Melchiorre ELC 900 szabadalmaztatott mérési rendszerrel a TECNO.Team kínálatában

A Melchiorre S.r.l. bemutatta legújabb ELC 900-as köszörűgépét, amely számos technológiai újdonsága mellett egy gyártásközi mérést és felület-ellenőrzést lehetővé tevő mérőrendszert is tartalmaz.

Melchiorre vállalat székhelye a Milánó belvárosától 15 km-re található Bollate. Ahogy a precíziós köszörűgépek összeszerelése, úgy az alkatrészek gyártása is Olaszországban történik. A környéken kialakított beszállítói hálózatával magas minőségű köszörűgépeket állítanak elő, amelyek alkalmasak az egy mikron alatti felületi pontosság kialakítására.

ELC 900 köszörűgép

A Melchiorre által fejlesztett köszörűgép mikron alatti pontossággal képes dolgozni. Az olasz gyártó a precíziós köszörűgépek piacán folyamatosan fejleszti a technológiáit, ennek köszönhetőek azok a technikai újítások is, amelyek az ELC 900-as gépet széles körben alkalmazhatóvá és megbízhatóvá teszik.

melchiorre

Az ELC sorozat kétoldalú megmunkálással hatékonyan és gyorsan távolítja el a felületi anyagrétegeket. A felső köszörűtárcsák automatikus irányítása pontos munkavégzést biztosít, ugyanakkor bármikor megállíthatók a személyzet által. A Melchiorre szabadalmaztatott terhelésszabályzó rendszere egy olyan elektromechanikus súlyrendszer, amely a golyósorsón keresztül szabályozza a megmunkálás során a felső tárcsa által leadott felületi terhelést.

Ahhoz, hogy a berendezés képes legyen a mikronos pontosságú tartományban végzett köszörülésre, stabil és merev gépkialakításra van szükség: a gép felépítésének köszönhetően a felső köszörűkorongnak mindössze függőleges mozgást kell végeznie. Az oszcilláló mozgásának és a stabilitásnak köszönhetően így képes állandó és folyamatosan szabályzott terheléssel megmunkálni a felületeket.

Többféle anyagot használnak a köszörűtárcsák abrazív szemcséinek kialakítására, többek között zafírt és kerámiát. Folyamatosan kísérleteznek más anyagokkal is, a megmunkálások minőségét pedig keményfémeken, lágyacélokon és öntvényeken is tesztelik.

A Melchiorre forradalmi megoldása a világon egyedülálló módon lehetővé teszi azt is, hogy a felületi minőség ellenőrző méréseit már a munkavégzés közben ellenőrizni lehessen. Ezáltal rengeteg értékes időt takarít meg a felhasználóknak.

Az olasz gyártó az eddigi hetven év tapasztalatai alapján továbbra sem áll le a fejlesztéseivel, és további újdonságokkal, technológiai forradalmakkal igyekeznek minél jobb minőséget garantálni a felhasználók számára.

ForrásTECNO.team

További információ:

A Melchiorre S.r.l. hivatalos weboldalán.

A TECNO.Team hivatalos magyar nyelvű honlapján.

Kontaktszemély:

Thiery Tamás
THESS TOOLS Kft.

+36 30 9467 147
thiery@t-email.hu

Érdeklődés esetén várjuk árajánlatkérésüket!

TECNO.team_logo

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]