoritmus alkalmazásával határozzák meg. A mesterséges intelligencia segítségével így néhány perc alatt elkészülhet a technológiai tervezés – ezáltal nemcsak gyorsan, de költséghatékonyan készülnek el a megrendelt alkatrészek.

A mesterséges intelligenciát a cég 150 fős mérnökcsapata támogatja – ők nyújtanak segítséget a megrendelőknek is abban az esetben, ha az anyagválasztással vagy a technológiával kapcsolatban kérdésük merülne fel. A földrajzi távolság pedig 2019-ben már nem lehet akadály: az online rendelési felület mellett az ügyfélkommunikáció gördülékenységére is nagy hangsúlyt fektet a csapat.

Processed with VSCO with a8 preset

Kiépített kapcsolati háló a hatékonyság jegyében

A RapidDirect célkitűzése az, hogy minél magasabb színvonalon szolgálja ki a megrendelőit, ebbe pedig beletartozik a szűk határidők tartása is. Ezt a saját gépparkjukon felül partnervállalatok szabad kapacitásának kihasználásával tudják garantálni – így bátran vállalnak nagy volumenű megrendeléseket mindennap. 

2V3A0487

A kiépített gyártói hálózat szintén jövőbe mutató törekvés, csakúgy, mint az online rendelési rendszer és a mesterséges intelligencián alapuló technologizálási folyamat. A modern gyártási igényeket tehát egy olyan modern megoldással igyekeznek kiszolgálni a RapidDirect alapítói, amely nemcsak gyorsabbá és hatékonyabbá, hanem olcsóbbá és a szolgáltatók számára is kifizetődőbbé teszi az alkatrészgyártás folyamatát. Ezzel pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy a világon bárhol valósággá válhassanak a megtervezett termékek, és akárcsak prototípusként, kézzelfoghatóvá váljon egy-egy eredeti ötlet is.

ForrásRapidDirect

További információ:

A RapidDirect hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]