Sokoldalú befogó modul az automatizált munkadarab-kezelésért

A SCHUNK bemutatta VERO-S NSE-A3 138 befogó modulját, amelyet kifejezetten a munkadarabok automatikus betöltéséhez, illetve egyéb kezelési, összeszerelési és automatizációs megoldásokhoz fejlesztettek.

A modul a kiterjedt SCHUNK VERO-S moduláris rendszer része, amely több mint 1000 lehetséges kombinációt tesz lehetővé a hatékony munkadarab rögzítéshez. A munkadarabok és befogóeszközök folyamatbiztos cseréje érdekében, a modul egy nagy teljesítményű kifúvató funkcióval lett ellátva, ami óvatosan tisztítja a csapágyfelületeket a csere közben. Továbbá, a rendszer rugós kúptömítése azt is meggátolja, hogy a forgácsok és szennyeződések behatoljanak a cserélő egységbe.

1810-SCHUNK-VERO-S_NSE-A3_138

Nagy merevség

A modul 8.000 vagy 28.000 N-os lehúzóereje, nagy dimenzionális stabilitása és turbó funkciója kiválóan alkalmazkodik az automatizált gyors-csere megoldásokhoz. Alkalmazástól függően, a modulok korlátlan mennyiségben kombinálhatók. A rugalmas elemekkel ellátott központosító betétek nagy ismétlési pontossággal (< 0,005 mm), maximális folyamatstabilitás mellett biztosítják az automatizált tájolást. A kúpos illesztésnek köszönhetően, a rögzítőtűk is excentrikusan csatlakoztathatók a modulokhoz, jelentősen leegyszerűsítve ezzel a folyamatot. A tényleges befogás mindenféle külső energiaellátás nélkül, rugóerővel történik, tehát formához illeszkedik és önmegtartó. Ez azt jelenti, hogy a munkadarabok egy esetleges pneumatikus nyomáscsökkenés esetén is biztonságosan rögzítve maradnak. A modul szétnyitásához pedig elegendő a pneumatikus rendszer 6 baros nyomása.

Integrált csavarodás elleni védelem és közegtranszfer

Ha a modulokat külön-külön használják, a stabil pozíciót egy integrált szabvány csavarodásgátló eszköz biztosítja. A beépített közeg-átadó egység segítségével legfeljebb 300 bar megengedhető rendszernyomású folyadékok ereszthetők át, például a plug&play befogó eszközök irányítása vagy az automatikus ellenőrzéshez szükséges komponensek ellátása céljából. A VERO-S moduláris rendszer részeként, az automatizációs modul számos kombinációs lehetőséggel rendelkezik: szabványos adapter tárcsáktól, a SCHUNK TANDEM befogóerő egységeken át a SCHUNK KONTEC befogó satukig.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]