Méréstechnika az idei EMO-n – Laurex Méréstechnika

Az idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő EMO szakkiállítás szeptember 16-21. között nyitja meg kapuit Hannoverben az érdeklődők előtt. Jelen cikksorozatunk célja, hogy néhány rövid interjúval kedvet csináljon az eseményhez, amelyen a gyártóipar minden jeles képviselője felvonultatja termékeit és szolgáltatásait.

emo_banner

A VDW (Német Szerszámgépgyártó Egyesület) és a Deutsche Messe AG által közösen szervezett EMO a gyártóipar egyik legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi kiállítása, melyre eddig 2.210 kiállító jelentkezett a világ különböző pontjairól. Köztük olyan piacvezető cégek, mint például a DMG MORI, az FFG, a Mazak, a Siemens, a Grob, a Doosan, a FANUC, az Okuma, a Makino, az Index, a GF, a Machining Solutions, a Chiron, a Trumpf, az SLM, a Stratasys, a Paul Horn, az Iscar, a Sandvik, a KUKA és még sokan mások.

Az EMO Hannover a világ minden pontjáról vonzza az érdeklődőket, 2017-ben a látogatók majdnem fele Németországon kívülről érkezett a kiállításra.

Az idei kiállítás központi témája (Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését!) az iparág egyik legfontosabb aktuális kihívásával foglalkozik, hiszen napjainkban az intelligens technológiák jelentik a produktivitás, a jobb minőség és a nagyobb rugalmasság legfontosabb kulcsát. Ezért a kiállítók elsődleges célja, hogy új, kreatív megoldásokat mutassanak be az érdeklődők számára az ipar minden területen; a gyártóberendezésektől és robotoktól kezdve a szerszámokon és alkatrészeken át egészen a szoftverekig és vezérlőkig.

Az alábbi rövid interjúban a Laurex Méréstechnika Kft.-t kérdzetük a kiállításon látható újdonságokról:

 

CNCMedia: Milyen újdonságokat, bemutatókat várhatunk a cégtől a szeptemberi EMO-ra?

Laurex Méréstechnika: A Laurex Méréstechnika saját standdal ugyan nem fogja képviseltetni magát a kiállításon, a forgalmazott márkáink közül azonban az EZset standján minket is elérnek az érdeklődők. A vállalat, szerszámbemérőinek teljes kínálatát fel fogja vonultatni, így bemutatásra kerül majd az EZgo, valamint az IC1, IC2 és IC3 képfeldolgozóval felszerelt termékek is.

CNCMedia: Az idei kiállítás szlogenje “Az intelligens technológiák mozgatják a jövő termelését!” Hogyan befolyásolta ez a cégnél a kiállításra való felkészülést?

Laurex Méréstechnika: Az EZset standján lesz egy elkülönített “Ipar 4.0” terület, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a szerszámbemérők és a gépek közti adatkapcsolatba. Ezt a vállalat zidCode megoldása teszi lehetővé, aminek nincs szüksége hálózati kapcsolatra, a szerszámadatokat egész egyszerűen QR kódokon keresztül közvetíti. A zidCode az IC3-mal felszerelt szerzsámbemérőkhöz érhető el, használatához pedig nincs szükség külön szoftver telepítésére. Az IC2-es termékek szerszámgépekkel és CAD/CAM szoftverekkel való kapcsolatát DNC csatlakozás biztosítja.

CNCMedia: A látogatók mely napokon tudnak találkozni a standon a magyar kollégákkal?

Laurex Méréstechnika: Munkatársaink minden nap teljeskörű bemutatókkal és ismertetőkkel állnak az érdeklődők szolgálatára.

CNCMedia: Aki esetleg nem tud kijutni Hannoverbe, hol és mikor lesz lehetősége megnézni a bemutatott termékeket?

Laurex Méréstechnika: A Laurex Méréstechnika által forgalmazott márkák termékeit és megoldásait legközelebb az október 16-18. között, hazánkban rendezett Automotive kiállításon lehet majd megtekinteni, az A pavilon 208E standján.

 

Keresse fel az EZset-et és a Laurex Méréstechnika munkatársait a hannoveri EMO-n, szeptember 16-21. között, a 3-as csarnok F06-os standján!

További információ:

Az EMO Hannover hivatalos honlapján.

A Laurex Méréstechnika Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]