AXILE G6, az egyik legmodernebb öttengelyes megmunkálógép

Az AXILE G sorozatának öttengelyes megmunkálógépe követi a már több mint 10 éve gyártott és fejlesztett G8-as U kialakítású öntvényre épülő billenő körasztalos család előnyös tulajdonságait, napjaink technikai újdonságaival ötvözve.

AXILE-G6-001

A legújabb mechanikai, elektronikai, méréstechnikai és szoftveres adottságokkal felszerelt szimultán öttengelyes, billenő körasztalos megmunkálóközpont. Nagytömegű, tökéletes U formájú, a nemzetközi elvárásoknak megfelelő, körültekintően ellenőrzött körülmények között előállított Meehanite öntvényből készült nagytömegű öntöttvas ágy (14.000 kg), állvány és szánrendszer.

AXILE-G6-003

Teljes mértékben saválló burkolattal bevont, zárt, rendkívül tágas és daruzható munkatér, automatikusan nyitható és zárható tetővel. Ergonomikus kialakítású burkolatának köszönhetően a gépen dolgozó szakember egészen közel állhat az asztalhoz. A hatékony és precíz munkához a munkatérben található nagynyomású forgácslemosó, hűtőfolyadék berendezés, a burkolatba épített LED munkatér lámpa, illetve az orsón keresztüli nagynyomású szivattyúval (20 bar, opcionálisan 70 bar) történő hűtés is nagyban hozzájárul.

A 750 mm úthosszúságú Y tengelyen dupla golyósorsós, direkt hajtású és dupla lineáris mérőrendszerrel mért elmozdulású masszív gerenda található, melyen a fej a Z irányú mozgást végzi. Minden tengely precíziós hengergörgős lineáris vezetékekkel van felszerelve. A +-120 ° elfordulású A billenő tengely nyomatékmotorokkal meghajtott bölcsővel rendelkezik. Minden tengelyen abszolút lineáris mérőrendszerrel kiegészített, elfordulásjeladóval felszerelt szervo motorok találhatók.

AXILE-G6-004

A 360 ° elfordulású C forgástengelyen nyomatékmotorral hajtott, 600 mm-es átmérőjű körasztal helyezkedik el, mely tehercsatolás, magas terhelés esetén is maximális dinamikával, magas hatásfokkal működik. A rögzítéshez az asztalon 3 db hidraulika és 1 db penumatikus csatlakozás áll rendelkezésre. Minden tengely teleszkópos fém burkolattal, illetve finomköszörült, dupla anyás, előfeszített golyósorsóval van ellátva. A központi olajkenőrendszer megnöveli a gép élettartamát, termelési üzembiztonságát.

https://www.youtube.com/watch?v=q4nCcGGRE84&feature=youtu.be

Az AXILE G6 a munkatértől elzárt szerszámtárral is rendelkezik, melynek 60 (Compact kivitelnél 48), opcionálisan 120 (Compact kivitelnél 96) szerszámhelye van. A szerszámok maximális hossza 300 mm, átmérőjük legfeljebb 75 mm (vagy 125 mm amennyiben a szomszédos helyek üresek) lehet. A szerszámok maximális tömege 7 kg. A szerszám hűtőrendszer tartály kapacitása 400 liter.

Az AXILE G6 a munkatértől elzárt szerszámtárral is rendelkezik, melynek 60 (Compact kivitelnél 48), opcionálisan 120 (Compact kivitelnél 96) szerszámhelye van. A szerszámok maximális hossza 300 mm, átmérőjük legfeljebb 75 mm (vagy 125 mm amennyiben a szomszédos helyek üresek) lehet. A szerszámok maximális tömege 7 kg. A szerszám hűtőrendszer tartály kapacitása 400 liter.

AXILE-G6-002

A motororsós főorsó max. fordulatszáma 20.000 f/perc. A HSK-A63 főorsókúp tisztítása levegő kifúvatással történik. Az orsó kúptól a forgóasztal szorítófelületéig 155-755 mm távolság van. A főorsó teljesítménye 25/44 kW (S1/S6), nyomatéka 87/190 Nm (S1/S6). Emelt teljesítményű kivitelnél (15.000 f/p) a csúcsteljesítmény 50 kW, a maximális nyomaték 217 Nm. A forgács hatékony eltávolításáról kettős forgácsszállító rendszer gondoskodik. Az AXILE G6 esztergálás opcióval nagyszélességű nyomaték motoros meghajtású körasztallal (1.500 f/p, 38 kW, 750 Nm) is rendelhető.

Az Optimum Hungária Kft. egyaránt vállalja a gép szállítását CE megfelelősségi nyilatkozattal és magyar nyelvű használati utasítással kiegészítve, továbbá annak üzembe helyezését, pontossági vizsgálatát, a vezérlés gépspecifikus használatának és programozásának oktatását. Emellett karbantartási szerződést is kötnek, illetve 24 hónap garanciát nyújtanak a vezérlőre, és 12 hónap garanciát a szerszámgép mechanikájára.

További információ:

Az Optimum Hungária Kft. hivatalos honlapján.

Az AXILE hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]