Életközelben a WEDCO innovatív, professzionális szármarói

Hatalmas szerszám választékával és kereskedelmi partnereinek termékpalettájával várta az érdeklődőket a WEDCO az idei MACH-TECH – Ipar Napjai kiállításon. A bemutatott újdonságokról és alkalmazott technológiákról az osztrák és magyar képviseletet kérdeztük.

A közel 30 éves múltra visszatekintő WEDCO egy globálisan elismert, piacvezető vállalat a szerszámtechnika területén. A vállalat kínálatában elérhető termékek kivétel nélkül egyet jelentenek a magas minőséggel, pontossággal és termelékenységgel. A székhely és a gyártás egyaránt Ausztriában helyezkedik el, utóbbiért ma már egy 120 fős, magasan képzett szakemberi gárda felel. A magyar piacon immár 12. éve van jelen az osztrák szerszámgyártó, a hazai képviseletet jelenleg négy értékesítő mérnök látja el.

A WEDCO portfóliója két terület egyesített erejét kínálja ügyfeleinek: az egyik természetesen a saját gyártású tömör keményfém marókat foglalja magába, a másik pedig a kereskedelmi partnerek márkáit. Utóbbihoz tartoznak egyebek mellett a Nikken csúcspontosságú alaptartói és befogói, valamint a Sumitomo váltólapkás szerszámai és esztergakései. A WEDCO ennek köszönhetően egy olyan átfogó megoldást tud nyújtani ügyfeleinek, amely magas termelékenységet kínál mind a termékek, mind pedig a szolgáltatások és támogatottság tekintetében.

MACH-TECH_2019_Wedco_04

Olvasson bővebben a WEDCO és a Nikken együttműködéséből születő titánmegmunkáló szerszámról!

Parabolikus szármarók a termelékenység növeléséért

Az idei kiállításon az érdeklődők közelebbről is megtekinthették a vállalat szármaróit, melyek négy különböző – kúpos, tangens, lencse alakú és általános – kialakításban készülnek. Helyet kaptak köztük a parabolikus szármarók is, amelyek rendkívül nagy “hordó” rádiusza sokszorosra növeli a lépésközöket ugyanazon felületi érdesség mellett, így elsősorban a komplex szabad alakú felületek és összetett munkadarab geometriák simító megmunkálására alkalmasak. Ennek a kialakításnak köszönhetően rövidül az ilyen jellegű feladatok megmunkálási ideje, ami nagyobb termelékenységet biztosít a felhasználóknak.

A WEDCO, szármaróit egyedi megrendelésekre is el tudja készíteni, így minden felhasználási területen ideális megoldást jelenthetnek. Az egyes szerszámok az ügyféli követelményeknek megfelelően, optimalizált geometriával és bevonatolással kerülnek kialakításra, így a végeredmény egy, a szükséges alkalmazásnak leginkább megfelelő termék. Az ügyféllel közösen meghatározott paraméterek definiálása után, a WEDCO mindössze 10 nap alatt képes legyártani, élezni, bevonatolni és leszállítani a szükséges szerszámokat.

MACH-TECH_2019_Wedco_05

A magas minőségű, professzionális szerszámokhoz természetesen hasonló nívójú szolgáltatások is társulnak: így például a szerszámok utánélezése és bevonatolása, melyhez Tool Taxi szolgáltatásukkal extra kényelmet kínálnak a vevőknek. Vagy például a szerszám menedzsment automaták, amelyek rendkívüli megtakarítási lehetőséget biztosítanak a hagyományos szerszámkezeléshez képest. De ide tartozik természetesen a magas szintű ügyféltámogatás, szoros szakmai kapcsolattartás és a már említett egyedi szerszám igények rugalmas kiszolgálása is. A hazai képviselet emellett nemrég költségmegtakarítási programot is indított vevőik körében, aminek köszönhetően sikerült átállniuk új, optimálisabb forgácsolási stratégiákra. Ebben nagy segítséget jelentettek a kereskedelmi partnerek termékei.

MACH-TECH_2019_Wedco_03

A WEDCO szakmai hátteréről, magas minőségű szolgáltatásairól egy korábbi cikkünkben olvashat részletesebben.

A WEDCO az idei kiállítást is sikeresen zárta, a négy nap alatt számos érdeklődő és vevő ellátogatott a standra.

További információ:

A WEDCO hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]