Precíz csőformázás orvosi alkalmazásokhoz

A Transfluid csőformázó megoldásai számos különböző anyag biztonságos megmunkálását lehetővé teszik, a roszdamentes acéltól a titán ötvözetekig.

Korszerű orvostechnológia nélkül képtelenség megfelelő színvonalú ellátást biztosítani, legyen szó a betegségek kezeléséről vagy egyszerűen csak a higiéniai előírások betartásáról. Bizonyos összetett orvosi berendezésekhez vagy például a folyékony hulladékanyag megfelelő eltávolításához pedig speciálisan megmunkált, finom, vékony csövekre van szükség.

Press-photo-02-transfluid-medical-applications-web

Az általában az autóiparban és egyéb gyártó szektorokban alkalmazott csőformázó technológiák ezért egyre fontosabbá válnak. Kiváltképp a rendkívüli keménységű anyagok feldolgozása a lényeges, hiszen a mikrosebészetben sok titánt és roszdamentes acélt használnak rugalmas segédanyagként. A Transfluid csúcsteljesítményű t form gépei lenyűgöző eredményeket produkálnak a csövek axiális formázását és hengerlését illetően, így egyebek mellett pontos szimmetrikus és aszimmetrikus tengelyirányú formázására is képesek.

Press-photo-04-transfluid-medical-applications-web

1,5 és 8 mm átmérőjű csövek megmunkálása

“A hengerlés egy roppant fontos eljárás, hiszen nagyon hatékonyan alkalmazható” – mondja el Stefanie Flaeper, a Transfluid marketing igazgatója. “A csőhengerlő gépünkkel részlegesen és nagyobb hosszokon is képesek vagyunk formázni, kitűnő pontosság mellett. Amire szükség is van, hiszen 1,5 és 8 mm közti átmérőkkel dolgozunk.” Ezeket a finom csöveket endoszkóiában, oxiológiában és számos egyéb területen is használják. Fontos szerepet játszanak például a kórházi és ápolói berendezéseknél, illetve sterilizációs folyamatoknál is. Mivel ezek az alkalmazások különleges csatlakoztatási technikát igényelnek, olykor lézervágásra is szükség van a csövek kialakítása során.

Press-photo-01-transfluid-medical-applications-web

Alternatív anyaghasználat

Az orvostechnológiához szánt csövek gyártása természetesen laboratóriumi körülmények között, úgynevezett tisztaszobákban történik. A szennyeződések megelőzése érdekében a formázógép ezért nem mindig használhatja a szokásos módszereket. A használt szerszámok például kerámiából, illetve egyéb, speciális bevonatú anyagokból készülnek.

ForrásTransfluid

További információ:

A Transfluid hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]