Az additív megmunkálás teljesen új megoldásokat kínál a PCD homlokmarók és a PCD fúró-maró szerszámok számára

A CERTAZIT Csoport additív lézeres hegesztési technológiájával már eddig is nagy sikereket ért el, ezzel ugyanis lehetővé tette egy teljesen új szerszámgyártási módszer kialakulását.

additiv(3)

A hagyományosan előállított PCD homlokmarókkal ellentétben – amelyek forrasztott lapkás kivitelben vagy állítható insertes kivitelben elérhetők – az új additív technológiával készült KOMET PCD szerszámok majdnem kétszer olyan hatékonyak.

additiv(2)

Az új eljárásnak köszönhetően lehetőség nyílik a régebbi hasonló átmérőjű szerszámoknál megszokott vágóéleknél nagyobb méretű élek kialakítására. Ezen kívül a hűtő-kenő folyadék furata is szabadon kialakítható úgy, hogy a folyadék áramlása a forgácsolási környezetbe mindig optimálisan történjen. Továbbá lehetőség van nagyobb tengelyszög beállítására is, ami még tovább növeli a szerszám használhatóságát: a forgácsleválasztás lágyabb, csendesebb és a kialakított alkatrészeken alig fedezhető fel sorja.

additiv(1)

Anyagfüggő megoldások és különleges szerszámok

Az additív gyártási módszer új eszközöket kínál a speciális szerszámok kialakításhoz is. Ennek ékes példája a KOMET fúrószerszáma, amely a különböző átmenő furatok zsebekben és üregekben történő kialakítása után egy teljesen forgácsmentes munkadarabot hagy hátra.

additiv(4)

A felfúrásra kialakított szerszámon olyan speciális betétek találhatók, amelyek hagyományos módszerekkel nem kialakíthatók. A forgácselvezető horony és a hátsó hűtőfolyadék bevezető csak additív technológiákkal, szelektív lézerforrasztásos 3D nyomtatás segítségével hozható létre.

ForrásCERATIZIT

További információ:

A CERATIZIT hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]