Hordozható koordináta-mérőgép – bemutatkozik az API vProbe

Az API bemutatta 6DoF vProbe névre keresztelt kézi, tapintó rendszerű mérőeszközét, a hordozható RADIAN Pro és Plus termékcsalád lézeres bemérőihez. Ezzel egyszerűbb megoldást kínál az alkatrészek dimenzionális méretellenőrzésére, amit általában nagy, rögzített koordináta-mérőgépekkel (CMM) végeznek.

Fig.-2-vProbe-being-used-with-API-Radian-laser-tracker.

A vezeték nélküli API vProbe rendkívül bonyolult – így többek között a lézeres bemérő látóterén kívül eső – alkatrésztulajdonságok mérését is lehetővé teszi. Ezzel az alkatrészek gyors, pontos kézi ellenőrzését biztosítja. A vProbe nagyobb rugalmasságot kínál a mérésben, mint a hordozható koordináta-mérőkarok, ezzel együtt sokkal pontosabb és nagyobb alkatrészekhez is optimális. A vProbe kézi tapintó rendszerű mérőeszközzel ellátott API RADIAN Plus lézeres bemérő segítségével a mérések közvetlenül a gyártási területen, sőt, bizonyos esetekben (pl.: egy nagyobb alkatrésznél) még akár közvetlenül a szerszámgépben is elvégezhetők.

Fig.-1-New-API-vProbeA könnyű vProbe, ergonomikus markolatával és beépített, gyorscserés rubinfejű tapintójával egy igazi hordozható koordináta-mérőgépként működik és tapintó rendszerű szkennelést kínál, azonnali alkatrészigazítási visszacsatolással. A vProbe-bal a mérések gyorsan és könnyen elvégezhetők, az alkatrészen belül, a mögött vagy az alatt egyaránt.

A vProbe 6 órás akkumulátor élettartammal, LED-es jelzőfényekkel és tumbler kapcsolós, dupla tapintó foglalattal rendelkezik. Utóbbi akár 500 mm-es tapintók befogadására is képes, ennek köszönhetően mélyen lévő alkatrésztulajdonságok mérésére is kiválóan alkalmas és még elérhetőbbé teszi a gyártóterületen végzett lézeres méréseket.

A kombinált csomag a nagy sorozatú mérési alkalmazások széles választékához ideálisan alkalmazható. Így optimális megoldást kínál a gyártóipar minden területén, a repülő- és hajóipartól kezdve a nehézgépészeten át egészen a hadiparig.

ForrásAPI

További információ:

Az API hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]