Svájci fejlesztés az optimalizált gyártáshoz – IMTS T4HD kontúrmérő

Az IMTS nagypontosságú 4-tengelyes CNC kontúr- és érdességmérője számos fejlesztésével gondoskodik róla, hogy Ön a valós méreteket kapja.

Az IMTS T4HD innovatív funkciói, mint például az automatikus kalibrálás és zenit keresés, a tévedésmentes USB-tapintó karok vagy a 3-D kiértékelő szoftver rengeteg problémára kínálnak megoldást a kontúr- és érdességmérés területén.

Kontúr- és érdességmérés 200 x 205 mm (X, Z) tartományban, 20 mm (Y)

Kontúr- és érdességmérés 200 x 205 mm (X, Z) tartományban, 20 mm (Y)

1. Automatikus kalibrálás

t4hd_zenit

Probléma: A megbízható mérés rendszeres kalibrálást igényel. Különösen kontúr- és érdességmérő eszközökkel, amelyeket manuálisan kell kalibrálni. Ezt gyakran elhalasztják a felhasználók, hiszen a kalibráció egy roppant időigényes folyamat.

Megoldás: Az IMTS T4HD automata kalibrálással van felszerelve, aminek segítségével értékes idő takarítható meg és a hibás mérések is elkerülhetők.

2. CNC vezérlésű univerzális rögzítőasztalok

image8

Probléma: Kontúr- és érdességméréskor a munkadarabokat bizonyos szögben kell elhelyezni, hogy az ellenőrzési jellemzők optimálisan mérhetők, a zavaró kontúr torzulások vagy tapintó ütközések pedig elkerülhetők legyenek.

Megoldás: A Triebworx forgóasztalok CNC vezérléssel biztosítják a tökéletes forgást a vizsgálati eljárásban. A felhasználók így időt és pénzt takaríthatnak meg, hiszen a különböző mérési pozíciók automatikusan változnak a mérőprogramnak és alkatrésznek megfelelően.

3. Automatikus zenit keresés X és Y irányban

t4hd_auto

Probléma: A kalibráló golyó vagy tesztetalon kézi zenit keresését nehéz reprodukálni – a folyamat mindig felhasználó függő.

Megoldás: az automatikus zenit kereséssel ellátott T4HD megmenti a kalibrálási hibából adódó pontatlanságoktól, az ideális pályán történik a mérés.

4. Összetéveszthetetlen USB-tapintókar

image7

Szabadalmazott technológia – csak az IMTS / Triebworx kínálatában

Probléma: A CNC mérési programok elengedhetetlenek a termelési mérésekben. Sokszor azonban nehézséget jelenthet a megfelelő kar kiválasztása a tapintók hosszú listájából.

Megoldás: A T4HD USB-vel ellátott tapintókarjai a nem megfelelő program indítás vagy kalibrálás indításakor automatikusan megáll és figyelmeztet a megfelelő tapintókar használatára, így hibás mérések sem keletkeznek.

5. 3-D hibakompenzáció

t4hd_3d

Probléma: Kétoldalas tapintó használatakor általában sérülnek a tapintó-hegyek.

Megoldás: A T4HD 3-D hibakompenzációjával lehetővé teszi a pontos kétirányú mérést.

6. Szabványnak megfelelő érdességmérés

t4hd_rauh

Probléma: Számos instabil meghajtásnak köszönhetően a hajtások a kontúrmérő eszközökben különböző rezonanciákat és rezgéseket okozhatnak. Különösen az érdességmérések minősége csökkenhet. Előfordulhat, hogy nem a szabványoknak megfelelő érdességi eredményt kapunk.

Megoldás: A T4HD szuper csendes, alacsony rezonanciás X és Z-meghajtású, szabványos érdességmérést biztosít. DIN EN ISO 4287: 2010-07 | DIN EN ISO 4288: 1998-04 | DIN EN ISO 11562: 1998-09 | DIN EN ISO 13565-1: 1998-04 | DIN EN ISO 13565-2: 1998-04.

t4hd_click-300x150

Probléma: A sérült tapintóhegyek hibás értéket mérnek

Megoldás: Egyszerűen és stabilan cserélhető tapintók, körülményes ragasztás és egyéb eszközök nélkül.

ForrásLaurex

További információ:

A Laurex Méréstechnika Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]