“Fessük meg a jövőt” – Innovációs együttműködési felhívás

Nehéz elképzelni, hogy egy festék tisztítja a levegőt, ellenáll az extrém hőhatásoknak, csökkenti az üzemanyag fogyasztást és emellett még a Mars viszontagságos körülményeivel is megbirkózik. Az AkzoNobel innovatív termékei pedig már képesek erre, és a jövőben lehet, hogy ennél sokkal többre is.

A kiterjedt globális hálózattal, hatalmas know-how-val és szakértelemmel rendelkező AkzoNobel vállalat innovációs versenyt hirdet. A Paint The Future célja forradalmian új ötletek megvalósítása a festékek és bevonatok dinamikus világában. A start-upok és scale-upok számára hirdetett lehetőség egyben meghívást is jelent a piacvezető vállalattal való együttműködésre.

„A festékek és az innováció iránti szenvedélyünk a távoli múltba nyúlik vissza, a jövővel kapcsolatban azonban még izgatottabbak vagyunk.” – mondta el Thierry Vanlancker, az AkzoNobel vezérigazgatója. „Technológiai vezérigazgatónk, Klaas Kruithof vezetésével szeretnénk lelkes vállalkozókkal együttműködve dolgozni a jövő megfestésén.”

Kruithof hozzátette: “Festékekkel és bevonatokkal foglalkozó technológiai cégként tele vagyunk tudással és erőforrásokkal, amiket szeretnénk másokkal is megosztani. Tudjuk, hogy ügyfeleinknek mire lesz szükségük a jövőben, ezért folyamatosan keressük az olyan partnereket, akikkel együttes erővel dolgozhatunk innovatív ötletek megvalósításán. A jövő egy üres vászon – ez pedig egy kiváló alkalom arra, hogy közösen fessük tele.”

A KPMG-vel közösen indított verseny öt kulcsfontosságú területre összpontosít:

  • Előre látható teljesítmény

Hogyan gyűjthetjük és használhatjuk fel innovatívabban az adatokat, hogy előrejelzéseink a való világot illetően pontosabbak legyenek?

  • Okos alkalmazás

Hogyan változtatja meg vagy fejleszti tovább megoldásod termékeink felhasználási módját?

  • Körkörös megoldások

Hogyan segítené megoldásod a körkörös anyaghasználatot értékláncunk bizonyos pontjain?

  • Továbbfejlesztett funkcionalitás

Milyen izgalmas új funkciókat kínálhat a technológiád a bevonatok tisztábbá, érzékenyebbé vagy adaptívabbá tételére?

  • Élettudományi infúzió

Hogyan segíthet bioaktív technológiai megoldásod bevonataink teljesítményének növelésében vagy innovatív tulajdonságainak bővítésében?

Az együttműködési felhívás a világ minden korai stádiumú technológiai vállalata és intézménye számára nyitva áll és mindkét fél számára előnyös, hiszen a nyertesek egyben közös fejlesztési megállapodást is köthetnek az AkzoNobel-lel.

A pályázatokat egy külön erre a célra indított weboldalon keresztül lehet benyújtani, 2019. január 8-tól. A döntősök meghívást nyernek egy, a jövő év közepén megrendezésre kerülő különleges eseményre, ahol a nyertesek is bejelentésre kerülnek.

ForrásAkzoNobel

További információ:

Az AkzoNobel hivatalos honlapján.

A Paint The Future hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]