Rövid leszállítási idők az öttengelyes technológiának és a DMG MORI PRODUCTION PLANNING-nek köszönhetően

A DMG MORI DMU 50 3. generációjának segítségével a Fertigungstechnik Liebetrau alkatrészeinek több, mint 70%-át képes egyetlen berendezésen gyártani.

A Fertigungstechnik Liebetrau az ügyfelei által megálmodott víziók személyre szabott és kiváló minőségű megvalósítását tűzte ki céljául. A Wutha-Farnrodában található vállalat 28 magasan képzett szakembere gondoskodik arról, hogy partnereik – melyek között egyaránt találhatók orvostechnikai és autóipari szereplők – a lehető legprecízebb alkatrészeket kapják, a prototípusoktól kezdve az összeszerelt terméken át egészen a sorozatgyártásig. A csapat két esztergaközpontból és hét 5-tengelyes egyetemes marógépből álló rugalmas gépparkkal dolgozik, melyet a DMG MORI biztosít számukra. Ez segíti őket a folyamatosan növekvő megrendelések kielégítésében. A marási területen a Liebetrau egy palettacserélővel ellátott DMU 80 eVo-t, egy DMU 60 eVo / linear-t és 2017 óta egy 3. generációs DMU 50 berendezést üzemeltet. A gyors munkafolyamatokat és rövid szállítási határidőket az intelligens tervezés garantálja, amely már digitálisan is szervezhető a DMG MORI PRODUCT PLANNING segítségével.

2017 óta a Liebetrau a DMU 50 3. generációs öttengelyes szimultán megmunkálógépet használja a precíziós alkatrészek gyártására az orvostechnika és az autóipar számára

2017 óta a Liebetrau a DMU 50 3. generációs öttengelyes szimultán megmunkálógépet használja a precíziós alkatrészek gyártására az orvostechnika és az autóipar számára

„Gyártási szolgáltatóként csak akkor lehetünk elégedettek, ha ügyfeleink is azok” – mondja Tony Liebetrau, aki Katrin Lippolddal együtt vezeti a vállalatot. A mai versenykörnyezetben ez az elégedettség csakis integrált megközelítéssel érhető el: „Cégünk a teljes értékteremtő lánc termelési partnereként az alapvető folyamatokra koncentrál.” Ezt a fejlesztéstől a kész termékek gyártásáig tartó szolgáltatást Liebetrau „MINDEN EGYBEN”-nek nevezi, amelyben számára a legalapvetőbb fontosságú folyamat a forgácsoló megmunkálás. Mind a munkavállalói szakértelem, mind a CNC technológia meghatározó Tony Liebetrau számára: „A szakértelem és az évek alatt összegyűjtött tapasztalat révén használhatjuk csak ki teljes mértékben az esztergagépek és a megmunkáló központok által nyújtott lehetőségeket.”

Katrin Lippold és Tony Liebetrau a Fertigungstechnik Liebetrau vezetői

Katrin Lippold és Tony Liebetrau, a Fertigungstechnik Liebetrau vezetői

Öt tengelyes szimultán megmunkálás század milliméteres tartományban

A Liebetrau gépparkját a maximális hatékonyság és a legmagasabb gyártási minőség jellemzi. Itt érdemes megemlíteni az esztergálást és marást is alkalmazó komplett megmunkálási technológiákat és az öttengelyes szimultán marást csakúgy, mint a DMU 60 eVo / linear szerszámgépet, amely kiemelkedő pontosságot biztosít a gyártásban. A DMG MORI 2017-ben egy teszt céljából telepítette ide a DMU 50 3. generációját: „Ez lehetővé tette számunka, hogy közvetlen visszajelzést adjunk egy valós gyártási környezetből, és hozzájárulhassunk a berendezés fejlesztéséhez” – emlékszik vissza Tony Liebetrau. A teljes csomag lenyűgözte: „A 650 x 520 x 475 mm-es munkaterület és a 300 kg-os terhelhetőség elegendő helyet biztosít az alkatrészeink több mint 70%-ának. Ugyanakkor a berendezés kialakítása rendkívül kompakt, mindössze 6,7 m² alapterületű – a gyártási kapacitás és a gyártótér tökéletes aránya.”

Hét darab öttengelyes DMG MORI megmunkáló központ van jelenleg a Liebetrau gépparkjában

Hét darab öttengelyes DMG MORI megmunkáló központ van jelenleg a Liebetrau gépparkjában

„Az öt tengelyes DMU 50 3. generációjának sokoldalúsága és 5 µm-es pontossága teljes mértékben kielégíti a minőségi gyártás követelményeit” – összegzi Tony Liebetrau. A B-tengely 35°-tól 100°-ig terjedő elfordulási tartományával a legjobb rugalmasságot biztosítja. Az integrált hűtési koncepció beleértve a hűtött asztali csapágyakat is az egyrészes gépágy, a közvetlenül hajtott golyósorsók és a közvetlen helyzetmeghatározó rendszerek minden tengelyen garantálják a szükséges pontosságot. A szerszámgépet végül a 20 000 fordulat/perces orsó teszi teljessé. Liebetrau mindemellett a berendezés ergonómiai kialakítását is dicséri: „A munkaterület és a szerszámtároló elérhetősége optimális.” A gyártás mellett végzett szerszámbeállítás minimalizálja az üresjárati időket és növeli a termelékenységet.

A Liebetrau védjegyei a pontosság és a gyártási minőség

A Liebetrau védjegyei a pontosság és a gyártási minőség

Integrált digitális gyártástervezés a DMG MORI-val

Liebetrau esetében a termelékenység magában foglalja az egész folyamatot. A vállalat az Autodesk FeatureCAM programot használja a programozáshoz, a gyártási megrendeléseket pedig digitálisan kezelik: tavaly került bevezetésre a DMG MORI PRODUCTION PLANNING. Az ISTOS – a DMG MORI egyik leányvállalata – által kifejlesztett intelligens alkalmazás a kapocs a beérkező megrendelések és a termelés között. „Lehetővé teszi a helyzetfüggő tervezést a korlátozott kapacitások leküzdése érdekében” – magyarázza Tony Liebetrau a tervezési folyamat gyártáshoz, anyagkövetelményekhez és termeléshez adott értékét. A PRODUCTION FEEDBACK alkalmazás lehetővé teszi a teljes gyártási folyamat agilis tervezését és ellenőrzését. Folyamatosan frissülő termelési helyzetjelentéseket készít, például a CELOS felhasználói felületén keresztül, közvetlenül a gépből a PRODUCTION PLANNIG számára. „A teljesen digitális folyamatlánc eredményei az erőforrás-megtakarítás és a költségoptimalizált működési folyamatok.”

A DMG MORI intelligens PRODUCTION PLANNING alkalmazása a kapocs a bejövő megrendelések és a termelés között

A DMG MORI intelligens PRODUCTION PLANNING alkalmazása a kapocs a bejövő megrendelések és a termelés között

Fókuszban az automatizálás és digitalizálás

Tony Liebetrau úgy véli, hogy a folyamatok digitalizálása a jövő és az automatizált termelés témája is: „A DMU 80 eVo-t már most is automatikus palettacserélővel használjuk. A következő lépés egy újabb DMU 50 3. generációs berendezés lesz.” Ez egy PH 150 palettakezelő rendszerrel együtt érkezik majd. „Ez fogja lehetővé tenni számunkra, hogy versenyképesek maradjunk és tovább terjeszkedjünk.”

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]