Szerszámgép újdonságok egyenesen a JIMTOF 2018-ról

2 évente kerül megrendezésre Japán legnagyobb, roppant színvonalas szerszámgép kiállítása a JIMTOF. Látogatóként mi is képviseltettük magunkat, így lehetőségünk nyílt elsőként, első kézből értesülni az újdonságokról, legújabb modellekről és megoldásokról!

Rengeteg érdeklődő, számtalan kiállító, látványos standok, érdekes és hasznos előadások jellemezték most is a JIMTOF-ot. A gyártók igyekeztek a termékpalettájukat felölelő gépparkot felvonultatni, előtérbe helyezve az újításokat, újdonságokat.

Az általunk képviselt gyártók néhány új modellje is ezen a kiállításon debütált.

A Nakamura-Tome standon kollégáink: Kulcsár Zoltán (bal oldalt), Péter Szabolcs (jobb oldalt) és középen az egész kiállítás feltehetően legmagasabb japán úriembere: M. Yamamoto a Nakamura-Tome képviseletében

A Nakamura-Tome standon az M+E kollégái: Kulcsár Zoltán (bal oldalt), Péter Szabolcs (jobb oldalt) és középen az egész kiállítás feltehetően legmagasabb japán úriembere: M. Yamamoto, a Nakamura-Tome képviseletében

Így például a Brother a JIMTOF-on mutatta be a Brother Speedio F600X1 fixasztalos megmunkálóközpontot, melyet kifejezetten acél megmunkálásra fejlesztettek. Minthogy az Y mozgást az asztal végzi, az X mozgást pedig az oszlop, ezért nagyobb a merevség és nagyobb az asztal terhelhetősége is, jobb forgácsolási paraméterek mellett!

A 600 mm-es X és 400 mm-es Y löket mellett megnövelték a Z löketet is: 350 mm-re, a gép 10 000 fordulatú nagy nyomatékú főorsóval érhető el.

Várva várt újdonság szintén a Brother-től a Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont. Ezt a régi TC-32BNQT modell utódjának szánják. A megszokott változatlan paraméterek mellett a legfőbb újdonságok: a beépített karos szerszámcserélős 40-es szerszámtár, a megnövelt Z löket (435 mm), és a 70 bar-os orsón keresztüli hűtés.

A várva vár újdonság a Brother-től: Speedio R650X2, beépített szerszámcserélős 40-es szerszámtárral!

A várva vár újdonság a Brother-től: Speedio R650X2, beépített szerszámcserélős 40-es szerszámtárral!

Maga a Brother is készített egy összehasonlító táblázatot, melyben az új modellt a TC-32BNQT-vel és a jól ismert Brother R650X1-gyel veti össze, és amit kidomborít ebben: a Z tengely megnövelt löketét (450 mm szemben az X1-es 305 és a TC-32-es 415 mm-ével) és a megnövelt szerszám hosszat: 250 mm, míg a másik két modellnél 200 mm, valamint a maximális szerszám súly is 4 kg-ra nőtt (az eddig 3 és 3,5 kg-val szemben). A TC-32BNQT-ben már jól bevált, kedvelt, továbbfejlesztett dupla karos megoldású szerszámcserélő és a 40-es szerszámtár pedig átvételre került ebbe az új modellbe!

A Nakamura-Tome háza tájáról is beszámolhatunk újdonságról: méghozzá az SC-100 1 revolverfejes esztergáról, ami egy igazi hiánypótló, mivel ebben a méretben a cég nem gyártott gépet az európai piacra. A modellben tovább vitték azokat a hasznos tulajdonságokat, amelyekért a vevők az AS-200 és SC-200 gépeket szeretik, illetve újdonság opcióként jelenik meg a belső munkadarab szállítószalag!

Az új Nakamura-Tome SC-100 eszterga

Az új Nakamura-Tome SC-100 eszterga

A FUJI moduláris felépítésű DLFN („Dolphin”) gépeknél pedig újdonság, hogy már lézerjelölő egységgel is elérhető. Illetve „felfrissítették” a CSD300II kétorsós CNC esztergát: egy még gyorsabb felsőpályás adagolóval.

A Mitsubishi Electric is készült újdonsággal, többek közt egy teljesen új berendezéssel, ám ezt egyelőre még titok övezi.

Az újdonságok közül már jó néhány elérhető az M+E-nél, a többi pedig hamarosan várható!

ForrásM+E

További információ:

Az M+E Szerszámgépkereskedelmi Kft. honlapján.

A Brother honlapján.

A Nakamura-Tome honlapján.

A FUJI honalpján.

A Mitsubishi Electric honlapján.

Megosztás
[
    ]