Sikeres címvédés a stuttgarti AMB-n

A WFL gépek új generációja kibővített középpont távolsággal és megnövekedett teljesítménnyel.

A szeptember 18–22. között megrendezett 2018-as AMB-n, a WFL ismét bizonyította vezető szerepét a technológiai fejlődés területén. Az osztrák cég olyan óriási előrelépéseket mutatott az ipar 4.0 különböző területein, mint az új WFL Adatelemző (WFL Data Analyzer) vagy a csigamenet-programozással és szimulációval felszerelt CrashGuard Studio.

Komplett megmunkálás a legmagasabb szinten: az új generációs M50 MILLTURN akár 6 000 mm középponti távolsággal és 670 mm esztergálási átmérővel használható

Komplett megmunkálás a legmagasabb szinten: az új generációs M50 MILLTURN akár 6 000 mm középponti távolsággal és 670 mm esztergálási átmérővel használható

A kiállításon a főszerep azonban nem is az előbbi újdonságoknak jutott, hanem az M30-G MILLTURN és az új generációs M50 MILLTURN szerszámgépeknek. Utóbbi innovatív, akár 6 000 mm-es középponti távolságának köszönhetően, a WFL hatékony megoldást kínál a hosszú, keskeny tengelyrészek megmunkálásához. A bemutatón kiemelt hangsúlyt kapott az új gép maximális teljesítménye.

Erős kontraszt és megnövelt teljesítmény

A „kis erőgépként” is ismert M30 MILLTURN kisebb munkadarabok komplett megmunkálására alkalmas

A „kis erőgépként” is ismert M30 MILLTURN kisebb munkadarabok komplett megmunkálására alkalmas

A „kis erőgépként” is ismert M30 MILLTURN (20 kW-os marási teljesítmény) egyértelmű kontrasztban áll az új M50 MILLTURN-nel. A kevésbé komplex alkalmazások esetében már eleve jó ár/érték aránnyal bíró M30 a MILLTURN széria legköltséghatékonyabb gépe. A 670 mm-es átmérőig tökéletesen esztergáló, újratervezett M50 ezzel szemben teljesen mást kínál: A 6 000 mm-es, opcionális középponti távolság mellett a gép jól bevált koncepciója vizuális és ergonomikus finomhangolásokkal lett kiegészítve.

Az új kialakításhoz ötven százalékkel nagyobb ablakok és egy könnyen kezelhető, horizontális szerszámtárablak is hozzájárul, emellett első alkalommal ellenorsó is elérhető az M50-G MILLTURN-höz. Egy revolverrel vagy egy kiegészítő megmunkálóegységgel párosítva a gépen lehetővé válik a két főorsó szimultán használata. Az 1 000, 2 000, 3 000, 4 500 vagy 6 000 mm középponti távolságok az M50 és az M50-G gépeken egyaránt elérhetők.

Optimalizált kialakítás és ergonómia

Az új M50 MILLTURN: megnövelt teljesítmény és folyamatbiztonság

Az új M50 MILLTURN: megnövelt teljesítmény és folyamatbiztonság

Az M50 MILLTURN-t illetőleg a hangsúly a különböző gépalkatrészek részletesebb javításaira, valamint a megbízhatóság további növelésére került. Külön figyelmet fordítottak a szabványos szerszámtárhoz való egyszerű, felhasználóbarát hozzáférésre, ami a nagy méretű ablaknak hála, most már elölről is biztosított. A tolóajtó megnagyobbított ablakai pedig a munkaterület jobb áttekinthetőségét eredményezik. A gép munkaterét a nappali fény erejéhez hasonló, különösen világos LED-lámpákkal látták el, az alapfelszereltség részeként.

Továbbfejlesztett funkcionalitás

A kifejezetten hosszú, nehéz szerszámokhoz elérhető egy külön szerszámtár is, a munkadarabok pedig 1 600 mm-es hosszig automatikusan cserélhetők. Bár a tárcsás szerszámtár akár 200 állomásig bővíthető, az egyes szerszámállomások közvetlenül is hozzáférhetők maradnak. A szerszámtárba emellett új, megbízhatóbb optikai szenzorokat is telepítettek.

Fókuszban az ipar 4.0

Az ipari termelés óriási változatossága minden vásárló számára lehetővé teszi, hogy felkészülhessenek az automatizált jövőre. A WFL Adatelemző például tökéletes áttekintést biztosít az egész gyártási láncban. Az olyan alapvető fontosságú információk kiszámolása, mint a gép- és folyamatadatok, valamint a termelékenységre és hozzáférhetőségre vonatkozó adatok, nélkülözhetetlen előnyt kínálnak a termelés optimalizálásához.

Mindemellett bemutatkozott a házon belüli szimulációt és programozást kínáló CrashGuard Studio új verziója is. A szoftver biztosítja az NC programok előzetes ellenőrzését a számítógépen, és kényelmes programozást biztosít egy programszerkesztő modul használatával. A legújabb innováció eredményeként a csigamenetekhez szükséges csatornageometriák programozására is lehetőség nyílik.

A másik kiemelt szoftver a MILLTURN PRO volt, könnyen értelmezhető programszerkesztőjével és grafikai támogatással. A MILLTURN PRO legfontosabb tulajdonsága, hogy használható közvetlenül a vezérlőn, de akár PC-s verzióban is. A szoftver használatával az NC programok létrehozása hatékonnyá és egyszerűvé válik.

A fogaskerékgyártás spektruma – FLANX

A finomra munkált, belső fogazású fogaskerekektől a nagy méretű, külső fogazású fogaskerekekig – WFL-megoldások fogaskerékgyártáshoz

A finomra munkált, belső fogazású fogaskerekektől a nagy méretű, külső fogazású fogaskerekekig – WFL-megoldások fogaskerékgyártáshoz

A növekvő minőségi elvárásoknak, illetve profilpontosságnak való megfelelés, illetve a rugalmas megmunkálási megoldások keresése érdekében a „FLANX fogaskerék-megoldásokat” újragondolta a WFL. A nagy anyageltávolítási arányok, a megmunkálás rugalmassága és az üzemi mérés során a WFL MILLTURN gépek kiválóan alkalmasak fogaskerekek és hajtófogaskerekek gyártására, illetve tengelyfogaskerekek marására. A különböző megmunkálási műveleteket támogató intelligens szoftvermegoldások lehetővé teszik a szükséges áttételek hatékony és könnyű gyártását.

ForrásRolatast

További információ:

Az ACR Consulting Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]