Felavatták a Jankovits Engineering Kft. üzemcsarnokát

Felavatták a Jankovits Engineering Kft. új üzemcsarnokát szerda délelőtt Győrben. Az ünnepségen Dr. Jankovits Richárd ügyvezető köszöntötte a résztvevőket, valamint Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Borkai Zsolt polgármester, és Szabó István Attila az EXIM vezérigazgató-helyettese mondott beszédet. Ezt követően a résztvevők egy közös szalagátvágással avatták fel az új üzemcsarnokot.

_Q8A4308-1_resized

A Jankovits Engineering Kft. 25 éves múltra, valamint több, mint 500 sikeres projektre tekint vissza. A társaság a kreativitásra, a minőségre és a fenntarthatóságra épül. A mérnöki tudáson alapuló egyedi gépgyártás meghatározóvá válásával teljes körű szolgáltatást nyújt partnereinek az ötlet létrejöttétől egészen a megvalósításig.  A tevékenység bővítéséhez szükséges felavatásra került üzemcsarnok 750 m² alapterülettel rendelkezik, ahol helyet kap egy 3 szintes, szintenként 300 m²-es irodaépület is.

Dr. Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a mostani megnyitó egy fontos mérföldkő, egyben egy új szakasz kezdete a cég életében. Az ügyvezető elmondta: „Amikor döntés született a beruházásról, még szinte előjele sem volt azoknak a megrendeléseknek, melynek eredményeként ezeket a gépeket láthatjuk itt körülöttünk. De bíztunk abban, hogy a komplex mérnöki munka, a hozzáadott érték elengedhetetlen az általunk művelt gépgyártáshoz, automatizáláshoz. S ma ott tartunk, hogy az általunk világcégek számára gyártott gépek, berendezések szinte betöltik az új csarnokunkat.”

Dr. Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője

Dr. Jankovits Richárd, a Jankovits Engineering Kft. ügyvezetője

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője elismerését fejezte ki a Jankovits Engineering Kft. alapító tulajdonosainak. Hozzátette „Az 1992-ben családi vállalkozásként induló cég 5 évvel később az első magyar betelepülő vállalkozás volt a Győri Nemzetközi Ipari Parkban. A társaság tevékenységét a folyamatos fejlődés és a minőségi termékgyártás jellemzi, ahol ma már 80 főt foglalkoztatnak. Sikerük három titka pedig nem más, mint a kitartás, a megfontoltság és magas szintű szakmai tudás.”

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője

Borkai Zsolt, Győr polgármestere beszédében hangsúlyozta: „A győri önkormányzat döntéseivel igyekszik folyamatosan vonzó gazdasági környezetet biztosítani, többek között az iparűzési adó csökkentésével, az ipari park bővítésével és infrastruktúrájának fejlesztésével.” A polgármester hozzátette: „Az új csarnok olyan munkafolyamatokra ad lehetőséget, amely a partnerek még sokrétűbb kiszolgálását, ezzel együtt a cég további erősödését is szolgálja, mely Győr dinamikus fejlődéséhez járul hozzá.”

Borkai Zsolt, Győr polgármestere

Borkai Zsolt, Győr polgármestere

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte: „Az átadásra kerülő csarnok az EXIM és az Oberbank közreműködésével felvett 1,5 millió euró értékű versenyképességet javító belföldi hitelből került megvalósításra. A cég árbevétele idén meghaladja a 2 milliárd forintot, ami közel 30%-os bővülést jelent a tavalyi évhez képest. Az EXIM fő célja, hogy olyan – a Jankovits Engineering Kft-hez hasonló – hazai piacon megerősödő kkv-kat támogasson az exportpiacokra való kilépésben, melyek hozzájárulnak hazánk nemzetközi versenyképességének növekedéséhez.”

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese

Szabó István Attila, az EXIM vezérigazgató-helyettese

Az esemény a cég negyed évszázados működésében mérföldkő, mely reményeink szerint szimbóluma lesz a vállalat következő 25 évi sikeres működésének is.

IMG_20181128_114125_dev_resized

ForrásJankovits Engineering Kft.

További információ:

A Jankovits Engineering Kft. hivatalos honlapján.

sajto@exim.hu
kertesz.andrea@jankovits.hu

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]