A 2019-es MACH-TECH újdonságai – Gimex-Hidraulika Kft.

Hamarosan kezdődik a 2019-es MACH-TECH-Ipar Napjai, és, hogy a várakozás is izgalmasan teljen, úgy döntöttünk, egy rövid interjúsorozat keretein belül megkérdezzük partnereinket, mivel készülnek az idei kiállításra.

carousel_ipar2019_hu

2019-ben ismét megnyitja kapuit a gépipar fellegvára, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből adjanak és kapjanak információt a szakmai trendekről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI szakkiállítások együttese egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, felvonultatva az ipar szinte összes ágazatát, a gépgyártástól, a hegesztéstechnikán, automatizáláson és környezetvédelmen át az elektronikus biztonságtechnikáig.

Rövid interjúsorozatunkban partnereinket kérdeztük az idén bemutatott újdonságokról. A Gimex-Hidraulika Kft. az alábbi termékekkel készül a kiállításra:

 

1. Roemheld munkadarab-befogó hengerek

A német Roemheld család innovatív termékei elsősorban a sorozatgyártást teszik egyszerűbbé, stabil munkadarab-befogást tesznek lehetővé. Főként a fémmegmunkálással, NC/CNC megmunkáló technológiával, automatizálással foglalkozó, illetve szerszámgépgyártó és járműipari cégek számára kínál sokrétű megoldást.

roemheld hengerek

Lengőkaros szorítók pneumatikus helyzetérzékeléssel

A hidraulikus lengőkaros befogókat olyan munkadarabok rögzítésére használjuk, melyek rögzítési pontjainak a készülékbe rakáskor és kivételekor szabaddá kell válniuk. Így a standard 45, 60, 90 fokos elfordulásnak köszönhetően, a kezelő egyszerűen tud alkatrészt cserélni. A lengőkaros befogók különálló egységként felszerelhetők pozíció érzékelővel. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a felépült nyomást (szorító erőt) mérhessük, hanem a szorító pontos pozícióját is figyeljük. 

Kompakt befogók

A hidraulikus kompakt befogók kettős működésű behúzó-hengerek, melyek a méretosztályuktól függően 1,3-tól akár 10,5 kN szorítóerőre képesek. A kompakt kivitel előnye, hogy a szorító közelebb helyezhető a munkadarabhoz, ezáltal csökkenthető a készülék súlya, valamint gyártásának költsége.

https://www.youtube.com/watch?v=aN9X6N6CEdM&feature=youtu.be

Kettős működésű támhengerek

A hidraulikus támaszelemeket, munkadarabok megtámasztására használják, hogy megakadályozható legyen azok megmunkálás közben történő rázkódása és behajlása. A támhengereknél az átvezető furaton keresztül ellenőrizhető a munkadarabok felfekvése, pneumatika segítségével.

Közös előnyök:

  • Nagy szorító- és tartóerő már alacsony nyomásnál is
  • Max. 500 bar üzemi nyomás
  • Számos kivitel és méretosztály
  • Folyadék sebességre érzéketlen (beépített fojtás)
  • Fémházas porlehúzó
  • Számos pozíció ellenőrző lehetőség (pneumatikus és villamos)
  • Egyszerű hidraulikus és automatizált rendszerekhez egyaránt alkalmas
  • Munkadarab felfekvés ellenőrzés

További részletekért olvassa el egy korábbi cikkünket!

2. Sokoldalú, stabil megfogás – Hilma SCT toronysaturendszer

Az SCT toronysatu rendszerek vízszintes megmunkáló központokban, függőleges megmunkálásra alkalmasak, de az 5 tengelyes megmunkáló központokban is megfelelő megoldást jelentenek. Alkalmazásuk a hagyományos kézi munkadarab berakáson keresztül, teljesen automatizált robotos rendszerekig terjed. A szorítórendszer stabilitása a nagy szorítóerőkön kívül a különféle szorítópofa-megoldásokon keresztül biztosított, amely széles választékban állnak a felhasználók rendelkezésére.

toronysatu

Az SCT sorozatot nagyon kompakt kialakítás jellemzi. A felső-házban lévő orsóval rögzíthetjük, illetve pontosan beállíthatjuk az adott munkadarabhoz megfelelő szorítóerőt. Minden alkatrész acélból készül. A saturendszerek teljes mértékben, hosszban, felfogatásban az adott feladatra, az adott szerszámgépre alakíthatóak, nullpontrendszerrel is integrálhatóak.

Előnyök:

  • 2 méretosztályban (80 és 120 mm pofaszélesség) a megmunkálási központ optimális kialakításához
  • 3 vagy 4 munkadarab rögzítése szabványos szorítópofákkal
  • Mechanikus vagy hidraulikus működtetés
  • Egyszerű és biztonságos kezelés
  • Rugalmas kialakítás és széles szorítási tartományok
  • A szerkezetnek köszönhetően nagy stabilitás
  • Optimális védelem a szennyeződések ellen

3. Hainbuch Manok CFK: minél könnyebb, annál jobb

Az űrhajózás és a versenysportok mellett a szerszám- és készülékgyártásban is teret hódít a minél könnyebb, ám erős szerkezetek készítése. A 21. században az ipar szereplőinek legfontosabb igénye a gyorsabb, költséghatékonyabb és pontosabb gyártás, mely megköveteli a technológiai fejlesztések folyamatosságát. A Hainbuch Manok CFK modell hatszög geometriájának köszönhetően 25 %-kal nagyobb szorítóerőt tud kifejteni, hagyományos társaival szemben.

A HAINBUCH az új, könnyűépítésű befogóeszköz generációját karbon bázison, azaz szénszál-erősítésű műanyagok bázisán képzeli el. Ennél a gyártási eljárásnál a szénszálaknak több rétege van műanyag-mátrixba beágyazva. Amit kapunk, az egy nagyszilárdságú, ragasztott anyag. Ezen karbon befogó eszközök esetén akár 70% súlycsökkentés érhető el az azonos, hagyományos anyagú típusokkal szemben! A kicsi, erős és precíz jellemző új értelmet nyert a Hainbuch Manok CFK karbon kivitellel. Hasonlóan egy hangyához, súlyának sokszorosát képes szorítóerőként kifejteni. Alig 7 kg-os súly mellett a szorítóerőnk 100 000 N, azaz 10 tonna lehet, mechanikus működtetéssel.

Manok6

További részletekért olvassa el egy korábbi cikkünket!

4. Startra készen – Kifogástalan befogástechnika

Gyakran hiúsítja meg a komplett megmunkálást, hogy hiányzik a célnak megfelelő belső szorítású befogóeszköz. A pofás tokmány gyakran kényszermegoldás, de a szokványos felhasított szorítóperselyű befogótüskék pontosság, merevség és nyitási löket szempontjából hamar elérik határukat. Ezzel szemben a Hainbuch MANDO befogókban a legkorszerűbb befogástechnika rejlik, amely kritikus megmunkálási helyzetekben is meggyőző.

A MANDO megfogók központi eleme a vulkanizált szegmenses befogótüske. A hagyományos rugóacél befogótüske csak rugókeménységűre van edzve, ezért lágy és „meg kell hajoljon”, hogy befogja a munkadarabot. A rendkívül kopásálló króm-nikkel-acél HRC 60 keménységű szegmenses HAINBUCH befogótüskék viszont igen kemények, kopásállóak és merevek. Továbbá a szegmenses befogótüskék szennyeződés és hűtőfolyadék álló vulkanizálása csillapítja a vibrációt, amely a szerszámok élettartamát növeli.

További részletekért olvassa el egy korábbi cikkünket!

 

A 2019-es MACH-TECH május 14-17. között kerül megrendezésre, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A díjmentes belépésért regisztráljon EZEN A LINKEN!

További információ:

A Gimex-Hidraulika Kft. hivatalos honlapján.

A Gimex dedikált Facebook eseményén.

Megosztás
[
    ]