Megérkezett a Mastercam 2020

A CNC Software Inc. bejelentette a Mastercam 2020 megjelenését.

Az új funkciók a 2D és többtengelyes megmunkálások területén, a CAD-es és modell előkészítési fejlesztések, valamint a tökéletesített Gépkonfiguráció, 3D Szerszámkészlet és egyéb eszközök növelik a megmunkálás hatékonyságát és csökkentik a termelési költségeket.

Mastercam-2020-Mill-hi-res-1024x928

CNC Programozás

A Mastercam 2020 továbbfejlesztett 2D és 5-tengelyes szerszámpályái hatékonyabb programozást tesznek lehetővé. Az új 3D Blend szerszámpálya például rendkívül sima, precíz felületi minőséget biztosít. De új fejlesztésekkel bővültek a 3D-s szerszámozási lehetőségek is, így többek között a következő funkciók érhetők el az új verzióban:

  • 3D szerszám ikonok a szerszámlistában,
  • stop-on-contact (érintésre leálló) funkció a lapkák szerszámtestbe helyezésénél, valamint
  • a kompenzációs pontok automatikus telepítése 3D szerszámok meghatározásánál.

Munkaelőkészítés és Beállítás

A Mastercam 2020 a beállítások és a munkadarab előkészítésének idejét is jelentősen csökkenti. A szoftverben mostantól lehetőség van a lapkák és szerszámtestek tulajdonság szerinti szűrésére és az asszociativitás nyomon követésére is. A láncolási javítások emellett a drótvázak és szilárdtestek gyorsabb, egyszerűbb láncolását és megjelenítését eredményezik.

Validáció

A továbbfejlesztett szerszámpályáknak és szerszámpálya grafikáknak, szerszámgép szimulációknak, illetve egyéb verifikációs és elemző eszközöknek köszönhetően a Mastercam 2020 nagyobb programbiztonságot eredményez és elősegíti a több információn alapuló döntések meghozatalát. A fejlesztések között szerepel például a kiinduló pontra ugrás szerszámsík váltásnál, ami automatikusan a kiinduló pozícióba mozgatja a szerszámot két, eltérő szerszámsíkban zajló művelet között. De szintén fontos újdonság a forgástengely pozicionálás, ami lehetővé teszi a többtengelyes mozgások szimulációját és megjelenítését, valamint a Skip Drill Cycle Pecking (Átfúrási Ciklus Kihagyása), ami pontosabb ciklusidő becsléseket eredményez.

Partnerség megvalósítása

A Mastercam ügyfelei azonban nem csak az új szoftver nyújtotta lehetőségekkel gazdagodhatnak. A vállalat nemrég partnerségi kapcsolatot alakított ki a gyártóipar néhány legjelentősebb szereplőjével annak érdekében, hogy a jövőben nagyobb szoftverkínálatot, üzemben tesztelt hardvereket, hatékony oktatási eszközöket és sok egyéb hasznos extra szolgáltatást biztosíthassanak.

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]