CERATIZIT CircularLine simítók trochoidális marási alkalmazásokhoz

Napjaink gyártócégei számára a rövidebb megmunkálási idő és megnövelt szerszám élettartam érdekében végzett folyamatoptimalizálás a kulcs, amikor a profit növelése a cél.

Az intelligens forgácsleválasztási stratégiák, mint például a trochoidális megmunkálási módszer megoldást jelenthetnek, ám ezek is csak a megfelelő szerszám használata mellett igazán hatékonyak. A legjobb ilyen szerszámok pedig a balzheimi CircularLine marók.

circularline(2)

A forgácsoló szerszámok kifejlesztése során különös hangsúly került felületi bevonat ellenállóságának maximalizálására. Ehhez a legendás „DRAGONSKIN” bevoatolási technológát alkalmazták, és mint minden ily módon előállított magas teljesítményű szerszám, a CCR marók is különösen robosztusak, kopásállók és gond nélkül elviselik a nagy hőmérsékletingadozásokat.

circularline(4)

Speciális forgácstörő

A szerszám másik különleges jellemzője, hogy nagyon speciális forgácstörővel rendelkezik, amelyet a vágóél geometriájában alakítottak ki. Ennek a szükségessége akkor válik nyilvánvalóvá, amikor szembe kerülünk egy 48 mm-es hosszú forgáccsal, amit a forgácstörő hiánya hozott létre (ez 12 mm-es átmérő esetén 4xD hosszúságot jelent). A forgácstörőnek köszönhetően ez a forgácshossz 1xD-re csökken, ami már optimálisan eltávolítható, még akkor is, ha problémás alapanyaggal dolgoznánk.

circularline(5)

Rugalmasság a trochoidális marás során

Három szerszámváltozat áll rendelkezésre univerzális használatra és alumínium, illetve edzett anyagok megmunkálásra. Míg a CCR UNI-ben maximum 6 forgácsoló él biztosítja a zökkentőmentes működést és a nagy forgácstérfogatot, addig a CCR-AL 4 forgácsolóéle magas előtolási értékek beállítását teszi lehetővé.

circularline(3)

De a keményfém szerszám a hőkezelt, edzett acéloktól sem riad vissza. A szerszámok 2xD-4xD (acél), 3xD-4xD (alumínium) és 3xD (edzett) kivitelben érhetők el. A vágásmélységek a forgácsoló él teljes hosszában elérhetők.

circularline(1)

ForrásCERATIZIT

További információ:

A CERATIZIT hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]