Innovatív erőmérő rendszerek a Laurex Méréstechnikától

Minden iparágban szükséges az erőmérés és az anyagvizsgálat pontosságának biztosítása. Hétköznapi eszközök esetében is biztosítani kell az erőmérést, pl. villanykapcsoló, okostelefon vagy a távirányítón lévő nyomógombok megérintéséhez szükséges működési erővel kapcsolatban.

A Starrett számítógépes erővizsgálati berendezése termelésre és minőségellenőrzésre optimalizált, könnyen telepíthető, kezelhető és karbantartható. Számos vizsgálati módszer elvégezhető vele, ideértve a terhelési határérték-tesztelést, a távolsági határérték-tesztelést, a töréshatár-tesztelést, a ciklusszám-tesztelést, a ciklikus időtartam tesztelését, az állandó terhelés tesztelését és a folyamatos távolságvizsgálatot is.

Az alkatrészek tervezése olyan kényes iparágakban, mint a repülőgépipar, az orvosi és a gépjárművek vagy az elektronika, rendkívül magas pontosságot igényel, a gyártási hibák ezért költségesek lehetnek. A szigorú szabályozási követelmények – és a szabványok elmulasztásának magas költségei – biztosítják, hogy az alkatrészek biztonságosak, teljesen működőképesek és megbízhatóak legyenek használatuk során.

Az AS9100 szabványcsalád biztosítja például, hogy a repülőgép gyártók szigorú minőségellenőrzött környezetben készítsék alkatrészeiket, ezzel garantálva a repülőgépek megbízhatóságát és biztonságát. Ez különösen fontos a tömeggyártásban, ahol a termelékeny gyártósorok várhatóan nagy mennyiségű pontos, azonos alkatrészt hoznak létre.

Hasonlóan fontos az élettudományi alkalmazások számára a 21 CFR part 11 elektronikus aláírási követelmény. E szabvány szerint a mérési adatok nyomon követhetőségét és dokumentálását lehetővé tevő szoftveres megoldások kritikusak az alkalmazásokért felelős üzemeltetők és felügyelők számára.

Ezeknek a szabványoknak való megfelelés nem egyszerű feladat, a minőségirányítás egyszerűsítése és a pontosság javítása érdekében a gyártók kifinomult erőmérési és metrológiai rendszereket választanak az általuk gyártott alkatrészek tesztelésére. A Starrett erőmérő szoftvere, például az L2 Plus, átfogó elemzést adhat egy mérési tesztről, amely pontos erőmérési eredményeket biztosít az egyszerű csúcsterhelés mérésektől a bonyolultabb anyagvizsgálat meghatározásig.

A pontos mérési adatokkal betekintést nyerhetnek az alkatrészek, berendezések élettartamára. A Metlogix szoftver lehetővé teszi technikusok, minőségügyii személyzet, kutatási és tervezőmérnök, tesztelő szakember, stb. igényeinek megfelelő rendszer személyre szabását.

Nagy felbontású grafikonok a terhelés, a távolság, a magasság és a mérési idő alapján. A Starrett L2 Plus rendszerrel a mentett tesztadatok elemzésre kerülnek, így a jövőbeli tesztek gyorsabbá válnak, és a lehetséges problémák vagy hibák elkerülhetők.

Az intelligens szoftver növeli az erőmérési pontosságot az alkatrészeket tervező és létrehozó mérnökök számára. Mivel a tervezőmérnökök megszerzik ezt a betekintést, kevésbé korlátozottak és innovatívabbak lehetnek. Eközben a minőségellenőrzési vezetők biztosak lehetnek abban, hogy az alkatrészek megfelelnek az iparági szabványoknak, és kevésbé valószínű, hogy gyártási hibák keletkeznek.

A kompozitokkal előállított alkatrészek esetében gyakran szükséges az anyagvizsgálat, mivel két vagy több anyag kombinálásával állítják elő, gyakran nagyon különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A terméktervezők és az eredeti berendezésgyártók szeretnék biztosítani, hogy polimer kompozitjuk ellenálljon a rá nehezedő erőnek. Azt is tudniuk kell, hogy az anyag nyúlik-e vagy megnyúlna, és a pontos töréspontját is meg kell határozniuk.

A Starrett erőmérő rendszerek egyaránt megoldást nyújtanak az egyszerűbb és összetett vizsgálatokra is, mindezt kedvező ár mellett!

ForrásLaurex

További információ:

A Laurex Méréstechnika Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]