A Siemens válasza a gyártás digitalizálásra a szerszámgépiparban

Digitális Vállalat portfóliójával mutatja be a MACH-TECH kiállításon a Siemens, hogy milyen megoldásokat kínál az Ipar 4.0 kihívásaira a szerszámgépiparban.

Digitalizáció a szerszámgépiparban – valósítsa meg most!” – mottó jegyében ismerteti a Siemens az „A” pavilon 112C standján, hogy hogyan működnek digitalizációs megoldásai a szerszámgéptől a felhőalapú vállalati managementig.

sinumerik_article_v2

A Siemens Digitális Vállalat portfóliójával a szerszámgép-felhasználók és gyártók jelentős mértékben javíthatják termelésük rugalmasságát és hatékonyságát, drasztikusan csökkenthetik mérnöki inputjaikat és piacra kerülési idejüket, valamint konszolidálhatják és bővíthetik versenyképességüket a globális piacon. 

A felhasználók számára kínált digitalizációs portfólió a teljes értékláncot felöleli a terméktervezéstől és a gyártástervezéstől a mérnöki munkán át egészen a tényleges gyártásig és digitális szolgáltatásokig.

Ezzel a holisztikus megközelítéssel a Siemens az egyetlen olyan vállalat, amely képes megtervezni a szerszámgép-felhasználók és szerszámgépgyártók teljes folyamatláncát a virtuális világban is.

Ízelítőül néhány, a kiállításon megtekinthető termékek, megoldások, szolgáltatások közül:

A MACH-TECH-en megismerhetik a látogatók az NX CAD/CAM tervezőszoftvert, egy olyan rugalmas, integrált megoldást, ami a digitális iker segítségével a tervezés, a szimuláció és a gyártás következő generációját biztosítja a vállalatoknak, hatékonyabbá téve a gyártási folyamataikat.

Szintén kipróbálható lesz a kiállításon a Teamcenter PLM (Product Lifecycle Management) szoftver, mely azáltal biztosít versenyelőnyt, hogy a vállalatok egyedi igényeire adaptálható, miközben egy platformon tarthatjuk a gyártás adatait és folyamatait, beleértve a 3D nyomtatást, a beágyazott szoftverek kezelését, a dokumentálást és az anyagszükséglet nyilvántartását.

https://www.youtube.com/watch?v=uiEu6nN8AiI

Bemutatásra kerül a Siemens standján a Mindsphere, a digitális gyártás managere: a Siemens nyílt forráskódú, IoT felhőalapú operációs rendszere számos lehetőséget kínál a gyártóeszközök és vállalati információs rendszerek összekapcsolására, a komplex analitikák futtatására, ill. innovatív fejlesztési környezet kialakítására.

Az érdeklődők kipróbálhatják a kiállításon a Sinutrain CNC szimulátort is, mellyel a Sinumerik szerszámgépek virtuálisan átkerülnek a PC-re, s így már ismerős környezetben válik lehetségessé a munkaelőkészítés.

sinutrain_v2

Így mielőtt az NC programok a valódi szerszámgépre átkerülnének, közvetlenül a szimulátorban generálódnak, majd valós Sinumerik CNC kernelen ellenőrizhetőek. A Sinutrain segítségével a gépkezelők megtanulhatnak Sinumerik felületet kezelni és programozni, illetve új Sinumerik funkciókat próbálhatnak ki.

A Sinumerik Run MyRobot alkalmazás megoldja a robotok és a szerszámgépek összekapcsolását, az egyszerű csatlakozástól vagy kényelmes integrációtól kezdve az anyagmozgatási feladatok kezelésén át a robot alapú kinematika teljes rendszerszintű integrálásáig.

runmyrobot_v2

ForrásSiemens

További információ:

A Siemens hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]