A Weland Solutions az automatizálásra helyezi a hangsúlyt: Új, teljesen automatizált Compact Dynamic az Axelent-nél

Még hivatalosan be sem jelentették az új Compact Dynamic-ot, de egyet már meg is rendeltek a Weland Solutions-től. A berendezést 2019 nyarától fogják működésbe helyezni az Axelent hillerstorpi üzemében.

„A piac a szabványosított, teljesen automatizált megoldások felé halad, ezért számunkra teljesen természetes lépés az automatizálásra fókuszálni. A Compact Dynamic az első, teljesen automatizált áru az emberhez (goods to man) elvű megoldás, amely az ipar igényeihez igazodik a hatékonyság és a gyorsabb szállítási idők érdekében” – mondja Björn Karlsson, a Weland Solutions-től.

compact_dynamic-ab00002975

Szabványosított automatizáció

A Weland Solutions olyan teljesen automatizált megoldásokba fektet be, amelyek ugyanazt a “nyelvet beszélik”, mint a robotizált rendszerek. Öt évvel ezelőtt standard termékeket szállítottunk. Azóta évente 20 százalékkal növeljük a testreszabott megoldásaink kínálatát. Ennek megfelelően most ezeket a megoldásainkat szabványosítjuk. Már régóta fontos beszállítói vagyunk olyan cégeknek, mint a Siemens, az Atlas Copco, a Rolls Royce vagy a Jaguar/Land Rover, akik teljesen automatizált robotos megoldásokkal dolgoznak és szeretnének rendszereikbe vertikális tárolórendszereket integrálni. Az automatizálás üzleti területe növekszik, ezért természetesen egyre nagyobb figyelmet fordítunk rá. Ma már nemzetközi vállalatnak és a teljesen automatizált megoldások beszállítóinak számítunk.

Compact Dynamic

A Weland Solutions fejlesztési részlegén egy év megfeszített munka eredménye látható: egy új, teljesen automatizált áru az emberhez elvű megoldás. A legfőbb különbség korábbi vertikális tárolórendszereink és a Compact Dynamic között, hogy ez nem csak félautomata, hanem egy teljesen automatizált rendszer. Az áru az emberhez elvű megoldással pedig az áru jut el az alkalmazotthoz, így nem neki kell elmennie a tárolórendszerig a kívánt termékért. A robotikus megoldások sokkal gyorsabban és okosabban végzik a szállítást, mint az emberek.

Az e-kereskedelem nagy piac

A rendszer legnagyobb előnyei a hatékonyság, a válogatási sebesség és a helytakarékosság. Ezek többek között az e-kereskedelem területén segítik a cégeket, ami egy számunkra hatalmas potenciállal bíró piac. Az e-kereskedelem ugrásszerűen növekszik, és a fogyasztók gyorsabb szállítások iránti igénye is napról napra növekszik. Ezek kielégítésére olyan, teljesen automatizált megoldásokra van szükség, mint a Compact Dynamic. A rendszer egyik óriási előnye, hogy mind magasságban, mind szélességben, mind pedig mélységben az ügyfél igényeihez illeszthető. Emellett a tárolási helyek is rugalmasak – rendkívül magas rendelkezésre állást biztosítunk minden tárolóhely számára, ami egyedülállónak számít az áru az emberhez megoldások területén.

Az Axelent az első a sorban

Az első Compact Dynamic-ot 2019 nyarán szállítják le, a hillerstorpi Axelent-hez. A világszerte 56 értékesítési irodával rendelkező cég gépekhez, tároló- és kábeltárcákhoz, illetve az építőipar számára fejleszt, gyárt, raktároz és csomagol biztonsági komponenseket. Az Axelent számára kínált megoldás körülbelül 30.000 tárolóhellyel rendelkezik. “Az Axelent biztonságot, gyorsaságot és intelligens megoldásokat kínál az iparág számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Compact Dynamic-ot egy nagy nemzetközi cég legmagasabb részlegén fogják alkalmazni” – fejti ki Björn Karlsson.

Mats Hiding - vezérigazgató, Axelent; Björn Karlsson - vezérigazgató, Weland Solutions, Johan Axelsson - gyártásvezető, Axelent

Mats Hiding – vezérigazgató, Axelent; Björn Karlsson – vezérigazgató, Weland Solutions, Johan Axelsson – gyártásvezető, Axelent

ForrásWeland Solutions

További információ:

A Weland Solutions hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]