IoT-alapú peremrendszeri eszköz Ipar 4.0-hoz kapcsolódó folyamatautomatizálás egyszerű megvalósításához

A korszerű, Ipar 4.0 vagy IoT-alapú rendszerkoncepciók számos előnyt rejtenek magukban a folyamatok hatékonysága, a költségek és a minőség terén. Az ultrakompakt, C6015 típusú ipari PC (IPC) rendkívül kis helyigényű és nagy teljesítőképességű peremrendszeri (edge device) IoT-eszköz, melynek képességei teljes mértékben kiaknázhatók a folyamatautomatizálásra épülő iparágak rendszereiben.

Az átfogó IoT- és analitikai funkciókat ötvöző, PC-alapú vezérléstechnika a lehetőségek széles körét kínálja a gyártás optimalizálására. Az erre épülő, egységes rendszerű vezérlőkörnyezet egyszerű megvalósítást tesz lehetővé, és nagyfokú áttekinthetőséget biztosít.

  • A robbanásvédelmi rendszerelemek átfogó választéka – többek között az ELX-sorozatú EtherCAT terminálcsalád – teljes körű automatizálást tesz lehetővé, még nagy és komplex feldolgozó üzemek esetében is;
  • A kifejezetten folyamatautomatizálási célra kifejlesztett interfészeket és szoftverkönyvtárakat is tartalmazó TwinCAT szoftverplatform TwinCAT IoT modulja jelentősen megkönnyíti a felhőalapú rendszerekbe való integrálást, a TwinCAT Analytics pedig a vezérlési ciklusokkal tökéletesen összeszinkronizált adatelemzést;
  • A C6015 típusú ultrakompakt ipari PC egy nagy teljesítőképességű peremrendszeri IoT-eszköz, amely univerzálisan alkalmazható gépvezérlő platformként.

A C6015: rendkívül kompakt, IoT-alapú peremrendszeri eszköz

A rendkívül kompakt, mindössze 82 x 82 x 40 mm méretű, többmagos technológiájú C6015 típusú ipari PC rugalmasan telepíthető még igen szűk helyekre is. Az akár négymagos Intel® Atom™ processzorral szerelt C6015 elegendő feldolgozási teljesítménnyel rendelkezik a folyamatadatok egyszerű begyűjtéséhez, feldolgozásához és biztosításához, valamint a korszerű IoT-alapú kapuátjárók bonyolultabb feladatainak elvégzéséhez. A C6015 rendelkezik Microsoft Azure™ tanúsítvánnyal is, azaz ideálisan alkalmazható a legkorszerűbb Ipar 4.0 alapú rendszerekben.

A mindössze 82 x 82 x 40 mm méretű, Intel® Atom™ processzorral rendelkező C6015 típusú ipari PC a kompakt kivitelt és a nagy számítási teljesítményt ideálisan ötvöző, IoT-alapú peremrendszeri eszköz.

A mindössze 82 x 82 x 40 mm méretű, Intel® Atom™ processzorral rendelkező C6015 típusú ipari PC a kompakt kivitelt és a nagy számítási teljesítményt ideálisan ötvöző, IoT-alapú peremrendszeri eszköz.

A C6015 típusú számítógépet kifejezetten ilyen kommunikációs feladatokhoz, valamint főleg régebbi rendszerek átalakítására, illetve csatlakoztatásának támogatására tervezték. Segítségével a meglévő folyamatautomatizálási rendszerek könnyen kibővíthetők további IoT-képességekkel, vagy felkészíthetők a jövő kommunikációs követelményeinek kielégítésére. A folyamatautomatizálási rendszerek kezelői így hozzáférhetnek a Beckhoff technológiája által támogatott valamennyi IoT- és analitikai megoldáshoz, függetlenül attól, hogy az alkalmazott automatizálási technológia PC-alapú vezérlésre vagy más gyártók vezérlőkörnyezetére épül-e. Ezzel a megoldással mérsékelhetők a gyártási költségek, optimalizálható a termékek minősége és áttekinthetőbbé, átláthatóbbá tehető az összes munkafolyamat. Mindezeken túlmenően a rendszerek rendelkezésre állása és termelékenysége is fokozható, továbbá felhőalapú szolgáltatásokkal például előrejelző karbantartás is megvalósítható.

ForrásBeckhoff

További információ:

A Beckhoff Automation Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]