DIATOOL Präzisionswerkzeug GmbH – Több mint 35 év tapasztalat a HM és Cermet dörzsárak gyártása területén

A Diatool neve egyet jelent a minőségi, nagy pontosságú fémforgácsoló szerszámokkal, amik a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelnek.

diatool_logo

A Diatool fő üzletága a furatok nagy pontosságú dörzsárazására koncentrál. A német minőségi precíziós dörzsárak a legújabb gyártási technológiával készülnek, versenyképes áruknak, a rövid szállítási határidőnek és a széleskörű termékkínálatnak  köszönhetően, világszerte rengeteg CNC forgácsoló üzem alkalmazza gyártási folyamatában. A Diatool kínálatában a sztenderd szerszámokon kívül, megtalálhatóak az egyedi igényeknek megfelelően legyártott dörzsárak is.

diatool_01

A Diatool dörzsárak főbb jellemzői:

  • magas vágó- és előtolás sebesség;
  • nagy pontosságú köralak és kiváló felületi érdesség
  • a vágóélek pontosan beköszörült minősége által, a felületi minőség tekintetében a 0,2 μ-es érdesség (RA) érhető el. A Diatool dörzsszerszámokkal kialakított furatok pontossága precízebb, mint más gyártók által előállított dörzsárak pontossága;
  • tökéletes pontos furat jön létre azáltal, hogy a dörzsár átmérőjét a kellő illesztési tűréshatárra köszörülik;
  • a modern, nagy teljesítményű bevonatos dörzsárak felhasználása által, valamint az általuk kifejlesztett speciális élgeometriájú Diatool dörzsszerszámok, – például az alumínium megmunkálásnál, – nagyobb mint 500 m/perc vágó sebességgel dolgoznak, és az előtolás sebessége eléri az 1,0 mm/U-t
  • a 4 illetve 6, egyenetlenül elosztott élek által a dörzsárazott furat nagyon jó kör alakot biztosít, még megszakított vágásoknál is. A speciális beköszörülés által rendkívül pontos, hengeres furatok érhetőek el.

diatool_02

Üzemi videó a gyártásról:

A DIATOOL magyarországi kizárólagos forgalmazója a CARBIDE-TOOLS KFT.

unnamed

ForrásCARBIDE-TOOLS

További információ:

A CARBIDE-TOOLS KFT. hivatalos honlapján.

A DIATOOL hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]