Új hűtőfolyadék tömlőket mutatott be a norelem

A hűtőfolyadék megfelelő hozzávezetését végző tömlők döntő fontosságúak a gépek biztonságos üzemeltetése, karbantartása és élettartama szempontjából. A norelem moduláris felépítésű tömlő- és alkatrészválasztékából a tervezőmérnökök és a gyártók szinte korlátlan kombinációt hozhatnak létre ezekből a kulcsfontosságú rendszerekből.

18003_PM_nlm_Kuehlmittelschlaeuche_Coolant-hose1

A flexibilis tömlőként is ismert hűtőfolyadék csövek gyakran használatosak arra, hogy a fémmegmunkáló gépekben – marógépekben és esztergákban – hűtőfolyadékot vezessenek a gép és a munkadarabok kenésére és a hőmérséklet csökkentésére.

A súrlódás, illetve a fémek érintkezése a vágás vagy forgácsolás során keletkező hő körülbelül egyharmadáért felelős. Ha a vágási zóna kenése megoldott, a megmunkálási folyamat hatékonyabbá válik, ezáltal csökkentve a súrlódást.

„A megmunkálás során keletkező hő határozottan befolyásolja a szerszámkopást is. A vágószerszám hőmérsékletének csökkentésével – még kismértékű mérséklésével is – jelentősen megnövekedik a szerszám várható élettartama – mondta Marcus Schneck, a norelem vezérigazgatója. – Ezen a téren egészen kiemelkedő termékválasztékkal rendelkezünk. Sokoldalúságuknak és rugalmasságuknak köszönhetően a hűtőfolyadék precízen és optimális áramlási sebességgel irányítható.”

A termékcsalád más célokra is kiválóan alkalmazható. A választék magába foglalja a sűrített levegős rendszerekben használt csöveket, illetve a vákuum- és szívótömlőket. Vákuumrendszerként használva a tömlők lehetővé teszik a megmunkálás során keletkező füst, törmelék vagy folyadékok elvezetését. Másrészről a hűtőfolyadék tömlőre védőburkolatok is erősíthetők a gép megvédése érdekében, vagy kamerák rögzíthetők rájuk a megmunkálógépek felügyeletéhez.

A szerelvények, fúvókák, szelepek és kiegészítők széles választékának köszönhetően a hűtőfolyadék tömlők szinte korlátlan kombinációban alkalmazhatók. A termékcsalád ¼” (6,7 mm átmérő), ½” (12,9 mm átmérő) és ¾” (19,8 mm átmérő) méretekben kapható. A moduláris szerelvények révén a tömlő szükség szerint meghosszabbítható vagy lerövidíthető.

Az alkatrészek elektromosan szigeteltek és szikraforgácsolási eljárások során is használhatók. A termékcsalád nem rozsdásodik, ezenkívül a legtöbb vegyi anyagnak és oldószernek ellenáll. A tömlők 3,5 bar nyomásig, ¼” méretben 950, ½” méretben 1 800, ¾” méretben pedig 4 300 l/perc térfogatáramig tartják meg helyzeti stabilitásukat -20°C-tól + 80°C-ig terjedő üzemi hőmérsékleten.

Az alkatrészek alapteste kék és fekete színben kapható, a tartozékok pedig narancssárga színűek. Ha többet szeretne megtudni a norelemről és az általa kínált alkatrészekről, látogasson el a https://www.norelem.hu weblapra.

A norelem cégről

A norelem a világ egyik vezető gyártója és beszállítója a gépipar rugalmas sztenderd alkatrészeinek és komponenseinek. A vállalat több mint 45 000 szabványos terméket kínál a sztenderd gépekhez és berendezésekhez, valamint az automatizálási komponensekhez. A norelem alkatrészeinek kilencvennyolc százaléka raktárról kapható, a termékekhez pedig helyszíni műszaki támogatás is rendelkezésre áll.

THE BIG GREEN BOOK-ről

THE BIG GREEN BOOK egyszerre számít a norelem ötletadó katalógusának és referenciakönyvének. Ideális útmutató a sztenderd tervezési alkatrészek világában.
THE BIG GREEN BOOK egyetlen forrásban egyesíti a termékinformációkat, a specifikációkat és a műszaki információkat. A gyártási fázisokon alapuló cikkszámok logikai sorrendjére alapozott könyv a legjobb gyakorlati referenciákat, tanácsokat és útmutatásokat tartalmazza.

ForrásNorelem

További információ:

A norelem hivatalos honlapján.

Norelem
Ricco LEUNG
Telefonszám: +44 121 454 8181
ricco@wyattinternational.com

Megosztás
[
    ]