QGrind furatköszörű egyszerű alkalmazásokhoz, elérhető áron

A TECNO.team sikerének egyik kulcsa, hogy szerszámgépeik mind egy jól meghatározható ipari szegmens számára készülnek. Portfóliójuk kialakításánál ügyeltek rá, hogy ügyfeleik visszajelzéseit szem előtt tartva, a legkülönfélébb megmunkálási feladatokra is tudjanak hatékony megoldásokat biztosítani.

Ennek a folyamatos fejlődési folyamatnak a részeként mutatták be az egyik legújabb szerszámgépüket, a Q-Grind furatköszörűt a 2016-as augsburgi Grindtec szakvásáron. A köszörűgép legfontosabb jellemzőit, Wolfgang Ernst, a TECNO.team Austria ügyvezetője mutatta be számunkra a kiállításon.

A Q-Grind tervezésénél a cél egy olyan szerszámgép kialakítása volt, amellyel az egyszerű köszörülési feladatok gyorsan, és ami még fontosabb, költséghatékonyan megvalósíthatók. A piacon ugyanis jelenleg rengeteg felső-kategóriás furatköszörű érhető el, azonban ezeknél a kiemelkedő felszereltség mellett a hasonlóan magas ár sem hagyható figyelmen kívül. Ezekkel a csúcstechnológiás gépekkel pedig az egyszerű köszörülési feladatok csak nagyon magas alkatrészenkénti költségek mellett valósíthatók meg, ami csökkenti a versenyképességet és a realizálható profitot.

qgrind_article

A TECNO.team válasza tehát az ilyen egyszerű furat- és palástköszörülési feladatokra a Q-Grind, amely már kevesebb mint 200.000 EUR-ért elérhető. A szerszámgép két köszörű főorsóval rendelkezik, és három különböző méretben is választható: a legkisebb gép maximum 300 mm átmérőjű furatok köszörülését teszi lehetővé, a következő modell maximum 450 mm átmérőjű furatokét, míg a legnagyobb verzió akár 800 mm átmérőjű furatokét is.

ForrásTECNO.team

További információ:

A TECNO.team hivatalos honlapján.

A MAPLE hivatalos honlapján.

Kontaktszemély:

Thiery Tamás
THESS TOOLS Kft.

+36 30 9467 147
thiery@t-email.hu

Érdeklődés esetén várjuk árajánlatkérésüket!

TECNO.team_logo

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]