FLEX-faktor a nagy termelékenységű köszörüléstechnikában

A külső-belső forgásfelületek, a centrális köszörülés és a nagysebességű hónolás területeire specializálódott Bahmueller Technologies a Bahmueller FLEX CNC köszörűgéppel egészítette ki széles termékválasztékát.

A FLEX modellt polimerbeton gépalappal, lineáris motorokkal, hidrosztatikus szánokkal, üvegléces mérőrendszerrel, a köszörű- és munkafejhez motoros orsókkal, köszörűkorong-lehúzóval, Siemens 840D SL CNC-vezérlővel és talapzatba integrált robottal szerelték fel.

bs_flex_2018_article_rgb

A FLEX gépcsalád akár négy köszörűorsót is tartalmazhat csak belső, csak külső, illetve külső-belső köszörülés kombinációhoz. Az alkalmazástól függően a géphez tokmányban történő, vagy csúcsok közötti befogás is választható. A géphez tartozó kiegészítők – például a folyamat közbeni és utáni méréstechnikai rendszerek, vagy sorjátlanító eszközök – a gép belsejébe is felszerelhetők az alapterület igény csökkentése a gép kezelhetőségének javítása érdekében. A gépszerkezetben elhelyezett robot által a gép képes a munkazónában elhelyezett paletták teljes körű kezelésére. Igény esetén a géphez további automatizálási egységek csatlakoztathatók a Bahmueller, vagy egy harmadik fél által leszállítva. A gép segítségével a gyártócégek a legjobb minőséget biztosító műveleteket csökkentett ciklusidővel és kevesebb gépkezelői beavatkozással tudják ötvözni.

MFC-Flex

„A Bahmueller precíziós köszörűgépek integrált kompakt rendszerek, amelyek rendkívül dinamikus automatizálási lehetőségekkel egészíthetők ki, így testreszabott, kulcsrakész megoldások hozhatók létre az alkatrészek nagy mennyiségben történő és nagy pontosságú megmunkálásához – jelentette ki a cég szóvivője. – A Bahmueller egyetlen forrásból képes mindent leszállítani egészen a komplex mikrofiniselő folyamatok megvalósításáig.”

A FLEX termékcsaláddal a Bahmueller modulárisan tervezett ULTRA sorozatú rendszerei kiküszöbölik a hengeres, kúpos, alakos munkadarabok külső, illetve belső forgásfelületei köszörülési folyamatainak eddig kényszerű szétválasztását. A függőleges kialakítású QUBE sorozatban a főorsószekrény a szerszámok felett helyezkedik el, így minimális alapterület igény mellett is maximális hatékonyság érhető el.

bs_product_line_2018_resized

A géphez szállított technológia mellett a Bahmueller pótalkatrészeket és szolgáltatásokat is kínál a gyártási folyamatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében. Chip LaRue, a Bahmueller Technologies szervizvezetője szerint „a cég szakképzett szervíztechnikusai képesek új berendezések telepítésére és üzembe helyezésére, a gépkezelők betanítására, illetve a gyártás és a karbantartás műszaki támogatására még évekkel a gép leszállítása után is.”

ForrásRolatast

További információ:

A Rolatast hivatalos honlapján.

A Bahmueller hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]