NLX csúcsmodell Olaszországból

Az európai piac számára is elérhető az NLX 2500 sorozat egyik legnépszerűbb darabja, az NLX 2500SY | 700. A szerszámgép ellen-orsóval és Y-tengelyű mozgással is rendelkezik, a GILDEMEISTER Italiana jóvoltából.

  • Gépágyba integrált hűtőrendszer és továbbfejlesztett hőstabilitás
  • Nagy csillapítású, merev, lapos vezetékek minden nagy tengelyen
  • A megmunkálási központokhoz hasonló marási teljesítmény a BMT technológiának köszönhetően
  • Számos különböző konfiguráció (pl. Közvetlenül meghajtott szerszámok, Y-tengely, nagy teljesítményű ellenorsó)

A DMG MORI által 2010-ben elindított NLX-sorozat a sikeres NL sorozat folytatása, amely nemzetközi viszonylatban a legtöbbet eladott termékcsaládnak számított. Napjainkban évente több mint 1 200 ilyen univerzális esztergát értékesítenek. Lenyűgöző technikai teljesítményének és moduláris felépítésének köszönhetően, a berendezés széles körben elismert a piacon. Modularitása számos konfigurációt teszi lehetővé, melyek mindegyike maximális teljesítményt, rugalmasságot és megbízhatóságot kínál. A legfrissebb fejlesztés is ezt a tényt hangsúlyozza, aminek eredményeként az NLX gépek már az új DMG MORI designnal és CELOS-szal érhetők el. Mindemellett a gyártók is közelebb kerültek egymáshoz, ahogyan ezt az NLX 2500SY | 700 európai gyártása is mutatja.

NLX_2500_I_700_article

Esztergák esetén a stabilitás és a merevség a kiváló megmunkálási eredmények és a hatékony folyamatok kulcsa. Pontosan ezeket a tényezőket tartották szem előtt az NLX sorozat fejlesztése során. Az NLX modellek, a tovább fejlesztett gépágynak és a lapos vezetékeknek köszönhetően, megnövelt csillapítási kapacitással rendelkeznek, így akár 30%-kal nagyobb merevség érhető el a megelőző sorozatok gépeihez képest. Kiemelten nagy szerepet játszanak ebben a nagyobb golyósorsó meghajtások, ugyanis a kibővített csapágyakkal együtt a tengelyeket 50%-kal merevebbé teszik. Ezen felül, a DMG MORI a berendezés hőstabilitását is fokozta: a gépágyba épített hűtőrendszer minimálisra csökkenti a hő hatására létrejövő vetemedést. Ha ezekhez a tulajdonságokhoz hozzáadjuk az NLX gépek moduláris felépítését, akkor egy tökéletes alapot kapunk az optimális esztergálási műveletekhez. A DMG MORI 29 különböző konfigurációt kínál, amelyek a rendelkezésre álló kilenc modellre épülnek. Az egyik legsikeresebb változat az NLX 2500SY | 700, amely ellen-orsóval, Y-tengellyel és 705 mm-es befogható munkadarab hosszúsággal rendelkezik.

NLX 2500SY | 700: komplett megmunkálás, hatékonyan

Az NLX-sorozat egyik legnépszerűbb modellje az NLX 2500SY | 700. Ahogy ez ebben a teljesítményosztályban szokásos, a standard változat fő- és ellenorsókkal is fel van szerelve, míg a BMT revolver tizenkét meghajtott szerszám befogadására képes, amelyekkel akár a 10 000 fordulat/perces sebesség is elérhető. Opcionálisan 10, 16 vagy 20 férőhelyes szerszámtárak kérhetők, de lehetőség van TRIFIX gyorscserélő rendszer beszerelésére is.

Hogy a berendezés az alkatrészek széles skáláját képes legyen feldolgozni, a DMG MORI az NLX 2500SY | 700-at nagy mozgási tartománnyal látta el. A 705 mm-es munkadarab hossz és a 366 mm-es maximális elforduló átmérő magukért beszélnek. A 80 mm-es főorsó áteresztési képesség továbbá lehetővé teszi a nagyobb méretű, rúdszerű alkatrészek megmunkálását is. Az Y-tengely mozgási tartománya 100 mm.

A berendezés hőhatás kezelését az NLX 2500SY | 700 pontosságának szempontjából érdemes kiemelni. A hűtőfolyadék egy integrált rendszerben áramlik a gépen és a gépágyon keresztül, ezzel biztosítva az egyenletes hőmérsékletet.

CELOS és az új DMG MORI design

Az új NLX modellek CELOS és MITSUBISHI vezérléssel vannak felszerelve. A DMG MORI CELOS egyszerűsíti és felgyorsítja a gyártási folyamatot az ötlet fázistól egészen a késztermékig, emellett kompatibilis a PPS és az ERP rendszerekkel is; hálózatba kapcsolható CAD/CAM alkalmazásokkal, és tovább bővíthető a CELOS APPs-szel. A CELOS APPs lehetővé teszi a munka-, folyamat- és gépadatok folyamatos, digitalizált kezelését, dokumentálását valamint megjelenítését. Az NLX 2500SY | 700 MAPPS V vezérléssel is kapható, amely a telepítéshez és a karbantartáshoz kínál nagyszerű kezelhetőséget és új funkciókat.

A 2014-ben bevezetett új, egyesített DMG MORI design az új NLX modellek alapja, mely tükrözi az úttörő vállalat magas színvonalát, ennek megfelelően jobb funkcionalitást és nagyobb felhasználóbarátságot nyújt. A nagy ablakok például lehetővé teszik a gyártási folyamat optimális ellenőrzését, a munkaterülethez való hozzáférés és a forgács áramlása pedig szintén nagymértékben hozzájárulnak a rendkívüli kényelemhez.

Az új DMG MORI formatervezés másik kiemelkedő jellemzője, hogy a prémium gépház különleges, finom struktúrájú bevonattal rendelkezik. Ezek a hosszú élettartamú felületek nagyobb karcállóságot és jobb védelmet biztosítanak, ezáltal tovább fokozzák a high-tech gépek magas értékállóságát.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]