MAPLE M-ONE 10 APC a TECNO.team-től

Ha a marási technológia során az alkatrész teljes gyártási idejét szeretnénk csökkenteni gép oldalról, az egyik legésszerűbb választás a paletta váltós rendszerrel ellátott megmunkáló központ. A MAPLE szerszámgépgyártó a M-ONE 10 APC nevű szerszámgépet fejlesztette ki erre a célra.

maple_one_3

A paletta váltós szerszámgépeknek az alapja, hogy a szerszámgép két asztallal rendelkezik, úgy nevezett palettákkal. Mindkét paletta készülékezése azonos, ugyanarra a munkadarabra van felszerelve. Amíg a gép az egyik palettán elhelyezett alkatrészt/alkatrészeket megmunkálja, addig a másik palettára feltárazhatóak, befoghatóak az előgyártmányok. Így a hagyományos asztal-elrendezésű szerszámgépekhez képest a munkadarab cserélés ideje helyett pusztán a paletta váltás idejével nő az alkatrész gyártási ideje.

Számos szerszámgépgyártó kínál váltópalettás gépeket. A MAPLE M-ONE 10 APC függőleges tengelyű CNC megmunkáló központ kiemelkedő tulajdonsága a legtöbb piacon fellelhető váltópalettás géphez képest a méretei. Kétasztalos gép sok van, de olyan, aminek 1000 mm x 500 mm-es asztalmérete van, abból kevesebb lelhető fel. A kétasztalos, palettás függőleges tengelyű megmunkáló központok  asztalmérete általában 600 mm x 400 mm körül mozog.

maple_one_2

A M-ONE 10 APC a teljes asztalméreten képes megmunkálni. X-tengely menti mozgástartománya 1000 mm, Y- tengely menti mozgástartománya 500 mm, Z-tengely menti mozgástartománya 600 mm. Az asztal váltás ideje 5 másodperc, terhelhetőségük egyenként 300 kg.

Főorsó kialakítása a MAPLE gyártótól megszokott módon széleskörűen opcionálható: a sztenderd szíjhajtású főorsó hajtástól kezdve, a direkt hajtásún át, a két fokozatú fogaskerék hajtóműves hajtásig mind rendelkezésre áll az Ügyfél megmunkálási igényeinek megfelelően. A főorsó kúpkialakítása elérhető 40-es és 50-es kúpmérettel, kettős felfekvő kialakítással a szokványos 7/24-es kúpokkal: BT, CAT, SK, DIN, illetve elérhető 1/10-es HSK kúppal is. A főorsó fordulatszáma 6.000 ford./perctől 10.000 ford./percig választható, a hajtás kialakítás függvényében. Főorsó maximális 15 kW-os orsóteljesítményét 10-15 percig képes tartan, folyamatos üzemelés alatt az orsó teljesítmény 11 kW.

maple_one_1

A szerszámgép alapfelszereltsége a 24 szerszám férőhelyes, cserélőkaros, dobtáras automata szerszámtár. Opcionálisan elérhető 32, illetve 40 férőhelyes láncos tárral.

A szerszámgép pontosságát a merev gépvázkialakítás biztosítja, illetve a MAPLE gyártótól ismert konstrukciós szokás, miszerint „nem szűkmarkúak, ha öntvényről van szó a gépvázban”. A gép tömege 7,500 kg, az opcionális perifériák nélkül. A szerszámgép vezetékezése az összes tengelyen hengergörgős lineáris csapágyakkal van kivitelezve, vezetékenként 3 csapággyal. A vezetékek szélessége 45 mm. A tengelyeket hajtó golyósorsók C3-as pontossági osztályúak, 40 mm-es átmérővel. A szerszámgép a legtöbb ismertebb és megbízható vezérlővel elérhetőek: FANUC, Mitsubishi, Siemens.

X/Y/Z-mozgástartomány1000/500/600 mm
Asztalméret2 x 1000 x 500 mm
AsztalkialakításT-hornyos
Főorsó fordulatszám10.000 ford./perc alapfelszerelésként
Főorsó teljesítmény15/11 kW
Főorsókúp7/24-es kúp alapfelszerelésként: BT, CAT, SK, DIN
Tengelyenkénti gyorsjárat36 m/perc
Szerszámtár mérete24 férőhelyes
SzerszámcserélésKettős cserélőkaros
Gép tömege7.500 kg az alapgép
Gép befoglaló mérete (H x SZ x M)3600 x 5160 x 3300 mm

ForrásTECNO.team

További információ:

A TECNO.team hivatalos honlapján.

A MAPLE hivatalos honlapján.

Kontaktszemély:

Thiery Tamás
THESS TOOLS Kft.

+36 30 9467 147
thiery@t-email.hu

Érdeklődés esetén várjuk árajánlatkérésüket!

TECNO.team_logo

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]