Az Okuma újdonságai a szerszám- és formagyártás területén

Az Okuma az idei EMO-n bemutatja hatékony megoldásait a szerszám- és formagyártás számára.

Az egyik fő újdonság a nemrég fejlesztett MCR-S (Super) portál megmunkálóközpont lesz, nagy munkadarabok 5 oldalas, nagy pontosságú megmunkálásához. A gyártó standján természetesen számtalan egyéb CNC szerszámgép, szoftvermegoldás és intelligens vezérlő is bemutatásra kerül majd.

csm_MCR-S_65b677d797

Az MCR-S (Super) portál megmunkálóközpontról egy korábbi cikkünkben olvashat bővebben!

Új portál megmunkálóközpont a legmagasabb igényekhez

Az új portál megmunkálóközpont elsősorban a magas minőségű szerszámgyártási alkalmazásokra lett fejlesztve, ennek megfelelően számos korszerű tulajdonságot ötvöz. Fő jellemzői a kiemelkedő dimenzionális pontosság és a magas felületi minőség, a robusztus, portálos kialakítás emellett hihetetlen stabilitást és rezgéscsillapítást biztosít a szerszámgépnek.

Tekintve, hogy a szerszámgyártás rendkívül érzékeny a hőmérsékletváltozásokra, a berendezés az Okuma Thermo-Friendly Concept technológiának megfelelő kialakítást kapta, ami egy hőkompenzációs rendszerrel kiegészített szimmetrikus elrendezésű, doboz rendszerű aktív hőstabil gépvázat jelent. Szintén a pontosságról gondoskodik a gép forgatható képérzékelője, amely precíz mérést tesz lehetővé közvetlenül a vágóélnél és biztosítja a gyártás lépéseinek nyomonkövethetőségét.

Az MCR-S emellett az Okuma Hyper-Surface prémium megoldásával is fel van szerelve, ami gyakorlatilag megszünteti a kézi felületkezelési folyamatok szükségét és lerövidíti a nyersanyag feldolgozására fordított időt.

A szerszámgép a fentieken túl ráadásul kivételesen nagy, 710 cm/perces forgácseltávolítási sebességre képes, így semmi nem állhat hatékonyságának útjába.

Gazdag portfólió a szerszám- és formagyártás számára

A portál megmunkálóközpontok mellett az Okuma egyéb CNC szerszámgépekkel is készül az idei EMO-ra. Kiállításra kerül többek között egy GENOS M460-5AX 5-tengelyes megmunkálóközpont és egy GENOS M660-V-E vertikális megmunkálóközpont is. Előbbi egy, az Okuma intelligens technológiáinak széles tárházát kínáló kompakt gyártóberendezés, utóbbi pedig a nagy hőstabilitást és gazdaságos működést kínáló GENOS M széria eddigi legnagyobb tagja.

Ugyancsak fő attrakció lesz az új STANDROID automatizációs megoldással ellátott MB-46VAE vertikális megmunkálóközpont. A STANDROID egy helytakarékos automatizált gyártócellába helyezett, szerszámgépekhez kapcsolható robotkar, ami könnyű telepítést és integrációt biztosít, elérhetővé téve így az automatizálást olyan kis- és középvállalkozások számára is, ahol a hagyományos technológiák túl költégesek és összetettek lennének. A rendszer működtetésre ráadásul hasonlít a szerszámgép működéséhez, így a kezelőknek nem kell külön oktatáson részt venniük.

A látogatók a fentieken túl a vállalat méltán híres, csúcstechnológiájú multitasking gépeivel is találkozhatnak a MULTUS U és LASER EX sorozatokból.

ForrásOkuma

További információ:

Az Okuma hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]