A tökéletesség útján – EMCO géppark a PAS-Q Bt.-nél

A több évtizedes múltra visszatekintő PAS-Q Bt. számos kényes iparág számára készít bonyolult, összetett alkatrészeket. Termékeik szigorú minőségi előírásoknak kell megfeleljenek, az alkalmazott géppark korszerűsége ezért kulcsfontosságú a családi vállalkozás számára. Ebben a megpróbáltató környezetben jelentenek megoldást az EMCO kompakt szerszámgépei.

A budapesti központú PAS-Q Bt. története egészen 1987-ig nyúlik vissza – ekkor indult a működés egyéni vállalkozásként, két hagyományos esztergával. A változás 1991-ben történt, amikor a vállalkozás megvásárolta első CNC szerszámgépét, ezzel belépett a számítógépvezérelt gyártás világába. Négy évvel és néhány további szerszámgéppel később a vállalkozás betéti társasággá alakult és a mai napig ebben a minőségben folytatja tevékenységét.

A PAS-Q Bt. fő profilja a száloptikai és finommechanikai alkatrészek gyártása. Portfóliójuk az évek során számos egyéb alkatrésszel bővült, így termékeik ma már megtalálhatók gyógyászati, fénytechnikai, pneumatikus, illetve uszodatechnikai eszközökben, berendezésekben is. Az alkatrészeket főként exporta gyártják, de több hazai ügyféllel is rendelkeznek, akiknek a nagyobb szériamunkák mellett egyedi termékeket is gyártanak.

pas-q_01

Az ipar gyors ütemű fejlődése, a profilba tartozó iparágak magas minőségi követelményei, illetve a megrendelések komplexitása miatt a vállalat számára kulcsfontosságú a korszerű, innovatív eszközpark és technológia alkalmazása. Ennek tudatában, a cég, már ’91 óta a világ egyik vezető szerszámgépgyártója, az EMCO innovatív, csúcsminőségű gépeit használja.

Pasku István, a PAS-Q Bt. cégvezetője elmondta, a megalakulása óta körülbelül 40 szerszámgépet vásároltak az osztrák gyártótól, amiket a változó igényeknek és elvárásoknak megfelelően folyamatosan cseréltek, így mára egy 17 esztergából és marógépből álló modern parkkal büszkélkedhetnek.

pas-q_02

Gépeik között megtalálhatók a legmodernebb, 5-tengelyes, akár szimultán megmunkálásra is képes megmunkáló központok és a C-, valamint Y-tengellyel is rendlkező, bonyolult alkatrészek készítésére is alkalmas esztergák. Az EMCO szerszámgépeket azonban nemcsak kiváló ár-érték arányuk, nagy pontosságuk és magas technológiai színvonaluk miatt preferálják a PAS-Q Bt.-nél. Legalább ilyen fontos tényező volt a döntésben az a nagyszerű személyes kapcsolat, ami a magyarországi forgalmazóval, a Büll&Strunz Kft.-vel alakult ki az évek során.

Az osztrák tulajdonú kereskedelmi vállalkozás nagyban hozzájárult a PAS-Q Bt. piaci előmeneteléhez és mindig segítettek megtalálni a PAS-Q Bt. igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat. Az EMCO MAXXMILL szerszámgépek, kompakt méretükkel nagyszerűen illeszkednek a családi házas övezethez, teljesítményük pedig a kényes alkatrészek gyártásához is megfelel, így valóban tökéletesnek bizonyulnak a vállalkozás számára.

További információ:

A PAS-Q Bt. hivatalos honlapján.

Az EMCO szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója, a Büll&Strunz Kft. honlapján.

Az EMCO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]