Hatékony megmunkálás és digitális integráció

A 2019-es hannoveri EMO-n az INDEX standján az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a hatékony megmunkálás jövőjébe.

Az innovatív gépek és forgácsolási technológiák mellett a digitalizáció is kiemelt figyelmet kap a vállalat standján: A látogatók élőben is megtekinthetik az INDEX iXworld felhőalapú platformon elérhető szolgáltatásokat, amik a gépbeszerzéstől az üzemeltetésen át egészen a szervizig és karbantartásig mindent lefednek.

iXworld - digitális integráció az INDEX-nél

iXworld – digitális integráció az INDEX-nél

A résztvevők 17 INDEX és TRAUB gépet is megnézhetnek működés közben, amihez a 17-es csarnok D03-as standjának több mint 1.100 négyzetméteres kiállítási területe ad majd helyet. A legfőbb attrakciók közé tartozik az új, első ízben az EMO-n debütáló INDEX MS32-6 többorsós megmunkálóközpont, valamint az ugyanarra a platformra épülő, univerzális alkalmazást biztosító álompáros: az INDEX B500 és a TRAUB TNA400 esztergaközpont. Szintén főszerepben lesz a nagy termelékenységet kínáló INDEX C200 kétorsós tandem gép és az INDEX C100 új, iXcenter-rel felszerelt változata, ami kiválóan példázza, mire képes egy teljesen automatizált gyártóberendezés.

INDEX MS32-6 többorsós automata megmunkálóközpont - rugalmas és termelékeny

INDEX MS32-6 többorsós automata megmunkálóközpont – rugalmas és termelékeny

A 2019-es EMO-n számos INDEX gép kerül kiállításra a vállalat standján kívül is. Az egyik ilyen helyszín a SONDERSCHAU JUGEND standja (25-ös csarnok, A01-es stand), ahol a Nachwuchsstiftung Maschinenbau Alapítvány partnereinek közreműködésében a látogatók egy teljes folyamatláncot végigkísérhetnek a kezdeti rajzoktól egy Forma 1-es modell versenyautó gyártásáig. A standon helyet kap egy INDEX G200-as eszterga-maróközpont is, ami az autó felnijeinek megmunkálást fogja végezni.

iXworld – a digitális integráció világa az INDEX-től

Az említett gépek és technológiák mellett a kiállítás idei tematikájához igazodva, a digitalizációé lesz a főszerep. Az INDEX és TRAUB gépek felhasználói, az ixworld.com-ra látogatva hozzáférést kapnak az iXworld-höz, ezáltal minden gép- és technológiai adathoz, valamint az iX4.0, iXshop és iXservices portálokhoz, amelyek teljes körű digitális támogatást kínálnak a folyamatlánc egészére.

Az iXworld középpontjában az iX4.0 IoT platform áll, ami az INDEX és TRAUB gépek digitális integrációját végzi, digitális ikermodellek implementálásával. A felhasználók kéréseinek eleget téve, az INDEX 2019 júliusától új gépeit már az iX4.0 kezdőcsomaggal felszerelve szállítja, ami 12 hónapos hozzáférést kínál az iX4.0 alkalmazásokhoz. A nyílt megoldásnak köszönhetően ráadásul a régebbi INDEX gyártmányú, valamint a harmadik féltől származó gépek is könnyedén csatlakoztathatók egy IoT csatlakozó segítségével.

INDEX C200 tandem esztergaközpont

INDEX C200 tandem esztergaközpont

Az iX4.0 kétségtelenül hozzájárul a vállalatok versenyképességének növeléséhez, amit az olyan alkalmazások biztosítanak, mint például az ütemezetlen leállásokról tájékoztató AlarmMessenger vagy az MDA és ODA adatok feldolgozásának átláthatóságát elősegítő Status Monitor. Az iX4.0 alkalmazások emellett állapotfelügyeletre is használhatók, ezáltal a gépek meghibásodása is megelőzhető. A Spindle Check például információt gyűjt az orsó terheléséről, sebességéről, hőmérsékletéről, stb., ezt pedig ki is értékeli és grafikusan meg is jeleníti. Az Axis Check ugyanezt végzi a lineáris tengelyeken.

Felismert potenciál

Az iXshop már eddig is nagy sikereket ért el, amiről a beszerzési portál több mint 1000 elégedett felhasználója is tanúskodik. Az okos kereső funkciók jelentősen megkönnyítik a szerszámtartók, kiegészítők, befogó eszközök és nyersanyagok egy forrásból történő és – szükség esetén – ERP rendszerbe integrált vásárlását. A 95% feletti rendelkezésre állást biztosító készletmennyiség pedig garantálja a 130 000 listázott tétel gyors, gördülékeny kiszállítását.

INDEX B500 univerzális eszterga

INDEX B500 univerzális eszterga

Az iXshop-ban elérhető termékek és szolgáltatások széles választéka folyamatosan bővül, többek között az olyan online piacok integrálásával, mint amilyen az acélipar digitális úttörőjének számító Klöckner & Co-é. De szintén a választékot bővítik a magas minőségű kiegészítő termékeket forgalmazó márkák üzleti kínálatai is.

Az iXservices szervizportál a szerszámgépek (köztük a harmadik féltől származó berendezések is) kezelésében nyújt segítséget, beleértve a géphibákat, javításokat, karbantartást és megelőzést. Egy interaktív 3D gépmodell segít a felhasználóknak a cserére szoruló alkatrész beazonosításában és megrendelésében, hogy a folyamat gyorsan és egyszerűen elvégezhető legyen. Az okos eszközök és a távszolgáltatás használatával emellett a távoli hozzáférés funkció is elérhetővé válik – az előfizetői rendszernek köszönhetően ráadásul nincs szükség a költésges licencekre. A jövő határozottan megérkezett.

ForrásINDEX

További információ:

Az INDEX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]