Dinamikus, kompakt szerszámgép a DMG MORI-tól

Kis méretével, ezzel együtt tágas munkaterével, az új DMG MORI DMP 70-es megmunkáló központ minden gyártócég számára ideális megoldást jelent.

  • A lehető legkisebb, mindössze 4,2 m²-es alapterület – ideális a gyártóipari és orvostechnikai szektorban
  • Megmunkálási tartomány X/Y/Z: 700/420/380 mm
  • Maximális termikus stabilitás a hőszimmetrikus gépkialakításnak és optimalizált hűtési koncepciónak köszönhetően
  • Nagyfokú precizitás a közvetlen abszolút útmérőrendszerrel, alapfelszereltségként
  • Nagy dinamikusság 60 m/perces gyorsbeállásokkal és 2 g-s gyorsulással
  • Gyors szerszámcserék, 1,5 másodperces forgácstól forgácsig számított időtartammal
  • Automatizálási lehetőségek rugalmas csatlakoztathatósága
  • Új DMG MORI Stealth kialakítás belső ajtókkal és hosszú élettartamú borítással
  • DMG MORI 19″ SLIMline multitouch vezérlő SIEMENS Operate 4.8-al és 3D vezérlési technológiával

A méltán sikeres, több mint 3000 eladott példányt felmutató MILLTAP 700 utódja, az új DMP 70 maximális teljesítményt kínál, rendkívül kis helyigény mellett. Mindössze 4,2 m²-es alapterületével közel 10%-kal kisebb elődjénél, így kitűnő választás orvostechnikai, kisüzemi vagy akár repülőgépipari és egyéb, magas követelményeket támasztó ipari felhasználásra is.

A 700 x 420 x 380 mm-es megmunkálási tartománynak és a beépíthető forgóasztalnak köszönhetően a gép alkalmas a legkülönfélébb alkatrészek szimultán 5-tengelyes megmunkálásra. Ezzel nagy segítséget jelent meglévő gépparkok terhelésének csökkentésére. A berendezéshez olyan automatizációs megoldások is csatlakoztathatók, mint például a 2019-es pfronteni Nyílt Napon bemutatott WH 3 munkadarabkezelő cella.

A DMP 70 rendkívül merev felépítéssel rendelkezik, anyageltávolítási sebessége pedig 10%-kal magasabb a MILLTAP 700-hoz képest. A széles öntöttvas gépágy, a megnövelt telepítési alapterület és 35 mm-es lineáris vezetékek garantálják a bonyolult darabok minőségi és akár 30%-kal gyorsabb megmunkálását. A gép stabilitását növeli továbbá a nagyobb előfeszítésnek köszönhető, nagy szilárdságú főorsó és a továbbfejlesztett robusztus szerszámtár.

Mindössze 4,2 m2-es lábnyoma ellenére, a DMP 70 700 x 420 x 380 mm-es úthosszokkal rendelkezik

Mindössze 4,2 m2-es lábnyoma ellenére, a DMP 70 700 x 420 x 380 mm-es úthosszokkal rendelkezik

Felhasználóbarát Stealth kialakítás a jobb ergonómiáért

A DMP 70, az ergonomikus Stealth kialakításnak köszönhetően sokkal felhasználóbarátabb a gyártásban. A munkatérben ennek megfelelően meredekebb borítás és opcionálisan zárható belső ajtók lettek kialakítva. A karcálló, hosszú élettartamú felületek emellett védelmet nyújtanak a sérülések ellen és növelik a gép értékállóságát.

Maximális pontosság a szigorúbb tűréseknek köszönhetően

A tervezők számos gépkomponens tűrését szigorították, ennek következtében a DMP 70 közel 60%-kal pontosabb elődjénél. Tovább növeli ezt a pontosságot a nagyobb termikus stabilitás, ami a DMG MORI optimalizált hűtési koncepciójának köszönhető. A közvetlen abszolút útmérőrendszer emellett a pozicionáláson is sokat javít.

A DMP 70 kompakt megmunkálóközpont kiválóan alkalmas orvostechnikai, kisüzemi és repülőgépipari alkalmazásokhoz egyaránt

A DMP 70 kompakt megmunkálóközpont kiválóan alkalmas orvostechnikai, kisüzemi és repülőgépipari alkalmazásokhoz egyaránt

Nagy dinamikussággal a produktív gyártáshoz

A 60 m/perc-es gyorsbeállások és a legfeljebb 2 g-s gyorsulás a DMP 70 dinamikusságáról is gondoskodik. A szabvány változat 10.000 ford./perc-es sebességre és 78 Nm-es nyomatékra képes főorsóval van felszerelve. Emellett a gyors szerszámcsere és a 1,5 másodperces forgácstól forgácsig számított időtartam tovább növeli a gép termelékenységet. A könnyen hozzáférhető szerszámtár maximum 15 db, 250 mm hosszú szerszám tárolására alkalmas, de opcionálisan akár 25 férőhellyel is kérhető.

Innovatív 3D vezérlési technológia

A DMP 70 a SIEMENS Operate 4.8-at futtató DMG MORI SLIMline multitouch vezérlővel van felszerelve. A vezérlő 19″-es, nagy felbontású kijelzője könnyű kezelhetőséget és nagy áttekinthetőséget biztosít, a 3D vezérlési technológia révén pedig látható a megmunkálás előzetes szimulációja.

Alumínium műláb

Alumínium műláb

Kiegészítők és automatizációs megoldások kiterjedt portfóliója

A DMP 70 a lehetőségek széles tárházával rendelkezik, többek között nagysebességű főorsókkal, különböző munkaasztalokkal és hűtőrendszerekkel és forgácskihordókkal. Az automatizációs megoldások csatlakoztathatóságánál kiemelt szempont volt a rugalmasság, a 8,8 m² helyigényű WH 3 cella például a szerszámgép mindkét oldalához és elejéhez is csatlakoztatható.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]