Új MAPLE szerszámgépek a TECNO.team kínálatában

A TECNO.team kínálatában mutatkoznak be Európában először MAPLE megmunkáló központjai. 

Bár Európában kevésbé ismert márkáról van szó, a MAPLE Ázsiában 25 éve van jelen és forgalmazza kimondottan marási műveletekhez fejlesztett szerszámgépeit. Eddig nem foglalkoztak európai exporttal, idén kezdtek el együttműködni a TECNO.team-mel, melynek sikerei eredményes terjeszkedési lehetőséget jelentenek a Taiwan-i gyártó számára.

maple01

Középpontban a marási technológia

A MAPLE kimondottan maráshoz fejleszti a szerszámgépeit, ennek a kizárólagosságnak pedig megvannak az előnyei: a középkategóriás gépek piacán igazán kiforrott és jó minőségű megmunkáló központokkal szállnak versenybe.

A gépek stabilitását a házon belül tervezett és öntött gépvázak alapozzák meg, melyek HT300-as vasöntvényből készülnek és feszültségmentesítve kerülnek beépítésre. A hasonló kategóriába tartozó gépekhez képest egy MAPLE megmunkáló központba akár 0,5-1 tonnával több öntvény kerülhet, így például egy X-tengely mentén 1000 mm elmozdulásra képes szerszámgép tömege kb. 7500 kg.

maple02

A megmunkálás során elengedhetetlen merevséget a főorsótartó oszlop kialakítása garantálja: széles támközének köszönhetően nagyobb hajlítómerevség érhető el, mind az X-, mind az Y-tengely mentén. A belső keresztbordázott kialakítás pedig a Z-tengelyen elérhető csavarómerevséget biztosítja.

Ázsiai gyártó, Európában is helytálló felszereltség

A MAPLE mozgó szerkezeti egységei egytől-egyig kielégítik a legmagasabb japán és európai elvárásokat és követelményeket. Hogy egy példát említsünk, a szerszámgépekben NSK főorsó csapágyak találhatók. Annak érdekében, hogy a szerszámgép a mozgás során is stabil, merev maradjon, az Y-tengely mentén, annak méretétől függően három vagy négy megtámasztással rendelkezik. Ezek közül kettő LM típusú lineáris vezeték, a maradék pedig támasztó vezeték. A Z-tengely mentén a megtámasztás vezetékenként három darab lineáris csapággyal van biztosítva, melyek a szokásos golyós gördülőelemes csapágyak helyett hengergörgősek, így sokkal nagyobb merevséget biztosítanak. A pontosságot a főorsó minősége és megbízhatósága jelentősen befolyásolja, épp ezért ezt az alkatrészt a MAPLE minden esetben házon belül gyártja.

maple03

Széles választék

A MAPLE alapvetően két típust forgalmaz, ezek az M-ONE és az ME neveket kapták. Utóbbit általános megmunkálási feladatokra ajánlják a gépipari beszállítói ipar, valamint a színes- és könnyűfém megmunkálás területén. Az M-ONE-t pedig nagy teljesítményű megmunkálásokhoz, öntvények és ötvözött acélok forgácsolásához használhatják az Ügyfelek.

Annak érdekében, hogy minél több üzemben könnyen illeszthető legyen a már meglévő rendszerbe egy-egy MAPLE gép, többféle vezérlővel (Siemens, Mitsubishi, FANUC, Heidenhain) is elérhetők. Minden gép CE jelöléssel kerül ki a gyárból.

maple04

Természetesen a vezérlésen felül számos más opció is választható a szerszámgépekhez: szíj-, direkt vagy hajtómű által hajtott főorsó, széles fordulatszám tartománnyal (10.000-24.000 fordulat/percig), valamint különféle főorsó kúpok (BT 40 és 50, vagy BBT) és főorsón keresztüli hűtési lehetőség (akár 70 bar-ig). A szerszámgép-perifériák tekintetében választható forgácskihordók, Renishaw munkadarab- és szerszámbemérők, illetve Heidenhain üveg mérőlécek egészíthetik ki a gépeket. 

A MAPLE szerszámgépek rendelkeznek a minőségi megmunkáláshoz elengedhetetlen felszereltséggel, ezzel a középkategóriás marógépek piacán, Európában is biztosított a versenyképességük.

ForrásTECNO.team

További információ:

A Rosa hivatalos honlapján.

A Rosa szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója, a TECNO.team honlapján.

Kontaktszemély:

Thiery Tamás
THESS TOOLS Kft.

+36 30 9467 147
thiery@t-email.hu

Érdeklődés esetén várjuk árajánlatkérésüket!

TECNO.team_logo

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]