Vigyázz! Kész! Modellezz! – Megrendezték a II. SOLIDWORKS Országos Diákversenyt

Idén 2. alkalommal került megrendezésre a SOLIDWORKS Országos Diákversenye. A tavalyi eseményhez hasonlóan az EuroSolid Kft. most is két kategóriában hirdetett versenyt és kereste az ország legjobb CAD modellezőit. A felsőoktatási és középiskolai intézményekben tanulók egyéniben és csapatban is indulhattak.

https://www.youtube.com/watch?v=UwfTjFBLpfk

Az első fordulóban a diákoknak egy szabadon választott modellt kellett beküldeniük. 15 iskolából közel 50 jelentkezőből az EuroSolid szakmai zsűrije választotta ki a második fordulóba jutókat. A döntőre április 18-án került sor a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Öveges József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Fehérvári úti gyakorló intézményében.

2019_04_18_EuroSolid_Solidworks_verseny_05

A rendezvényt Wiesler Zoltán, az EuroSolid Kft. ügyvezetője és Csépe Teodor értékesítő mérnök nyitották meg. A bevezetőben röviden beszéltek a SOLIDWORKS megoldásairól és az EuroSolid Kft.-ről, majd a verseny menetéről és a programról. Továbbá megköszönték a verseny támogatójának, a 3DBE Kft.-nek a felajánlását, aminek keretében a csapat kategória győztes iskolái egy-egy egyedi SOLIDWORKS logóval ellátott 3D nyomtatót vihettek haza.

A megnyitó után a versenyzőknek 1 óra állt rendelkezésükre, hogy egy adott alkatrészt lemodellezzenek. A versenyt az EuroSolid szakemberei, Gergő Ferenc, Szatmári Tamás, Virág Péter és Almás József felügyelték és válaszoltak a versenyfeladat kapcsán felmerülő kérdésekre.

2019_04_18_EuroSolid_Solidworks_verseny_15

Az ebédszünet után a feladatok kiértékelésre kerültek és megkezdődött az eredményhirdetés. A mérnökkollégák a díjak kiosztása előtt bemutatták a lehetséges megoldásokat a versenyfeladatokra.

Díjazottak egyetemi, egyéni kategóriában:

  1. helyezett: Csík Zoltán (Óbudai Egyetem – Bánki Donát Mérnöki Kar)
  2. helyezett: Kis Gábor József (Nyíregyházi Egyetem)
  3. helyezett: Antalics Márk (Óbudai Egyetem – Bánki Donát Mérnöki Kar)

Díjazottak középiskolai, egyéni kategóriában:

  1. helyezett: Horváth Milán (SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
  2. helyezett: Laczó Balázs (SZMSZC III.Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
  3. helyezett: Vas Norbert (VSZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma)

Díjazottak egyetemi, csapat kategóriában:

  1. helyezett: Márton László, Tarkó István Ádám, Erdélyi Csaba (Nyíregyházi Egyetem)
  2. helyezett: Karsai Norbert, Radócz Kristóf (Debreceni Egyetem Műszaki Kar)

Díjazottak középiskolai, csapat kategóriában:

  1. helyezett: Szabó Viktor Bence, Sárvári Dániel, Bódis Bence (VSZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma)
  2. helyezett: Szénási Bence, Szabó Erik, Tóth Ádám (SZMSZC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma)
  3. helyezett: Kuczi Gábor, Priski Dominik Szilárd (Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskola)

2019_04_18_EuroSolid_Solidworks_verseny_31

A visszajelzésekből az derült ki, hogy a verseny remek lehetőséget nyújt a tanulók számára képességeik megmérettetésére és sokat tanulhatnak a feladatok megoldásaiból. Az EuroSolid Kft. a jövőben is folytatni szeretné az oktatási intézmények és tanulók bevonását a SOLIDWORKS képzésekbe és célja, hogy jövőre a versenyt további kategóriákkal bővítse, így szélesítve az induló iskolák és diákok körét.

ForrásEuroSolid

További információ:

Az EuroSolid hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]