Újdonság a függőleges megmunkálóközpontok háza táján – az AMB-n debütált a ROMI új D sorozata!

A brazil ROMI lassan 90 éve kezdte meg működését és azóta is töretlen sikereket ér el a szerszámgép gyártás területén, köszönhetően a vevői igények alapján történő folyamatos fejlesztéseknek. Ennek jegyében újították meg, „belsőleg” és némiképp külsőleg is a D függőleges megmunkálóközpont sorozatot, hogy még hatékonyabb, még eredményesebb legyen a gyártás!

A ROMI céget 1930-ban alapította Américo Emílio Romi, és mára a világ egyik vezető szerszám-, műanyagfröccsöntő- és alumíniumöntő-gépek gyártójává vált. A brazil ROMI gépek és szolgáltatásaik a világ minden területén megtalálhatóak, legfőbb alkalmazási területei: az autóipar, valamint ipari gépek és berendezések, mezőgazdasági gépek alkatrészeinek gyártására.

Az új D sorozat mind a sorozatgyártásra, mind a szerszámgyártásra tökéletes megoldást nyújt.

Az új ROMI D1000

Az új ROMI D1000

Változatlan ár mellett újdonság benne a megnövelt asztalméret, a nagyobb főorsó fordulat (10.000 illetve 15.000 rpm), melynek köszönhetően többfajta technológia kiszolgálására is alkalmas.

A már eddig is nagy X-tengely löket mellett jelentősen megnövekedett az Y- és Z-tengelyek lökete, így még nagyobb alkatrész-darabok megmunkálása is lehetővé válik.

Szintén újítás a hőkompenzáció a Z-tengelyen, mely elősegíti a még pontosabb megmunkálást a csarnokban lévő hőingadozás ellenére.

ROMI D800 az AMB kiállításon

ROMI D800 az AMB kiállításon

A legújabb FANUC vezérléssel és 15”-os kijelzővel érhetők el a D800; D1000 és D1250-es modellek.

További újdonság a direkt hajtású főorsó, amely nagyobb nyomatékot biztosít.

Szintén a hatékonyságot növeli a 2 db munkatérben elhelyezett csavaros forgácsszállító.

Áttervezett géptest: robusztusabb, súlyban nehezebb és merevebb, a megnövelt gyorsjáratnak köszönhetően rövidebb ciklusidő valósítható meg.

Összességében a D sorozat a mai vevői igényeket nagy mértékben kielégíti, teszi mindezt remek ár-érték arány mellett!

ForrásM+E

További információ:

A ROMI kizárólagos magyarországi képviselője, az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]