A 2019-es MACH-TECH újdonságai – TRUMPF

Hamarosan kezdődik a 2019-es MACH-TECH-Ipar Napjai, és, hogy a várakozás is izgalmasan teljen, úgy döntöttünk, egy rövid interjúsorozat keretein belül megkérdezzük partnereinket, mivel készülnek az idei kiállításra.

carousel_ipar2019_hu

2019-ben ismét megnyitja kapuit a gépipar fellegvára, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből adjanak és kapjanak információt a szakmai trendekről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI szakkiállítások együttese egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, felvonultatva az ipar szinte összes ágazatát, a gépgyártástól, a hegesztéstechnikán, automatizáláson és környezetvédelmen át az elektronikus biztonságtechnikáig.

Rövid interjúsorozatunkban partnereinket kérdeztük az idén bemutatott újdonságokról. Az alábbiakban Major Tamás, a TRUMPF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója válaszol kérdéseinkre.

 

CNCMedia: Milyen eredményeket várnak az idei MACH-TECH-en való részvéttől?

Major Tamás: A TRUMPF Hungary Kft. hagyományosan az egyik legnagyobb kiállító a MACH-TECH kiálltásokon, így van ez az idén is. A kiállításon való részvétel egyrészt lehetőséget biztosít az általunk a magyarországi piac szempontjából fontosabb berendezések és megoldások bemutatására, másrészt fontos eszköz az ügyfélkapcsolatok ápolásában. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy március végén a TRUMPF ditzingeni központjában megrendezett INTECH 2019 házi kiállítás alatt az új gépmegrendelések mennyiségi rangsorában Magyarország végzett az első helyen a külföldi piacok között (természetesen Németországból érkezett a legtöbb új megrendelés).

Major Tamás, a TRUMPF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Major Tamás, a TRUMPF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

CNCMedia: Milyen újdonságok bemutatására/bejelentésére készülnek a 2019-es évben?

M.T.: A 2019-es évben Magyarországon elsősorban a TRUMPF Ipar 4.0 megoldásainak (ezek TRUMPF gyűjtőneve: TruConnect) a népszerűsítését és professzionális támogatását szeretnénk megvalósítani. Ide tartoznak a TruTops Fab termelésirányító szoftvercsalád különböző moduljai, valamint a mobil alkalmazások a TRUMPF berendezésekhez. Utóbbi lényege az, hogy a TRUMPF gépekhez kifejlesztett mobil alkalmazásokkal egyszerűen élvezhetik a felhasználók a digitalizáció és a TruConnect megoldások előnyeit – és így a kiválasztott gép- és termelési adatok mindig rendelkezésre állnak. Az adatokból értékek lesznek. A rendelkezésre bocsátott mobil alkalmazások funkciói jelentik a magyarországi felhasználók belépését az egyre növekvő Ipar 4.0 megoldások világába. Ezen kívül érdekesek lesznek az idén az új stancoló és síkágyas fiber lézervágó berendezések is.

CNCMedia: Ezek közül mivel találkozhatnak a látogatók az idei MACH-TECH-en?

M.T.: A MACH-TECH kiállításon bemutatjuk a TruLaser 5030 fiber síkágyas lézervágó berendezést, valamint a TruPunch 1000 típusú stancoló gépet és a TruBend 7036 élhajlító berendezést. Utóbbi az eddigi típusnak az újabb, modernizált kivitele. Ezen kívül nagy érdeklődésre tarthat számot a TruLaser Cell 3000 lézerhegesztő cella is, valamint az additív gyártáshoz a TruPrint 1000 típusú 3D fémnyomtató berendezés. Magától értetődik, hogy az összes kiállított berendezést működés közben, a kiállításra kidolgozott alkalmazásokkal tekinthetik meg a látogatók. A TruTops Fab termelésirányítási szoftvercsalád egyes moduljait egy Ipar 4.0 filozófiának megfelelő, integrált lemezgyártó rendszerben mutatjuk be.

CNCMedia: A vállalat TruConnect Showcase alkalmazása idén MACH-TECH Nagydíjat is nyert. Erről kicsit bővebben mit lehet tudni?

M.T.: A TRUMPF Hungary Kft. többször nyert már nagydíjat és kapott elismerő oklevelet a MACH-TECH kiállításokon, minden alkalommal egy-egy újdonságnak számító berendezéssel.Az idei MACH-TECH kiállításon fő attrakcióként egy rugalmasan működtethető lemezgyártó rendszert mutatunk be, amely az alábbi TRUMPF berendezéseket tartalmazza: TruPunch 1000 stancoló gép, TruBend 7036 élhajlító gép és TruMark Station 5000 lézerjelölő munkaállomás. A bemutatandó TruConnect Showcase elsősorban nem az egyes gépekről és technológiákról szól, hanem sokkal inkább a hálózatba integrált gyártásról, a rugalmas gyártástervezésről és az individualizálható megrendelésekről, melyhez a termelésirányítási szoftveres hátteret a TruTops Fab szoftvercsalád alábbi moduljai biztosítják: TruTops Fab Production, TruTops Fab Quickjob és TruTops Fab Storage. Hisszük és valljuk, hogy a gyártószigetben megvalósított Ipar 4.0 filozófiának megfelelő TruConnect Showcase sokkal jobban és életszerűbben bemutatja a TRUMPF TruConnect márkanév alatt kínált megoldásaiban rejlő lehetőségeket, mint egy-egy, az Ipar 4.0-nak megfelelő komponens kiragadása és egyedüli bemutatása.

 

A 2019-es MACH-TECH május 14-17. között kerül megrendezésre, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A díjmentes belépésért regisztráljon EZEN A LINKEN!

További információ:

A TRUMPF hivatalos honlapján.

A MACH-TECH – Ipar Napjai hivatalos honlapján.

iparnapjai@hungexpo.hu
+36-1/263-6007
+36-1/263-6049
+36-1/263-6088

Megosztás
[
    ]