Sikertörténeteink 2018-ból

Videós válogatásunk folytatásaként, jelen cikkünkben az elmúlt év sikertörténeteit szeretnénk kiemelni.

FANUC sikertörténetek

1. Deplast

A tatabányai Deplast Kft. fő profilja a műanyag alkatrészek tervezése és gyártása. Több évig kizárólag hidraulikus fröccsöntőgépekkel dolgoztak, a közelmúltban azonban, a fenntarthatóság és az energiafogyasztás miatt, a FANUC elektromos berendezéseire, a Roboshot széria gépeire váltottak. A cég vezérigazgatóját, Dettre Kadosát kérdeztük az új gépek előnyeiről és a jövőbeli tervekről a FANUC Magyarország Kft.-vel.

2. Kellenberger

Az 1995 óta a HARDINGE Group alá tartozó, köszörűgépek gyártásával foglalkozó Kellenberger és a FANUC közti partneri kapcsolat meglehetősen nagy múltra tekint vissza. Legújabb fejlesztésük a vállalat platform stratégiáját mutató, moduláris felépítésű Kellenberger 100, amely a FANUC korszerű, érintőképernyős vezérlőjével lett felszerelve.

3. Opel

A szentgotthárdi székhelyű OPEL gyárban a motorgyártást számos robot támogatja. Több száz ipari robot alkalmazása mellett a menedzsment a közelmúltban sikeresen bevezette az első kollaboratív robotot implementáló munkafázist is a gyártósorba. A projekt megvalósításához, a korábbi pozitív tapasztalatok alapján, a vállalat a FANUC-ot kérte fel az együttműködésre.

4. P.S.C.

Romániában, a famegmunkálás egy többszáz éves múlttal rendelkező iparág. Mi sem jelzi ezt jobban, mint, hogy a piac egyik vezető vállalata több, mint 120 éve foglalkozik székek és kisebb bútorok gyártásával és mára a teljes kontinens egyik legjelentősebb ellátója. Vezető szerepük megtartása érdekében, az ipari automatizációra specializálódó P.S.C. vállalathoz fordultak, akik FANUC robotok alkalmazásával valósították meg a székek festését végző gyártósor teljes automatizációját.

5. TESY

A víz- és légfűtéses rendszerek gyártásával foglalkozó bolgár TESY cég több, mint 50 országban értékesíti termékeit. Műanyag alkatrészgyártó kapacitásuk növelése érdekében úgy döntöttek, hogy két elektromos fröccsöntögéppel bővítik gyártósorukat. A választás a 350 tonnás záróerővel bíró FANUC Roboshot a-S300 iA-ra esett.

6. V-ZUG

A svájci központú V-ZUG több, mint 100 éve foglalkozik különböző háztartási gépek gyártásával. A változó ipari elvárások és növekvő költségek terheinek enyhítése érdekében a vállalat egy dedikált csapatot foglalkoztat a különböző automatizációs megoldások hatékony bevezetésére. Egyik ilyen kezdeményezésük egy FANUC kollaboratív robotos cella alkalmazása, amely két alkalmazottal együttműködve segít az összeszerelésben és tesztelésben.

EuroSolid sikertörténet a TEQBALL-nál

A Teqball egy meglehetősen újkeletű, csupán 2013 óta létező, futball alapú sportág, amit egy speciálisan meghajlított asztalon játszanak. Tekintve, hogy egy újonnan megszülető sportág eszközéről van szó, amely a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfeleljen, a fejlesztés számos kihívással járt együtt. Ebben a komplex feladatban nyújtottak segítséget a SolidWorks 3D modellező rendszerei és szimulációs szoftvere.

Megosztás
[
    ]